امام جمعه شیراز: استانداردهای گردشگری حلال در فارس تبیین شود

شیراز-ایرنا- نماینده ولی‌فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز گفت:با آنکه کشورهای غیرمسلمان به گردشگری حلال پرداخته‌اند، تعاریف و استانداردهای این موضوع در شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) و پایتخت فرهنگی ایران، تببین نشده است.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام، چهارشنبه در دیدار با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس با اشاره به اینکه گردشگری حلال باید به صورت جدی مد نظر باشد، افزود: امروز در کشورهایی همچون ژاپن و اسپانیا در این زمینه فعالیت‌هایی صورت گرفته است، زیرا می‌دانند جمعیت مسلمان در جهان، با گردشگری حلال به سمت آنها جذب می‌شوند.

وی، با بیان اینکه گردشگران علاوه بر گردش، به دنبال لذت هم هستند، گفت: گردشگری حلال به این معناست که بتوانیم گردش حلال و حس خوش و لذت حلال را به گردشگر منتقل کنیم. این کار ظرافت بسیار دارد و باید با لطافت آموزش داده شود و نیاز داریم چارچوب‌های گردشگری حلال و مذهبی را به‌ویژه به مدیران تورها، شرکت‌ها و هتل‌ها آموزش دهیم.

قرآن به حفظ میراث گذشتگان رسمیت بخشیده است

امام جمعه شیراز همچنین از میراث فرهنگی به عنوان سرمایه‌های مغفول یاد کرد و اظهار داشت: قرآن کریم دستور تخریب آثار گذشتگان را نداده بلکه به میراث گذشتگان رسمیت داده است.

آیت‌الله دژکام گفت: با نادیده گرفتن آیاتی که به تدبر در آثار گذشتگان تاکید می‌کند، تفکر داعشی پدید می‌آید که آثار باستانی را در عراق، افغانستان و برخی از مناطق دیگر نابود می‌کند و تبعات و حواشی این نگاه داعشی، به عنوان دیدگاهی که مدعی نگاه دینی است، گردنگیر طلبه و روحانی ما هم می‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان فارس همچنین به دیدار حضرت علی (ع) از طاق مدائن اشاره و بیان کرد: آیا آن حضرت دستور به تخریب آنجا را داده است، خیر، بلکه حضرت به هر قسمتی که می رسید توضیح می داد که کاربری آن چه بوده است و از سرگذشت پادشاهان آن سخن می‌گفت.

میراث فرهنگی و حوزه علمیه با یکدیگر همکاری کنند

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: اداره کل میراث فرهنگی باید در قالب نشست‌ها و کارگاه‌هایی با حوزه علمیه همکاری کند.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه در اندیشه امام خمینی (ره) حکم به تخریب آثار باستانی را سراغ نداریم، گفت: این در حالی است که امروز برخی اسم انقلابی را می‌آورند اما دنبال مواردی هستند که در شرع و قانون خلاف شمرده می شود.

وی اضافه کرد: نیازمند این هستیم که جامعه را با اهمیت میراث فرهنگی آشنا کنیم، به عنوان مثال طلبه‌ای که در مدرسه خان شیراز درس می‌خواند باید در جریان تاریخ پُر افتخار و پیشینه طولانی این مکان باشد، آیا آن طلبه و به طور کلی مردم شیراز و گردشگرانی که از این مدرسه بازدید می‌کنند، می‌دانند این مدرسه محل تحصیل و تدریس ملاصدرا بوده و حجره ملاصدرا هنوز در این مدرسه موجود است.

امام جمعه شیراز افزود: از سوی دیگر، شهر باعنوان محل زندگی مردم، زنده است و به صورت مستمر تکامل پیدا می‌کند، از همین رو ضروری است هم تکامل شهر را بپذیریم و هم حفظ ارزش‌های آن را و در نهایت باید این ۲ را باهم پیوند بزنیم.

کارشناسی میراث گذشتگان، فارغ از نگاه مغرضانه باشد

آیت‌الله دژکام همچنین با تاکید بر ضرورت کارشناسی و ارزش‌سنجی میراث گذشتگان، گفت: در این کار تخصصی، نباید نگاه مغرضانه وجود داشته باشد. یک دیدگاه، حفظ میراث را اصل می‌داند و نگاه دوم که مکمل آن است، می‌گوید میراث گذشتگان باید ارزش و هویت داشته باشد تا آن را بتوانیم حفظ کنیم و تا این ۲ منظر سامان نیابد و خوب فهم نشود، سردرگمی‌ها ادامه دارد.

امام جمعه شیراز، در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ۲ محور گردشگری مذهبی در این شهر افزود: باید برای این ۲ محور، طراحی فرهنگی داشته باشیم. برخی ارزش‌های مذهبی وجود دارد که هنگام ورود گردشگر به مکان مذهبی مانند یک مسجد تاریخی باید مراعات شود که این موارد باید به درستی تبیین شود.

وی ادامه داد: در خصوص مساجدی مانند نصیرالملک و عتیق، جنبه موزه بودن بر مسجد بودن پیشی گرفته است که این رویکرد خوبی نیست، چراکه گردشگر می‌آید تا با فرهنگ ما مواجه شود نه اینکه صرفا ساختمان را ببیند. باید تدبیر شود و به گونه‌ای باشد که حس مسجد بودن القا شود.

آیت‌الله دژکام، همچنین با اشاره به ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های تاریخی شیراز، به مشکلات دانشگاه هنر این شهر اشاره کرد و خواستار رسیدگی به آنها شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha