نهج البلاغه شاهراه اندیشه‌های ناب است

تهران- ایرنا- معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ،گفت: نهج البلاغه شاهراه اندیشه‌های ناب کلام و راه روشن تربیت و اخلاق و اندیشه ورزی‌های مومنانه است.

عبدالهادی فقهی زاده روز دوشنبه در مراسم آغاز رسمی طرح ملی کاشان، پایتخت نهج البلاغه ایران گفت: نهج البلاغه ظرفیت‌های جریان سازی فکری دینی فرهنگی و هنری دارد تا هر کس بر اساس استعداد و ظرفیت خود اثری خلق کند و شوری بیافریند.
وی افزود: جرج جرداق می نویسد ای روزگار کاش می توانستی همه استعداد خود را جمع می کردی و به جهان ما یک علی دیگر می داد.

حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان اصفهان نیز آغاز این طرح را یک فرصت تاریخی برای تجدید عهد با بزرگانی دانست که نام امیرمؤمنان را در این سرزمین زنده نگه داشته اند.
وی فرصت دو ساله اجرای این طرح در کاشان را ریل گذاری سیاست هایی دانست که استان و شهری که دو سال دیگر انتخاب می شود بتوانند ادامه دهنده این مسیر باشند.
عباس رضایی استاندار اصفهان گفت: نهج البلاغه بین ما شیعیان غریب است و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونان وی تقدیر و تشکر می کنم و آمادگی خود را برای انجام وظیفه شرعی در این رابطه اعلام می کنم.
وی اجرای این طرح را یک آغاز خوب دانست و از ضرورت تسری فرهنگ نهج البلاغه در سطوح مختلف جامعه سخن گفت و افزود: شاید بتوانیم استفاده از روش های نوین آموزشی نهج البلاغه را در کاشان و استان اصفهان در دستور کار خود قرار دهیم.
اولین های نهج البلاغه در کاشان
حجت الاسلام عباسعلی سلیمانی امام جمعه کاشان گفت: تاریخ طی ۲۳ سال بعثت و هجرت سخنی از حضرت علی (ع) نقل نکرده است. چون ادب اجازه نمی داد که در محضر پیامبر اکرم(ص) سخن بگوید و بعد از رحلت آن حضرت طی ۲۴ سال فرمود که اهتمامش در جمع آوری قرآن بوده است. 
وی افزود: از سال ۳۴ هجری که آن حضرت حکومت را پذیرفت، می بینیم که تمام آثار علمی آن حضرت مربوط به همین پنج سال است که اوج گرفتاری با ناکثین و مارقین و قاسطین بود ولی می بینیم بزرگترین منشور تربیتی از یک پدر یعنی حضرت علی برای فرزندش یعنی امام حسن مجتبی صادر می شود. 
نماینده ولی فقیه در کاشان اضافه کرد: حیات مکتوب هیچ کسی به اندازه امیرمومنان نیست و هیچ وصیت نامه ای به وصیت نامه آن حضرت نمی رسد.
وی ادامه داد: در قرن چهارم هجری سیدرضی در صدد جمع آوری آثار علمی حضرت علی همت گماشت و نهج البلاغه شکل گرفت در حالی که نگاه این ادیب به مباحث بلاغت آن حضرت بود و اگر نگاهش تعمیم پیدا می کرد کتابی به نام نهج الحیات شامل تمام مکتوبات امیرمومنان را تالیف می کرد.
سلیمانی افزود: اولین بازنگری در نهج البلاغه در قرن پنجم صورت می گیرد و بتدریج در این زمینه آثاری نوشته می شود و تاکنون بیش از صدها اثر در نهج البلاغه نوشته شده که شرح ابن ابی الحدید یکی از آنهاست.
وی با اشاره به خدمات علمی و فرهنگی مردم کاشان گفت: اولین شرح نهج البلاغه به وسیله قطب راوندی نوشته شد، اولین کسی که نهج البلاغه را حفظ کرد شخصی به نام جمال الدین محمد بن حسین قریب کاشانی بود و اولین معجم نهج البلاغه نیز توسط آیت الله شیخ احمد کاشانی نوشته شده است. 
امام جمعه کاشان از این شهر به عنوان پایتخت تفکری وحدت اسلامی یاد کرد و گفت: فیض کاشانی کتاب محجه البیضا را نوشت که این کتاب شامل احادیث اهل سنت و شیعه است. یعنی احادیث کتاب احیاء العلوم غزالی و احادیث کتاب های شیعه را جمع آوری کرده است و به همین دلیل کاشان را می توان پایتخت تفکری وحدت اسلامی دانست. 
وی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرد تا کاشان به عنوان دبیرخانه دائمی نهج البلاغه تعیین شود.
در این مراسم مسئولان منطقه ای کاشان و برخی شخصیت های مذهبی و فرهنگی این شهرستان حضور داشتند.

به گزارش ایرنا، دو ماه پیش معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از معرفی شهر کاشان به عنوان پایتخت نهج البلاغه ایران خبر داد و گفت: امیدواریم با معرفی کاشان به عنوان نخستین پایتخت نهج البلاغه ایران، تحولات مثبت و فعالیت های مهمی درحوزه فرهنگ دینی آغاز شود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: کاشان برخوردار از سابقه علمی و فرهنگی بسیار مهم و چشمگیر است؛ به گونه ای که قطب‌الدین راوندی نخستین شارح جامعه نهج البلاغه در جهان اسلام از این شهر بوده است و از طرف دیگر کاشان یکی از مهمترین و اثرگذارترین موسسات فرهنگی قرآن و عترت در حوزه نهج البلاغه است که یکی از آنها موسسه امیرالمومنین (ع) است و سالانه تعداد قابل توجهی از حافظان نهج البلاغه در این موسسات تربیت می شوند.

فقهی‌زاده ۱۶ مرداد سال گذشته در کاشان گفته بود پیشنهاد شده کاشان با توجه به ظرفیت‌هایش به عنوان پایتخت نهج البلاغه در کشور نامگذاری شود تا در عمل قطب فعالیت‌های علمی و تخصصی با محور نهج‌البلاغه قرار گیرد.

وی با ابراز امیدواری نسبت به اجرای این طرح از سال ۹۹ با همکاری استانداری اصفهان و فرمانداری ویژه کاشان افزود: چنان‌ که پیش‌تر این خطه شهر گل و گلاب شناخته شده، تلاش داریم در کنار این ظرفیت به نجوای نهج‌البلاغه هم مزین شود.

بیش از ۲۰ مدرسه قرآنی با برگزاری جلسه‌های تفسیر و تلاوت کلام الله مجید در کنار ۱۴ حوزه فعال با بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ طلبه برادر و هزار و ۵۰۰ طلبه خواهر در منطقه کاشان فعال است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha