مهدی مهرور روز سه شنبه در نشست اعضای شورای اسلامی، بسیج و معتمدین روستای اغشت شهرستان ساوجبلاغ افزود: در سال های اخیر ۱۲ روستای این شهرستان از سوی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شدند اما امکانات زیر ساختی شامل هتل، رستوران، نماز خانه و سرویس های بهداشتی در این مناطق تامین نشده است.
وی تشکیل کمیته ویژه برای تامین زیر ساخت های گردشگری را ضروری دانست و گفت: در کنار مقوله گردشگری ایجاد درآمدزایی مناسب برای روستائیان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
فرماندار ساوجبلاغ افزود: نوسازی بناهای روستایی می بایست برآمده از ساختار سنتی منازل قدیمی بوده تا مناطق روستایی هویت واقعی خود را از دست ندهند.
وی گفت: برای ایجاد اشتغال در۸۱ روستای تابعه شهرستان ساوجبلاغ در زمینه کشاورزی ، دامپروری ، معدنی و صنایع دستی نیازمند برنامه ریزی دقیق و علمی هستیم ضمن آنکه محصولات روستایی باید با مشخصه و بسته بندی مناسب معرفی و عرضه شود.
مهرور با بیان اینکه سهم ساوجبلاغ در تولید سالانه محصولات توت فرنگی گلخانه ای ۲ هزار ۹۷۰ تن ، گل های زینتی و آپارتمانی بیش از ۱۰ میلیون عدد و تولید انواع میوه حدود ۳۰۰ هزار تن است ، بر صیانت از اراضی باغی و کشاورزی این شهرستان تاکید کرد.
وی افزود: وضعیت درآمدی روستائیان شهرستان ساوجبلاغ باید به گونه ای پیش برود که روستائیان ناچار به فروش اراضی کشاورزی و باغی خود نشوند و از طریق ظرفیت های درونی منطقه به خوبی امرار معاش کنند.
مهرور بیان داشت: مردم ساوجبلاغ برای آبادانی روستاها از هیچ کمکی دریغ نکرده و از اهدای زمین برای ساخت مرکز مخابرات ، مسجد ، حسینیه، خانهعالم ، مدرسه ، خانه بهداشت و اورژانس گرفته تا سایر کمک ها پای کار بوده اند اما دستگاه های اجرایی برای شکوفایی روستاها ومعرفی ظرفیت های تولیدی و اقتصادی این مناطق باید فعالیت بیشتری داشته باشند.
وی افزود: در دهه های گذشته فروشگاه های تعاون روستایی مایحتاج روستائیان را تامین می کردند اما امروز جای این فروشگاه ها در مناطق روستایی خالی است و باید آنها را احیا و در ابعاد مختلف توسعه داد.
ساوجبلاغ براساس سر شماری سال ۹۵ دارای ۱۳۰ آبادی ، ۸۱ روستا و ۷۱ دهیاری است که قدمت تاریخی این منطقه به ۹ هزار سال قبل از میلاد بر می گردد.
نظر شما