اجرای عدالت بزرگ‌ترین مشکل حکومت امام علی(ع) بود

بندرعباس- ایرنا- مدیرحوزه‌های علمیه خواهران کشور گفت: بزرگ‌ترین مشکل امام علی(ع) در دوران حکومتش به دلیل اجرای صحیح عدالت‌خواهی بود درحالی که آن حضرت می‌خواست جامعه را به نقطه‌ای که پیامبراکرم(ص) تحویل امت داده بود، برگرداند.

حجت‌الاسلام عبدالکریم بهجت‌پور روز چهارشنبه در همایش ملی نهج‌البلاغه و انقلاب اسلامی که به صورت مجازی در بندرعباس برگزار شد، اظهارداشت: وقتی می‌خواهیم نهج البلاغه را تحلیل کنیم باید از این منظر که چه مسائلی برای امام علی(ع) پیش آمد و وی اصرار زیادی بر عدالت و تلاش برای گسترش آن داشتند، آن را مورد مطالعه قرار دهیم.  

وی با بیان اینکه جنگ با اعتقادات و تحمیل اعتقادات در اسلام نهی شده است و جامعه نمی‌تواند یک دست مومن باشد، بیان داشت: مدل مدیریت جامعه به گونه‌ای است که باید بتواند همیشه جریان مومن و متقی واقعی را حاکم کند و با وجود تکثیر مذاهب و گروه‌ها بتوان اداره جامعه را به دست گرفت.

مدیرحوزه‌های علمیه خواهران ادامه داد: قدرت مدیریت جریان اجتماع به گونه‌ای که ویژه‌خواری مرسوم نشود، به اختلافات دامن زده نشود و فاصله‌های طبقاتی زیاد نشود، انتظار طبیعی این است که رهبر عادل بتواند این شرایط را حفظ کند.

حجت‌الاسلام بهجت‌پورافزود: امام علی(ع) برای گسترش عدالت در محیط مومنانه و جامعه‌ای که آن روز گرفتار موانع و مقاومت‌های جدی در مرحله عدالت شد از جمله برخی از جنگ‌ها، تنهایی‌ها و فشارها که بر آن حضرت تحمیل شد همه این‌ها محصول عدالت‌خواهی آن حضرت بود.

وی یادآور شد: وقتی دوران حکومت امام علی(ع) را ارزیابی می‌کنیم باید براساس این شرایط فرهنگی آن زمان و با وجود حفره‌های ایجاد شده در جامعه آن روز که وی مدیریت جامعه اسلامی را برعهده گرفت، نهج‌البلاغه را تفسیرکرد.

مدیرحوزه‌های علمیه خواهران گفت: حضرت علی(ع) در شرایطی حکومت را برعهده گرفت که به تدریج انحرافات و مشکلاتی در جامعه اسلامی بروز کرد و کار بزرگ آن حضرت این بود که فشارها را تحمل می‌کرد برای اینکه جامعه را دوباره به جامعه نبوی نزدیک کند و آسیب‌های بعد از پیامبراکرم(ص) را برطرف کند.

وی تصریح کرد: امام علی(ع) برای بازگشت جامعه به سنت نبوی، هزینه‌های زیادی پرداخت ‌کرد از یک‌طرف جنگ با قاسطین(کسانی که بنا داشتند به عدالت رفتار نکنند) و از طرفی جنگ با مارقین(کسانی که تحمل هزینه عدالت‌خواهی و تمرکز بر اجرای قرآن را نداشتند وبا رفتارهای متحجرانه بزرگ‌ترین هزینه‌ها را تحمیل کردند و کسانی که پیمان شکنی کردند) همه این‌ها باعث ایجاد حفره‌های سخت در حکومت آن حضرت بود.

بهجت‌پور ابرازداشت: بزرگ‌ترین مشکل امام علی(ع) در دوران حکومتش به دلیل اجرای صحیح عدالت‌خواهی بود درحالی که آن حضرت می‌خواست جامعه را به نقطه‌ای که پیامبراکرم(ص) تحویل امت داده بود، برگرداند.

این استاد برجسته حوزه عنوان کرد: وقتی از مساله رشد در اندیشه اسلامی صحبت می‌شود مفهومش این است که یک ظرفیت را به دست بگیرید و توسعه دهید به عنوان مثال در رشد اقتصادی انتظار است براساس رهنمودهای دینی عمل شود.

بهجت‌پور گفت: انقلاب اسلامی ایران نیز انقلابی است که به دست امام راحل و یاری امت و به رغم تکثیر گروه‌های مختلف اما با محوریت متقین و مومنان به اسلام و مکتب اهل بیت(ع) پیروز شد و در طول سال‌های گذشته از ۵۷ تاکنون به رغم همه شعارهای ارزشمند دچارآسیب هستیم.

مدیرحوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به فشارهای سیاسی و اقتصادی، گرفتن فرصت‌های مهم از مردم از سر بی تدبیری‌ها در ابتدای انقلاب، ابرازداشت: امروز جایگاه انقلاب اسلامی درحال تثبیت است و دشمنی‌ها و حساسیت‌ها بیانگر موفقیت‌هاست اما به وجود این موفقیت‎ها امروز نیز دچار مشکلات و آسیب‌هایی هستیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مطالعه نهج‌البلاغه می‌تواند انقلاب اسلامی را در راستای کاهش آسیب‌ها و رفع کاستی‌ها در انقلاب اسلامی آماده کند اما تحقق این هدف مهم به‌طور کامل در سایه باورپذیری به پیام انقلاب از سوی ملت ایران وملت‌های آزادیخواه جهان است که همچنان آماده فداکاری و همراهی هستند.  

این همایش ملی به میزبانی مدیریت حوزه‌های علمیه استان هرمزگان با مشارکت تعدادی از نهادها و ارگان‌ها ویژه عموم طلاب و دانشجویان خواهر و برادر با عنوان «نهج‌البلاغه و انقلاب اسلامی» در ۲ محور «تاثیر نهج‌البلاغه بر اندیشه و سیره سیاسی حکومتی مقام معظم رهبری» و «نهج‌البلاغه و گام دوم انقلاب» برگزارشد.

تقدیر از شش برگزیده مقالات برتر و تجلیل از ۲ خانواده‌ه شهید مدافع سلامت بخشی دیگری از برنامه‌های دومین همایش ملی نهج‌البلاغه و انقلاب‌اسلامی است.

«تاثیر نهج‌البلاغه بر اندیشه و سیره سیاسی حکومتی مقام معظم رهبری» در موضوعات فقه، کلام و فلسفه سیاسی، سبک رهبری و مدیریت جهادی، مردم سالاری دینی،رابطه حکومت و اخلاق، مفاهیم سیاسی اجتماعی صبر و مقاومت، دشمن شناسی و نفوذ و «نهج‌البلاغه و گام دوم انقلاب» نیز در موضوعات نظریه نظام انقلابی، دولت‌سازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی اسلامی، علم وپژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، عزت ملی و روابط خارجی بخشی از محورهای مقالات، پایان‌نامه و تحقیق پایانی شرکت‌کنندگان این دوره از همایش ملی نهج‌البلاغه و انقلاب‌اسلامی در هرمزگان اعلام شده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha