۲۱ مهر ۱۳۹۹، ۱۶:۰۲
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 84073535
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

هراس رهبران پوپولیست جهان از شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰

تهران -  ایرنا – انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به‌دقت زیر ذره‌بین رهبران جهان قرار دارد، به‌ویژه از جانب نزدیک ترین هم پیمانان مستاجر کنونی کاخ سفید و کسانی که از سر لطف و دوستی به دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری این کشور می‌نگرند و در منش سیاسی وی سهیم هستند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، کارشناسان سیاسی معتقدند در صورت شکست ترامپ در انتخابات، دیگران رهبرانی چون ماتئو سالوینی رهبر حزب ضد مهاجرتی «لگا» ایتالیا و «نارندرا مودی» نخست وزیر هند که از سیاست های پوپولیستی مشابه ترامپ حمایت می کنند، ممکن است سرنوشت سیاسی شان را در معرض تغییر ببینند و موج پوپولیستی که چنین رهبران رادیکالی همچون رئیس جمهوری آمریکا را به قدرت رسانده است، کمرنگ شود.

«ارین کریستین جنی» استاد روابط بین الملل در دانشگاهاروپای مرکزی وین گفت: ترامپ به عنوان رهبر پوپولیست آمریکا، بزرگترین متحد پوپولیستی است که کسی می تواند داشته باشد و شکست احتمالی وی در انتخابات ریاست جمهوری قطعا ضربه بزرگی به دولت های پوپولیست سراسر جهان که به حمایت آشکار یا ضمنی دولت ترامپ متکی هستند، وارد می کند.

وی افزود: رهبران پوپولیست با به چالش کشیدن محدودیت های سیستمی، به دنبال تغییر وضعیت موجود کشورهایشان در نظم جهانی هستند و برای این کار به متحدانی نیاز دارند.

شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی در گزارشی در این خصوص نوشت: از برگزیت گرفته تا انتخاب «ژائیر بولسونارو» به عنوان رئیس جمهوری برزیل، سیاستمداران و احزاب پوپولیست در سراسر جهان در ویژگی های مشترکی با سیاست ترامپ سهیم هستند؛ اینکه به راست تمایل دارند، ملی گرایی، سیاست های ضد تشکیلاتی و ضد مهاجرتی را ترویج می دهند و نسبت به جهانی سازی به دیده شک و تردید می نگرند.

به نظر می رسد انتخاب دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ در اوج موج پوپولیستی از طریق سیاست های جهانی رخ داده است.

پس از گذشت چند سال از  انتخاب اول ترامپ و در میان واکنش انتقادآمیز به مساله همه گیری کرونا در آمریکا و اقتصاد زیان دیده این کشور، چشم انداز موفقیت ترامپ در انتخابات پیشرو قطعی نیست، نظر به اینکه جو بایدن نامزد دموکرات ها در این انتخابات در اکثر نظرسنجی های تازه از ترامپ جلو افتاده است.

به گفته برخی کارشناسان سیاسی، محرومیت ترامپ از اریکه قدرت، برای رهبران دیگری که نحوه عمل وی را دنبال کرده اند، می تواند بد باشد.

«نادیا اوربیناتی» استاد تئوری سیاسی در دانشگاه کلمبیا گفت: با توجه به نفوذی که آمریکا بر کشورهای دموکرات در سراسر جهان و به طور ویژه در اروپا دارد، تعجب ندارد که شکست وی در انتخابات باعث افول رهبران پوپولیست شود.

وی افزود: «استیو بنون» استراتژیست ارشد سابق کاخ سفید منابع و انرژی زیاد صرف کرد تا ترامپ را به نماد پوپولیسم تبدیل کند و ترامپ از پس این طرح به خوبی برآمد.

جنی از دانشگاه اروپای مرکزی نیز گفت: به لحاظ تاریخی دیده ایم که پوپولیست ها در بدنه دولت خواه مربوط به چپ یا راست باشند، درصدد جلب حمایت از پوپولیست ها در دیگر دولت ها هستند.

وی تاکید کرد که در اروپا، «ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان به همپیمانی سیاسی با سالوینی در ایتالیا و «آندژی دودا» رئیس جمهوری لهستان رو آورده است.

این گزارش در ادامه حاکی است، شاید شکست انتخاباتی ترامپ بتواند ترمز گرایش پوپولیستی در عرصه سیاست جهانی را بکشد، اما بعید است که آن را از مسیر خارج کند.

«یاسمین سرهان» نویسنده نشریه آتلانتیک گفت: این یک مساله پیچیده است، زیرا نمی توان گفت افرادی که در ایتالیا به ماتئو سالوینی رای دادند، قرار است به این دلیل که ترامپ دیگر در راس قدرت نیست، تغییر کنند.

وی افزود: به طور ویژه برای رهبران ملی گرا، موضوع کشور مطرح است و همه موضوعاتی که آنها تمایل دارند برای آن بجنگند، مسائل داخلی است، از این رو تصور نمی کنم که شکست ترامپ، سد راه این افراد شود.

وی یادآور شد که اگرچه ترامپ «دوستی» مفید در سراسر اقیانوس اطلس بود، خروج بالقوه وی از کاخ سفید برای بی ثبات کردن رهبران دیگر کافی نیست.

سرهان گفت: ترامپ با رهبران همفکر بسیاری همچون نارندرا مودی در هند و بنیامین نتانیاهو در اسرائیل روابط نزدیکی داشته، و پر واضح است که شمار زیادی از این رهبران با حضور دوستی در کاخ سفید دل و جرات می گیرند، بنابراین تردیدی نیست که رهبران همفکر با ترامپ از داشتن وی برای یک دوره چهار ساله دیگر خوشحال می شوند.

وی افزود: آیا این بدان معناست که اگر ترامپ دوباره انتخاب نشود، ما شاهد سقوط پوپولیسم خواهیم بود؟ تصور نمی کنم چنین باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha