۲۳ مهر ۱۳۹۹، ۱۸:۴۲
کد خبرنگار: 2058
کد خبر: 84075700
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

تدبیر دولت موجب رونق بخش کشاورزی خراسان رضوی شد

مشهد- ایرنا- معاون سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: اتخاذ راهکارهای کارشناسی منطبق با شرایط اقتصادی کشور توسط دولت تدبیر و امید، رونق بخش کشاورزی این استان را به دنبال داشته ‌است.

غلامحسین ساربان روز چهارشنبه در نشست علنی شورای اسلامی شهرستان مشهد افزود: استان خراسان رضوی دارای ۱۱ میلیون و ۶۴۰ هزار هکتار زمین کشاورزی است که از این میزان به دلیل کمبود آب، ۳.۵ میلیون هکتار زیر کشت انواع محصولات کشاورزی و باغی قرار دارد، هم اکنون در استان سالانه بیش از هشت میلیون تن محصول با ارزش بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان تولید می‌شود که از این میزان ۵.۵ میلیون تن محصولات زراعی و مابقی محصولات دامی و باغی را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: استان خراسان رضوی حدود ۱۷ محصول شاخص کشاورزی و باغی دارد که از میان آنها پسته، زعفران و کشمش با سودآوری سالانه حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان از اهمیت بیشتری برخوردارند.

معاون سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه در سال گذشته ۴۵۳ هزار تن محصول گندم از کشاورزان استان خریداری شد گفت: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید لازم بود دولت نیز در خرید تضمینی این محصول استراتژیک برای تداوم کشت و کاهش وابستگی کشور اقدام کند که این کار انجام شد و دولت قیمت خرید تضمینی گندم را از کیلویی ۲۵۰۰ تومان در سال گذشته به چهار هزار تومان برای خرید سال آینده افزایش داده ‌است که رضایت‌ کشاورزان و استقبال گسترده آنان را برای افزایش سطح زیر کشت به همراه داشته ‌است.

وی افزود: انجام کارهای علمی و تحقیقاتی در بخش افزایش تولید انواع محصولات در کشور نقش چشمگیر داشته ‌است بطوریکه اکنون در کشور بیش از ۶۰ رقم گندم برای کاشت در مناطق مختلف آب و هوایی داریم که این مقدار در استان خراسان رضوی ۱۸ رقم آبی و ۱۲ رقم دیم است.

ساربان ادامه داد: ابتدای انقلاب میزان برداشت محصول از هرهکتار گندمزار ۱.۶ تن بود که این رقم اکنون با رعایت اصول بهزراعی به ۴.۳ تن در هکتار رسیده‌ است.

وی گفت: سال گذشته ۱۰ هزار و ۸۰۰ تن بذر گندم در انبارهای استان رسوب کرده بود و برای تحویل به کشاورزان جهت کشت متقاضی نداشت در حالی که امسال تاکنون ۲۰ هزار تن انواع بذر گندم بین کشاورزان استان توزیع کرده‌ایم و هنوز هم متقاضی داریم.

معاون جهادکشاورزی خراسان رضوی افزود: در سایر بخش‌ها نیز نرخ خرید تضمینی چقندرقند از کیلویی ۴۰۰ تومان به هزار تومان و کلزا از چهار هزار و ۶۶۲ تومان به هفت هزار و ۸۰۰ تومان افزایش داشته که خشنودی کشاورزان و رونق اقتصادی در این بخش و افزایش سطح اشتغال را به همراه داشته ‌است.

وی ادامه داد: طی سالهای گذشته که قیمت خرید تضمینی برخی محصولات نظیر گندم برای کشاورزان شاغل در این بخش راضی کننده نبود حدود ۲۱۱ هزار هکتار از اراضی مرغوب و آبی استان با تغییر وضعیت، زیر کشت پسته و زعفران رفته است.

ساربان در باره تامین نهاده‌های کشاورزی و مکانیزاسیون استان نیز گفت: برای جذب کود ازته ۱۳۷ هزار تن سهمیه سالانه داریم که تاکنون ۷۸ هزار تن آن جذب شده و بقیه نیز در حال تامین است و در زمینه کود فسفاته و پتاسه به دلیل وارداتی بودن آنها کمبودهایی داریم که در صدد تامین آن هستیم و تاکنون ۵۳۰ میلیارد تومان برای تجهیز زمینهای کشاورزی استان به سیستم مکانیزه اختصاص یافته ‌است.

اعتبارات راهداری مشهد متناسب با جمعیت و وسعت آن نیست

مسوول امور راهداری و حمل و نقل مشهد نیز گفت: با برآورد قیمت‌های کنونی هر کیلومتر راه بیش از ۱.۵ میلیارد تومان ارزش سرمایه‌ای دارد که بر اساس میانگین جهانی هر سال باید نیم درصد معادل ارزش آن برای تعمیر و نگهداری آن هزینه شود که این میزان در شهرستان مشهد بسیار کمتر از این حد تعیین شده ‌است‌.

جواد پورعلی افزود: در شهرستان مشهد بیش از چهار هزار کیلومتر راه داریم که باید اعتبار متناسب با آن برای تعمیر و نگهداری راهها اختصاص یابد.

وی ادامه داد: مشهد حدود ۵۰ درصد جمعیت استان را در خود جای داده ‌است اما میزان اعتباراتی که برای آن در نظر گرفته می‌شود حدود ۲۰ درصد اعتبارات استان است و راهداری نیز درآمدزایی ندارد و ناچار است با توجه به اختصاص اعتبارات موجود انجام کارهای عمرانی خود را با اولویت بندی به اجرا بگذارد و هر سال نیز از نیمه دوم آذرماه تا روزهای آخر اسفند طرحهای مراقبتی راهداری را به صورت ۲۴ ساعته در فاصله ۳۰ کیلومتر از هم راه اندازی می‌کنیم تا هنگام بروز بحران های طبیعی نظیر بارش باران و برف به موقع بتوانیم به مردم بویژه ساکنان روستاها خدمات رسانی بهتری داشته باشیم.

اورژانس مشهد ۱۴ شهرستان را زیرپوشش دارد

مدیر حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: در شهر مشهد ۶۴ پایگاه با ۷۶ آمبولانس و هشت پایگاه جاده‌ای در مجموع با ۸۲ آمبولانس فعال، یک فروند بالگرد و یک دستگاه اتوبوس ویژه فوریت های پزشکی وجود دارد.

دکتر رضا وفایی نژاد افزود: ۱۰ مرکز پیام در دیگر شهرستانهای استان نیز فعال است که در صورت نیاز از شهر مشهد به آنها کمک  می‌شود و روند کاری ما در ایام سال تابعی از مناسبت‌هاست و در ایامی مانند محرم و صفر، اربعین، نوروز و شبهای قدر، خدمات رسانی به مردم افزایش چشمگیر پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: برخی نقاط شهر مشهد به دلیل بافت موجود، پایگاههای فعال اورژانس ندارند که لازم است در این زمینه برای پاسخگویی به نیازهای مردم تدبیری اندیشیده شود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha