رضا قپانچی پور شنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هشت فقره آتش سوزی در ۶ ماه نخست امسال در محدوده پارک ملی منطقه حفاظت شده دز اتفاق افتاد که چهار فقره از آنها از زمینهای کشاورزی سرایت کرده بود و چهار فقره در حاشیه مناطق کنترل شد.
وی ادامه داد: اصلیترین عامل این آتشسوزیها سرایت آتش از اراضی کشاورزی و سوزاندن کاه و کلش زمینها و سرایت به جنگل بود که سه هکتار از مساحت این منطقه حفاظت شده را دچار آسیب کرد.
قپانچیپور گفت: چهار نفر در این رابطه شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند که پرونده آنها در دادسرای شهرستان در حال پیگیری است.
وی افزود: خسارت وارده به طبیعت شامل آسیب به پوشش بستر جنگلی شامل انواع بوته های علفی، درختچه و نهالهای جنگلی بوده و به بیش از ۱۰۰ اصله درخت بین ۲۰ تا ۸۰ درصد آسیب وارد شده است.
پارک ملی و منطقه حفاظت شده دز با وسعت حدود ۱۷ هزار هکتار تنها بازمانده جنگل های نیمه گرمسیری ایران با پوشش جنگلی غالب درختان پده در ۲ سمت حاشیه رودخانه دز می باشد.
پارک ملی و منطقه حفاظت شده دز با طول حدود ۱۵۰ کیلومتر از حوالی پل حمیدآباد شهرستان دزفول آغاز و تا محل بند قیر (محل تلاقی رودخانه دز و کارون) امتداد دارد و جنگل های آن زیستگاه گونه شاخص استان خوزستان گوزن زرد ایرانی است.
نظر شما