به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری سازمان جهانی بهداشت، پیش از پاندمی کووید ۱۹ بسیاری از کشورها در زمینه مقابله با بیماری سل، به طور مداوم در حال پیشرفت بودند.
در واقع شیوع این بیماری بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ میلادی به میزان ۹ درصد و مرگ و میر ناشی از آن به میزان ۱۴ درصد کاهش یافت. التزام سیاستمداران عالی رتبه در سطح جهانی و ملی به مقابله با این بیماری، نتایج مطلوبی در پی داشته است.
این درحالی است که بر اساس گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت، با شیوع کووید ۱۹ در دسترسی به خدمات مرتبط با بیماری سل اختلال ایجاد شده و اکنون این موضوع به یک چالش تبدیل شده است.
در بسیاری از کشورها منابع مالی، نیروهای انسانی و سایر منابعی که قبلا برای مقابله با سل در نظر گرفته شده بود، برای واکنش به پاندمی کووید ۱۹ مورد استفاده قرار گرفته است. این در حالی است که سیستمهای جمعآوری اطلاعات و گزارشدهی نیز دستخوش اثرات منفی این پاندمی شدهاند.
بر اساس گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت، با مقایسه دادههای جمعآوری شده در بیش از ۲۰۰ کشور جهان، بین ماههای ژانویه و ژوئن سال ۲۰۲۰ میلادی با دوره مشابه سال ۲۰۱۹ میلادی، میتوان کاهش قابل توجهی را در ثبت موارد جدید ابتلا به سل مشاهده کرد.
این کاهش در سه کشور هند، اندونزی و فیلیپین که بخش قابل توجهی از بیماران مبتلا به سل را در خود جای دادهاند، بین ۲۵ تا ۳۰ درصد بوده است.
این در حالی است که در سال ۲۰۲۰ میلادی سرمایه گردآوری شده برای پیشگیری، تشخیص، درمان و نگهداری از بیماران مبتلا به سل به مبلغ ۶.۵ میلیارد دلار رسیده است که تنها نیمی از هدفگذاری ۱۳ میلیارد دلاری سران کشورها در اعلامیه سیاسی سازمان ملل متحد در رابطه با سل را تشکیل میدهد.
بر اساس این گزارش، بدون اقدام و سرمایهگذاری فوری در زمینه بیماری سل، تمام اهدافی که برای جلوگیری و درمان این بیماری تعیین شده بود، از بین خواهد رفت.
سل (TB) یک بیماری عفونی ناشی از باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است که اغلب به ریهها حمله میکند. با وجود پیشرفتهای قابل توجه در زمینه درمان سل در دهههای گذشته، این بیماری همچنان خطرناکترین قاتل عفونی جهان است که بیش از چهار هزار و ۵۰۰ نفر در روز تسلیم آن میشوند.
آخرین آمار منتشر شده درباره سل توسط سازمان جهانی بهداشت
- در سال ۲۰۱۹ میلادی ۱.۴ میلیون نفر بر اثر سل جان خود را از دست دادند.
- بیماری سل یکی از ۱۰ علل اول مرگ و میر در سراسر جهان است.
- در سال ۲۰۱۹ میلادی حدود ۱۰ میلیون نفر (۵.۶ میلیون مرد ، ۳.۲ میلیون زن و ۱.۲ میلیون کودک) به سل مبتلا شدند.
- در سال ۲۰۱۹ میلادی ۱.۲ میلیون کودک به سل مبتلا شدند.
- حدود ۹۵ درصد مرگ و میر ناشی از سل در کشورهای کم در آمد و درآمد متوسط اتفاق می افتد.
- سل مهمترین عامل مرگ بیماران مبتلا به ایدز است.
- بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ میلادی، ۵۸ میلیون نفر به دلیل تشخیص و درمان سل از مرگ حتمی نجات یافتند.
- پایان دادن به سل تا سال ۲۰۳۰ میلادی، یکی از اهداف توسعه پایدار است.
- سل مقاوم به دارو همچنان یک بحران بهداشت عمومی و تهدیدی برای سلامت است.
- در سطح جهانی میزان ابتلا به سل سالیانه حدود ۲ درصد در حال کاهش است و بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ به طور کلی حدود ۹ درصد کاهش یافته است.
نظر شما