به گزارش ایرنا، یک منبع وزارت امورخارجه آمریکا بامداد دوشنبه در گفتوگو با شبکه خبری "الجزیره" قطر مدعی شد: تمرکز واشنگتن بر حمایت از عراق در مقابل بحران اقتصادی، بیثباتی امنیتی و شیوع ویروس کروناست.
الجزیره که نام این منبع را بیان نکرده به نقل از وی ادعا کرد: رفتار شبه نظامیان عراقی تلاشهای دولت این کشور را برای جذب سرمایهگذاری بینالمللی با خطر روبه رو خواهد کرد.
دولت آمریکا اخیرا برای برهم زدن ثبات عراق تحرکات جدیدی را در سطح این کشور آغاز و مقامات عراقی را با اعلام انتقال سفارتخانهاش از بغداد تهدید کرده است و حملات خمپارهای و راکتی به مقرها و پایگاههای آمریکا در عراق هم بهانه این کار شده است.
«منطقه سبز» در مرکز بغداد که سفارت آمریکا در آنجا قرار دارد، در ماههای اخیر شاهد حملاتی راکتی یا خمپارهای بوده، اما به گفته مقامات آمریکایی، در این حملات آسیبی به سفارتخانه یا کارکنان آن وارد نشده است.
این درحالی است که مسؤولان و شخصیتهای مختلف عراقی به طور کلی حمله به نهادهای دیپلماتیک را محکوم کرده و درباره وجود برخی تلاشها برای برهم زدن امنیت و ثبات کشورشان به این بهانه هشدار دادهاند.
تهدیدهای وزیر خارجه آمریکا علیه مقامات عراقی موجب خشم شماری از سیاستمداران و مردم این کشور شد و آنها این اقدام را محکوم و بر استقلال و حاکمیت کشورشان تاکید کردند.
شمار دیگری نیز این تهدیدات را هدفمند دانسته و در راستای تلاش واشنگتن برای برهم زدن ثبات داخلی عراق توصیف کردند.
در سایه اشغالگری آمریکا در عراق و هزینههای مالی و جانی زیادی که این اشغالگری بر مردم این کشور در طول سالهای گذشته تحمیل کرده و استقلال و حاکمیت ملی کشورشان را زیر سوال برده است، عراقیها خواهان خروج نیروهای آمریکایی هستند.
شمار دیگری از مسؤولان عراقی، کارشناسان و تحلیلگران حملات اخیر در عراق را طرح خود آمریکا و همپیمانانش میدانند و معتقدند که سفارت آمریکا در بغداد با دنبال کردن این طرح، چند هدف را به طور همزمان دنبال میکند.
آنها معتقدند که اساسا سفارت آمریکا کارکرد دیپلماتیک ندارد، بلکه به پایگاهی نظامی و مقری برای جاسوسان این کشور در عراق تبدیل شده است.
به عقیده برخی شخصیتهای سیاسی عراقی و تحلیلگران، آمریکا به دنبال ایجاد ناامنی در عراق برای توجیه ادامه بقای خود و القای این موضوع است که عراق نمیتواند امنیت خود را به تنهایی تامین کند و باید نیروهای آمریکایی در خاک این کشور بمانند.
این درحالی است که نیروهای نظامی و امنیتی عراق بویژه «الحشد الشعبی» توانمندی خود را در طول چند سال اخیر نشان دادهاند و توانستند گروه تروریستی «داعش» را شکست داده و پیروزی بر این گروه را اعلام کنند.
در راستای همین نگرش، برخی کارشناسان دیگر بر این باورند که این آمریکا است که از طریق عوامل خود در داخل عراق دست به ایجاد ناامنی و حملات راکتی و خمپارهای به مراکز دیپلماتیک در بغداد میزند تا از یک سو، لزوم تداوم بقای نظامی خود در عراق را توجیه کند و از سوی دیگر، با متهم کردن گروههای زیرمجموعه سازمان الحشد الشعبی به حملات به سفارتخانه خود و مناطق مسکونی اطراف آن، ضمن خلع سلاح کردن آنان، درصدد تضعیف این جنبش مردمی و تحریک افکار عمومی علیه آنها برآید.
بسیاری از سیاستمدارن عراقی، فعال شدن دوباره باقیمانده گروهک تروریستی داعش را اقدامی از سوی آمریکا و به بهانه باقیماندن نظامیان آمریکایی در عراق و انتقام از دولت بغداد میدانند.
نظر شما