مشارکت نباشد، عرصه سیاسی تنگ‌تر خواهد شد

تهران- ایرنا- مصطفی درایتی فعال سیاسی اصلاح‌طلب به ایرنا می گوید: شرایط کشور ویژه و ممکن است در صورت مشارکت ناچیز مردم در انتخابات، یک فرد باسابقه نظامی بتواند دولت را در دست بگیرد.

طی روزهای گذشته موضوع نامزدی نخبگانِ دارای سابقه نظامی برای انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو مورد توجه قرار گرفته است. مصطفی درایتی فعال سیاسی اصلاح‌طلب به پرسش‌های خبرنگار ایرنا در این خصوص پاسخ داده است؛

ایرنا: حدود هشت ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، بحث داوطلب شدن برخی نخبگانِ دارای سابقه نظامی برای سال ۱۴۰۰ مطرح شده است. ارزیابی شما از رئیس‌جمهور شدن فردی با سابقه پررنگ نظامی چیست؟

درایتی: نظامیان این حق را دارند که در صورت کنار گذاشتن و استعفا از نظامی‌گری در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شوند و از این بابت نمی توان بر آنها خرده گرفت. قانون به آنها این اجازه را داده است و این جهت فرقی بین یک نظامی مستعفی با یک شهروند غیرنظامی نیست.

اما این که جامعه به رییس جمهور شدن یک فرد با سبقه نظامی روی خوشی نشان دهد را بعید می دانم. تجربه نشان داده که جامعه از به قدرت رسیدن یک نظامی استقبال نمی کند همان طور که خوش ندارد که یک شخص اطلاعاتی رییس جمهور شود. بارها شاهد بوده‌ایم که آقایان محسن رضایی و محمدباقر قالیباف که هر دو برآمده از نیروهای مسلح بودند داوطلب رییس جمهوری شده‌اند اما رای بالایی نیاورده و در تلاش خود ناکام مانده‌اند؛ هر چند این دو به احتمال قوی برای سال ۱۴۰۰ هم احتمالا دوباره نامزد شوند.

عموم مردم دوست دارند تعادلی در جامعه حاکم شود. جامعه را نمی‌توان همیشه در حالت جنگی نگه داشت و مردم می‌خواهند زندگی کنند و قبول ندارند که شخصی با سابقه نظامی بتواند چنین فضایی را برایشان مهیا کند. به نظرم جامعه دوست ندارد وقتی رئیس قوه مقننه یک نظامی سابق است کرسی ریاست قوه مجریه را نیز به نظامیان بسپارد حتی اگر چنین نامزدی شایستگی‌هایی هم داشته باشد. مردم می‌گوید همین سکان اجرایی مانده و آن را نباید به نظامیان واگذار کرد.

ایرنا: اما آقای روحانی هم سال‌های طولانی دبیری شورای عالی امنیت ملی را برعهده داشت؟

درایتی: آقای روحانی بُعد امنیتی‌اش غالب نبود. ایشان سال‌ها در مجلس بود و سبقه سیاسی او بر پیشینه امنیتی‌اش غلبه داشت. ولی آقای قالیباف هم هر چند تلاش کرد در شهرداری وجهه‌ای غیرنظامی برای خود بسازد اما با اقبالی از طرف رای‌دهندگان روبرو نشد چون شخصیت نظامی‌اش برجسته‌تر از شخصیت سیاسی‌اش بود.

البته باید به این نکته هم توجه داشت شرایط کشور ویژه است و ممکن است در صورت مشارکت ناچیز مردم در انتخابات، یک فرد با سابقه نظامی بتواند دولت را در دست بگیرد.

ایرنا: پیامد یا محاسن  و مزایای احتمالی روی کار آمدن یک نظامی در انتخابات  ریاست جمهوری چیست؟

درایتی: عرصه سیاسی تنگ‌تر خواهد شد و این به نفع کشور نخواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha