به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، رسانههای آمریکایی کماکان گزارشهایی از استقبال مردمی از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳ آبان منتشر میکنند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس از ایالت تگزاس خبر داد که رأیگیری زودهنگام بسیاری از رأیدهندگان را راهی صفهای طولانی کرده است. تگزاس یکی از معدود ایالاتی است که اجازه رأیگیری پستی گسترده را در جریان شیوع کرونا نداده است.
در ایالت جورجیا نیز دوشنبه (۲۱ مهر) بیش از ۱۲۸ هزار نفر برای شرکت در انتخابات زودهنگام پای صندوقهای رأی رفتند که این رکوردی برای نخستین روز رأیگیری زودهنگام در این ایالت محسوب میشود. در سال ۲۰۱۶ تعداد رأیدهندگان در روز مشابه ۹۱ هزار نفر بود و مشتاقان شرکت در انتخابات ساعتها در صف به انتظار ایستادند.
گفتنی است که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هر چهار سال یکبار و در نخستین سهشنبه نوامبر برگزار میشود. روز رأیگیری تعطیل سراسری نیست و تنها در برخی ایالات تعطیل عمومی است.
جنجال در فرآیند رأیگیری زودهنگام روز به روز بیشتر میشود. دیشب رئیسجمهوری آمریکا در توئیتی از تصمیم ایالت کالیفرنیا در ممنوعیت اخذ رأی حزبی انتقاد کرد و نوشت: فقط دموکراتها حق انجام چنین کاری را دارند؟ مگر خودشان سالها چنین نکردند؟
وی در ادامه این توئیت از جمهوریخواهان خواست تا در دادگاه پیگیر مطالبات خود باشند.
مسئولان ایالت کالیفرنیا به مقامهای محلی حزب جمهوریخواه هشدار داده بودند که جمعآوری آراء رأیدهندگانی که به صورت زودهنگام در انتخابات شرکت میکنند ممنوع بوده و از آنان خواستند تا صندوقهای اخذ رأی غیررسمی را جمعآوری کنند. جمهوریخواهان در دفاع از این اقدام با یادآوری انتخابات میاندوره ای سال ۲۰۱۸ کنگره گفتند که حرکت آنان تفاوتی با راهکار آن زمان دموکراتها ندارد.
طبق قوانین ایالت کالیفرنیا، جمعآوری غیررسمی آراء قانونی است به شرط آنکه رأیدهنده به صورت رسمی به دیگران چنین اجازهای دهد.
در ادامه برخورد شبکههای مجازی با سوء رفتارهای انتخاباتی، توییتر چندین حساب را که خود را طرفدار سیاهپوست ترامپ جا زده بودند بست. این حسابها توانسته بودند ظرف تنها چند روز هزاران دنبال کننده را جذب کنند. یکی از این کاربران جعلی در توییتی نوشته بود: بله من سیاهپوستم و به ترامپ رأی میدهم. لیبرالها خوششان نمیآید ولی برای من مهم نیست.
کاربران این توییت را ۶ هزار بار بازنشر کرده و بیش از ۱۶ هزار بار آن را پسندیده بودند.
نتایج نظرسنجیهای جدید روزنامههای گاردین و واشنگتنپست نیز نشان میدهد که با نزدیک شدن به مراحل نهایی رقابتهای ریاست جمهوری در آمریکا فاصله اختلاف پیشتازی جو بایدن نامزد دموکرات در مقایسه با دونالد ترامپ رئیسجمهوری و نامزد جمهوریخواهان در آمریکا به ۱۷ درصد افزایش یافته است.
در نظرسنجی روزنامه گاردین، ۵۷ درصد از رأیدهندگان احتمالی در آمریکا قصد دارند به بایدن رأی دهند و این در حالی است که فقط ۴۰ درصد از رأیدهندگان آمریکایی میگویند به رئیسجمهوری کنونی کشورشان رأی خواهند داد.
نظرسنجی جدید ای بی سی نیوز و روزنامه واشنگتنپست نیز نشان میدهد که درصد بیشتری از آمریکاییها به مدیریت شیوع ویروس کرونا توسط نامزد دموکرات آمریکا اعتماد دارند. این نتایج نشان داده که ۵۵ درصد پاسخدهندگان اعتماد بیشتری به بایدن برای مدیریت این همهگیری دارند و فقط ۳۸ درصد درباره این موضوع به ترامپ اعتماد دارند.
نظر شما