به گزارش روز یکشنبه انجمن صنایع همگن قطعهسازی خودرو کشور، «مهدی کوشا» در جلسهای با هیات رییسه این انجمن افزود: حجم لوازم یدکی و قطعات خودرو که به شکل غیررسمی و قاچاق وارد کشور می شود، قابل توجه است.
وی اضافه کرد: این میزان قاچاق علاوه بر اینکه از نظر اقتصادی و اجتماعی برای کشور زیانبار است، به دلیل کاربرد گسترده در خودرو و شبکه حمل و نقل کشور، سلامتی و امنیت هموطنان را نیز تهدید میکند.
کوشا توضیح داد: برای مقابله با قاچاق، چنانچه نقاط آلوده در این حوزه به درستی آسیبشناسی شوند و گزارشهای دقیق مردمی در این زمینه باشد، ستاد مبارزه با قاچاق کالا وارز در چارچوب مقابله و مبارزه نقشی اساسی ایفا خواهد کرد.
وی،نسبت به تشکیل جلسات جزیرهای با انجمنها و تشکلهای مختلف در این حوزه انتقاد کرد و گفت: دفتر تبلیغات هوشمندانه و مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای رسیدن به نتیجه در این بخش چند برنامه محوری را در دستور کار قرار داده که تمرکز و همگرایی همه انجمنها، اتحادیهها و تشکلهای مردمنهاد که در حوزه خودرو فعالیت دارند، یکی از آنها به شمار میآید.
کوشا تاکیدکرد: تشکلهای فعال در حوزه خودرو باید از حالت جزیرهای خارج شده و همه ظرفیت و توان آنها برای پیشگیری و مبارزه با قاچاق لوازم یدکی و قطعات در یکجا متمرکز شود، همچنین فرهنگسازی، اقناع مسوولان و مردم بوسیله گزارش های خبری در رسانهها از دیگر برنامههای این دفتر است.
وی با اشاره به اهمیت و تاثیر کیفیت تولیدات داخلی در پیشگیری از قاچاق، گفت: تولید باکیفیت و در سطح کلاس جهانی و صادراتمحور، مقدمه و پیش نیاز پیشگیری از قاچاق بشمار می رود.
مدیرکل دفتر تبلیغات هوشمندانه و مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: برای رسیدن به نتیجه مطلوب در پیشگیری و مبارزه با قاچاق، همکاری همه بخشهای مرتبط اعم از مسوولان و تشکلهای مردمی ضروری است.
به گزارش ایرنا، پیشتر مدیرکل پیشگیری قاچاق کالا و ارز، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از کشف یکهزار و ۶۳۹ میلیارد ریال لوازم یدکی قاچاق خودرو از ابتدای امسال تا پایان مردادماه خبر داده بود.
«امیرمحمد پرهامفر» افزود: کشفیات قاچاق در حوزه لوازم یدکی خودرو در سال ۹۷ به میزان یکهزار و ۶۳۵ میلیارد ریال و سال گذشته چهار هزار و ۳۱۱ میلیارد ریال بود که رشد ۶۳ درصدی را نشان میدهد.
نظر شما