به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان، روز دوشنبه هیاتی از استان کردستان به سرپرستی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان در جلسهای با هیات اقلیم کردستان عراق به سرپرستی معاون وزیر داخله اقلیم (به عنوان نماینده ویژه قباد طالبانی نخست وزیر) در باشماق سلیمانیه برگزار کردند که در آن مسائل مهمی از جمله حمل مستقیم سوخت و توسعه صادرات، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این جلسه بر اساس توافق انجام شده مقرر شد، تانکرهای حامل سوخت که در مرز متوقف شدهاند، با اولویت محموله بنزین، مستقیم حمل و به مقصد خود در اقلیم بروند و مابقی تانکرها که حامل نفت، گازوئیل و مقداری بنزین است نیز در باشماق عراق تخلیه شود.
در ادامه این جلسه هیات اقلیم کردستان عراق درخواست خود مبنی بر هماهنگی لازم برای ادامه این روند را مطرح کردند که مقرر شد تانکرهای عراقی مانند گذشته با رعایت پروتکلهای بهداشتی وارد ایران شده و سوخت را از پالایشگاهها به صورت مستقیم حمل کنند.
همچنین در خصوص ضمانت نامه، ویزا و دیگر موارد مرتبط نیز در این جلسه بحث و قرار شد در خصوص برنامههای آینده برای صادرات سوخت ایران (بنزین، گازوئیل و نفت) به اقلیم کردستان طی روزهای آینده تصمیمگیری شود.
توسعه صادرات دیگر موضوع مهم مطرح شده در این جلسه بود که ضمن حل و فصل برخی مشکلات، قرار شد کمیسیونهای جداگانه تشکیل و مشکلات را بررسی کرده و برای حل آنها راهکار ارائه شود.
در این سفر یک روزه فرماندار مریوان، مدیرکل راهداری و حمل و نقل، مدیرکل گمرکات کردستان، مدیرکل باشماق مریوان، مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی کردستان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و سرکنسول ایران در سلیمانیه، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان را همراهی کردند و هیات عراقی نیز متشکل از معاون وزیر داخله اقلیم، رییس انجمن استان سلیمانیه، مدیر مرز باشماق، مدیر گمرک، فرمانده پلیس و معاون تندرستی (بهداشت و درمان) سلیمانیه بود.
مریوان در ۱۳۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز کردستان و مرز بینالمللی باشماق در ۱۷ کیلومتری غرب این شهر قرار دارد.
در نیمه اول سال که محدودیت صادرات میوه و ترهبار به عراق وجود دارد، روزانه محموله ۵۰۰ تا ۶۰۰ کامیون کالای صادراتی و تانکر سوخت به عراق ارسال میشود و در روز بطور متوسط ۱۵۰ تا ۱۸۰ کامیون ترانزیت خروجی و ۵۰ تا ۹۰ کامیون واردات کالا به عنوان ترانزیت یا واردات قطعه از مرز باشماق نیز صورت میگیرد.
در فصل پاییز هم روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ کامیون میوه و ترهبار به آمار صادرات از مرز باشماق اضافه میشود، ضمن اینکه کالاهای وارداتی از این مرز شامل مواد اولیه مورد نیاز کارخانهها و واحدهای تولیدی و صادرات نیز شامل محصولات ساختمانی (گچ، تیرآهن، کاشی، سرامیک، سیمان و...) و مواد خوراکی مثل آبمیوه و بیسکویت است.
نظر شما