مجید درویشی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیشبینی این است که برداشت زرشک امسال نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد کاهش داشته باشد و علت این کاهش خسارت ۱۵ درصدی از ابتدای امسال بر اثر سرما و کاهش برداشت به خاطر سال آوری محصول است.
وی با بیان اینکه در این شهرستان چهار هزار و ۷۰۰ بهرهبردار در زمینه تولید زرشک فعالیت دارند گفت: برداشت محصول زرشک در زیرکوه از مهر ماه آغاز میشود و تا اواخر آبان ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه به باغداران توصیه کرد: برای پیشگیری از زیان تغییر احتمالی شرایط آب و هوایی به محصول زرشک آن را با شاخه برداشت و سپس در بارگاههای بهداشتی خشک کنند.
او گفت: بسیاری از زرشکاران محصول خود را به صورت سنتی در خرمن خشک میکنند و با توجه به همزمان شدن فصل برداشت با ریزش نزولات جوی، خسارت زیادی به کشاورزان منطقه وارد میشود.
خراسان جنوبی با ۱۷ هزار و ۹۰۰ هکتار باغ زرشک و ۲۱ هزار تن برداشت سالانه محصول، ۹۸ درصد زرشک تولیدی کشور را در اختیار دارد.
ایران در عرصه تجارت جهانی بزرگترین تولید کننده زرشک و خراسان جنوبی تولید کننده عمده این محصول است.
شهرستان مرزی زیرکوه رتبه دوم تولید این محصول را نه فقط از نظر تولید بلکه به لحاظ خرید و فروش انواع زرشک پفکی و معمولی داراست.
شاخه چینی توسط قیچیهای باغبانی، شاخه تکانی توسط چوبهای مخصوص و خوشه چینی محصول از روشهای متداول در برداشت این محصول به شمار میرود.
محصول زرشک پس از برداشت به روشهای مختلف خشک و آماده فرآوری میشود که از این میان میتوان به خشک کردن سنتی در خرمنهای زرشک و خشک کردن پفکی در بارگاههای بهداشتی نام برد.
برداشت زرشک در شرایطی آغاز شد که بخشی از محصول سال قبل کشاورزان خراسان جنوبی متاثر از کرونا و سایر عوامل در انبارها مانده و وزارت جهاد کشاورزی نیز با خرید توافقی به کمک آنان آمده است.
زرشک، عناب و زعفران از محصولات شاخص و راهبردی خراسان جنوبی هستند.
نظر شما