منتظر موج گسترده‌تر کرونا با بازگشت مسافران هستیم

تهران - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مردم با انجام سفر و رفتارهای پُرخطر به چرخش ویروس از شهری به شهر دیگر کمک می کنند، تیم درمان بعد از موج گسترده کرونا در هر استان یا شهری منتظر رسیدن گسترده‌تر این موج به تهران است.

دکتر سید محمدرضا هاشمیان فوق تخصص مراقبت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که تعطیلی هفته آینده نباید بهانه‌ای برای تردد در سطح شهر و مسافرت شود، افزود: تخت های مراقبت از بیماران بدحال و بیمارانی که به مراقبت های ویژه نیازمندند در بیمارستان های تهران رو به تکمیل است.

وی به وضعیت بحرانی شیوع کرونا در تهران اشاره و خاطرنشان کرد: تقریبا تخت های بیمارستانی خصوصا تخت های مراقبت های ویژه در اختیار بیماران کرونایی است و به ندرت در بیمارستانی تخت خالی پیدا می شود.

این فوق تخصص آی سی یو از افزایش تعداد بیماران کرونایی نیازمند به بستری در بخش مراقبت های ویژه خبر داد و اظهار داشت: تخت آی سی یو در بیمارستان قابل اضافه شدن نیست و روز به روز با افزایش بیماران و بار مراجعان روبرو هستیم.

هاشمیان با یادآوری افزایش میزان مرگ و میرها بر اثر ابتلا به کرونا در تهران، گفت: به دنبال شیوع گسترده بیماری کرونا با افزایش میزان فوتی ها نیز روبرو شده ایم.

وی بی توجهی به توصیه های بهداشتی، رعایت نکردن فاصله اجتماعی و تراکم بالای شهر تهران را از جمله مهم ترین علل شیوع کرونا دانست و افزود: باتوجه به این که مردم بیشتر از گذشته از ماسک استفاده می کنند ولی رعایت نکردن فاصله اجتماعی به شیوع بیشتر اپیدمی کووید - ۱۹ دامن زده است.

کرونا در یک لحظه فرد را شکار می کند

به گزارش روز شنبه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، این فوق تخصص آی سی یو نسبت به استفاده نکردن از ماسک هشدار داد و اظهارداشت: حتی لحظه ای استفاده نکردن و برداشتن ماسک هم می تواند فرد را به کرونا مبتلا کند.

هاشمیان، درمان های دارویی و کمک درمانی را برای بهبود وضعیت بیماران مبتلا به کرونا موضوعی بسیار جدی و با اهمیت دانست و توضیح داد: درمان مبتلایان به کرونا کاملا جدی است و در این میان موضوع حفاظت و اکسیژن رسانی از بیشترین اهمیت برخوردار است.

وی، تامین اکسیژن بیماران کرونایی را یکی از مهم ترین و موثرترین فاکتورهای درمان این افراد دانست و افزود: اکسیژن رسانی در بیماران مبتلا به کووید۱۹ سطوح مختلفی دارند که باید با دقت انجام شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در کنار سایر درمان ها بحث های دارودرمانی نیز از جایگاه ویژه برخوردار است. دسته اول بیماری ها مربوط به عفونت های شدید باکتریایی می شود که برای این افراد آنتی بیوتیک تراپی انجام می شود و در حال حاضر بحث آنتی وایرال تراپی ها نیز  مطرح است.

هاشمیان در پاسخ به این سوال که، استفاده از داروها تا چه میزان می تواند میزان مرگ و میرها را کاهش دهد، گفت: اطلاعات و تحقیقات کامل و جامعی درباره اثر گذاری دارو درمانی بر درمان کرونا وجود ندارد ولی صرفا به وسیله دارو نمی توانیم مرگ و میرها را کاهش دهیم، استفاده از داروهای ضد ویروس توام با اکسیژن درمانی به میزان قابل توجهی می تواند مرگ و میرها را کاهش دهد.

هاشمیان تاکید کرد: در آخرین ژورنال های علمی و معتبر دنیا به اثبات رسیده، نیاز ۱۲ درصد از بیماران به آی سی یو بعد از استفاده از برخی داروهای ضد ویروس کاهش یافته، این عدد، عدد قابل توجه و امید بخشی است.

وی استفاده از تجربیات غنی و دانشگاهی پزشکان و متخصصان کشور را برای درمان بیماران مبتلا به کرونا خواستار شد و گفت: برای کنترل این بیماری برخی محدودیت های درمانی خصوصا در در آی سی یوها می تواند چالش هایی را ایجاد کرده و یا طول درمان و ماندگاری بیماران را افزایش دهد.

