بانک مرکزی به دنبال ارزپاشی نیست

تهران - ایرنا- پژوهشکده پولی وبانکی با بیان اینکه بانک مرکزی در دوره فعلی به هیچ وجه دنبال ارزپاشی نیست،‌ اعلام کرد:‌ در این دوره به دلیل شرایط تحریمی بیش از ۸۰ درصد درآمد نفتی کاهش یافته است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از پژوهشکده پولی وبانکی،‌ صیانت از منابع ارزی و مدیریت دخل و خرج ارزی کشور در کنار حفظ ارزش پول ملی، یکی از وظایف بانک مرکزی است. در این بین حراج منابع ارزی به قصد پایین نگه داشتن مصنوعی و موقتی نرخ ارز و حفظ ظاهری ارزش پول ملی ساده‌ترین راه حل موجود برای پاک کردن صورت مساله است.

اقدامی که به نظر می رسد بر خلاف دوره‌های پیشین در دوره «عبدالناصر همتی» بر بانک مرکزی با آن مقابله شده و بانک مرکزی تلاش کرده با اصلاح رویه‌های غلط و تلاش برای بهبود متغیرهای بنیادین اقتصادی اعم از ناترازی بانک‌ها، کسری بودجه دولت، کنترل تورم، بازگشت ارزهای صادراتی و… نسبت به کنترل و متعادل سازی بازار ارز اقدام کند.

نگاهی به عملکرد روسای سابق بانک مرکزی در خصوص تزریق ارز مداخله ای به بازار نیز موید این نکته است. به طوری که از سال ۱۳۸۲ تاکنون و در مدت مدیریت ۵ رییس کل بانک مرکزی، ۲۸۲ میلیارد دلار ارز مداخله ای به منظور کنترل قیمت به بازار تزریق شده است.

بر اساس این گزارش،‌ «محمود بهمنی» در ۵ سال مدیریت بانک مرکزی، مبلغ ۱۶۰ میلیارد دلار (معادل سالانه ۳۲ میلیارد دلار) ارز به بازار تزریق کرده، «طهماسب مظاهری» در یک سال مدیریت بانک مرکزی، ۳۰ میلیارد دلار ارز به بازار تزریق کرده، «ابراهیم شیبانی» در ۴ سال مدیریت بانک مرکزی، ۵۷ میلیارد دلار (معادل سالانه ۱۴.۲ میلیارد دلار) ارز به بازار تزریق کرده و «ولی اله سیف» در ۵ سال مدیریت بانک مرکزی، ۳۵ میلیارد دلار (معادل سالانه ۷ میلیارد دلار) ارز به بازار تزریق کرده است.

این در حالی است که «عبدالناصر همتی» در ۲ سال مدیریت بانک مرکزی تاکنون بیش از یک میلیارد دلار ارز از بازار جذب کرده است و در این دوره، در شرایطی که هیچگاه در کشور سابقه نداشته، به دلیل شرایط تحریمی بیش از ۸۰ درصد درآمد ارزی ناشی از نفت، گاز و میعانات گازی تقلیل یافته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha