«سیدجمال فکوری بهشتی» روز شنبه در گفت وگو با ایرنا، اجماع ملی، منطقهای و جهانی را در روند صلح افغانستان، مهم ارزیابی کرد و گفت که اگر یک کشور یا حلقهای در این روند مفقود باشد، موفقیت صلح را با خطر مواجه می سازد.
وی گفت که در روند ملی تا حدودی اجماع وجود دارد اما در سطح منطقهای و بین المللی این اجماع چنانچه انتظار می رفت ایجاد نشده و هدف آمریکاییهای برای صلح پایدار، افغان ها را با شک و تردید مواجه کرده است.
بهشتی گفت: نقش ایران و پاکستان در روند صلح افغانستان از اهمیت بالای برخوردار بوده و ایران همواره از دولت و ملت افغانستان حمایت و پشتیبانی کرده است.
نماینده استان بامیان در مجلس نمایندگان افغانستان گفت: با توجه به گذشته همکاری و حمایت ایران از دولت و ملت ما، این بار نیز از حمایت ایران از صلح در افغانستان اطمینان داشته و امیدواریم ایران بتواند بن بست کنونی مذاکرات صلح بین دولت افغانستان و طالبان در دوحه قطر را بشکند.
بهشتی با بیان اینکه سفر عبدالله به ایران، راهگشا و فوق العاده مؤثر خواهد بود، اظهار کرد: این سفر می تواند ارمغانی برای برقراری صلح باشد و از ایران توقع داریم در روند صلح افغانستان همکاری کند.
این عضو مجلس افغانستان گفت: هرچند آمریکا تلاش می کند که نقش ایران را در روند صلح افغانستان نادیده بگیرد و این کار باعث آسیب جدی به نتیجه صلح خواهد شد اما در مقابل، دولت افغانستان از این مهم به طور کامل آگاهی دارد و در این راستا مسیر درستی در پیش دارد.
به گفته این فعال سیاسی، دولت به ویژه رییس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان به این مهم پی برده و همه می دانند که ایران نیز در افغانستان نقش و منافع خود را دارد که باید با توجه به آن و در نظر گرفتن نقش ایران حمایت آنها را از روند صلح جلب کند.
رییس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان قرار است روز یکشنبه (۲۷ مهر) در رأس هیأتی از مقامات شورای عالی مصالحه ملی، اعضای مجلس و مقامات وزارت امور خارجه از ایران دیدار کند.
گفته می شود عبدالله در سفر سهروزه به تهران در مورد موضوعات مهم متقابل با مقامات ارشد ایران از جمله حسن روحانی رییس جمهوری، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، محمدباقر قالیباف رییس مجلس و دیگر مقامات بلندپایه ایران گفت وگو و تبادل نظر کند.
این سفر درحالی صورت می گیرد که پس از گذشت یک ماه از آغاز مذاکرات بین صلح افغانستان در دوحه، هیچ پیشرفتی در روند گفت وگوهای صلح صورت نگرفته و در زمان حاضر گفت وگو با بن بست مواجه شده و در داخل این کشور به ویژه استان جنوبی هلمند، نبرد سنگین بین دولت و گروه طالبان ادامه دارد.
گفتنی است؛ مذاکرات صلح بین افغانستانی دولت و گروه طالبان ۲۲ شهریور با سخنرانی عبدالله عبدالله، ملابرادر و شماری از وزیران خارجه کشورهای جهان در دوحه قطر آغاز شد و اکنون با وجود گذشت بیش از یک ماه، هیچ نشانه ای از پیشرفت در مذاکرات مشاهده نمی شود.
بیش از یک ماه بحث بی نتیجه بر سر چارچوب مذاکرات صلح افغانستان بیانگر دوری دیدگاههای هیأت دولت و گروه طالبان در دوحه است. هرچند برخی اعضای هیأت دولت افغانستان از نتیجه گفتوگوهای صلح ابراز رضایت کرده و باور دارند که روند صلح، در حال پیشرفت است اما برخی آگاهان معتقدند که گفت وگوی دوحه با بن بست مواجه شده است.
نظر شما