فوق تخصص آی سی یو از تهیه برخی داروها در درمان یا بهبود وضعیت بیماران کرونایی در بازار آزاد انتقاد کرد و هشدار داد: این داروها در بازار آزاد خارجی است و به احتمال زیاد به‌صورت قاچاق و تقلبی وارد شده و باقیمت‌های نجومی به فروش می‌رسد بنابراین باید داروهای موثر در درمان بیماران در پروتکل های درمانی بیمارستان ها وارد شده و صرفا با تشخیص پزشک متخصص در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی تجویز و مصرف شود.

وی، ضمن اعلام این مطلب که دانشمندان بزرگ جهان و شرکت های بزرگ داروسازی در تلاش برای تولید دارو و یا واکسن موثر برای درمان ویروس کووید۱۹ هستند، تاکید کرد: کشورهایی می توانند در مهار این ویروس موفق باشند که به توصیه ها و آخرین دستاوردهای علمی دنیا اعتماد داشته باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با یادآوری این که واکسن کرونا در صورت ورود به بازار جهانی در اختیار عموم قرار می گیرد، توضیح داد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی ایمنی و امنیت جهانی در برابر این ویروس زمانی ایجاد می شود که واکسیناسیون به صورت عمومی انجام شود.

هاشمیان در ادامه با بیان این که استفاده از ماسک راه مناسبی برای پیشگیری از کرونا و آنفلوآنزا است، توضیح داد: با رعایت بیشتر توصیه های بهداشتی می توانیم به میزان قابل توجهی از بار بیماری های عفونی و ویروسی شایع فصل سرما بکاهیم چرا که در غیر اینصورت همپوشانی کرونا و آنفلوآنزا می تواند چالش های جدی را برای حوزه درمان و بهداشت کشور ایجاد کند.

وی با یادآوری این که واکسینه شدن تمامی گروه ها در مقابل آنفلوآنزا ضرورت ندارد، خاطرنشان کرد: گروه های پرخطر همانند زنان باردار، افراد با سن بالا و کودکان زیر پنج سال و کسانی که دچار نقص سیستم ایمنی بدن هستند باید از این واکسن استفاده کنند.

فوق تخصص آی سی یو با بیان  این که واکسن آنفلوآنزا به زودی در مدار توزیع قرار می گیرد، گفت: گروه های در معرض به هیچ عنوان نسبت به دیرکرد تزریق واکسن آنفولانزا نگران نباشند و فقط تا توزیع عمومی توصیه های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.

هاشمیان در ادامه با بیان این که همچنان از دست دادن حس بویایی و چشایی از مهمترین عوارض و نشانه های کروناست تاکید کرد: زمان دقیق بازگشت حس بویایی و چشایی در افراد مختلف است ولی این احتمال که فردی برای همیشه حس چشایی یا بویایی خود را از دست دهد تقریبا صفر است.

وی از بهبود اکثر بیماران مبتلا به کرونا خبر داد و افزود: موضوع اینجاست این بیماری اقلیتی که شامل سالمندان و گروه های پرخطر هستند را در دام خود گرفتار می کند بنابراین باید مراقب باشیم که یک فرد سالم، جوان و ناقل کرونا می تواند فرد دیگری را با بیماری زمینه ای یا کهولت سن به کام مرگ بکشاند.

وی در ادامه استنشاق تعداد ویروس بیشتر را از مهم ترین عوامل شدید تر شدن علایم بیماری ذکر کرد و به افرادی که در خانواده از فرد مبتلا مراقبت می کنند، توصیه کرد: بیش از پیش توصیه ها را جدی بگیرند و قرنطینه را به معنای واقعی رعایت کنند، حتی توصیه ها را در صورتی که تمامی اعضای خانواده نیز مبتلا شده باشند نیز جدی بگیرند چرا که شدت بیماری با میزان استنشاق و مواجه فرد با ویروس در ارتباط مستقیم است.

توجه به سلامت زنان باردار یکی از مهم ترین مواردی بود که هاشمیان در این گفت و گو مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: خطر جدی سلامت زنان باردار را در مقابل کرونا تهدید می کند، چرا که تقریبا بیشتر داروها را نمی توان برای درمان خانم های باردار تجویز کرد به طور مثال برخی داروهای ضد ویروس در زنان باردار به هیچ عنوان نباید تجویز شود و حتی اگر کسی قصد بارداری هم دارد نباید این دارو را استفاده کند یا اگر چنانچه مادر بارداری مشکلات زمینه ای دیگری همانند مشکلات کلیوی نیز داشته باشد محدودیت های دارویی به مراتب بیشتر هم خواهد شد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: به طورکلی تمام داروها و درمان هایی که برای مهار کرونا موثرند در زنان باردار با اضطراب و نگرانی تجویز و استفاده می شود بنابراین این گروه باید بیش از سایرین از سلامت خود در برابر کرونا و سایر بیماریهای عفونی و ویروسی مراقبت کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha