۲۷ مهر ۱۳۹۹، ۱۹:۰۱
کد خبرنگار: 2986
کد خبر: 84079639
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تهدید واشنگتن به تحریم یکجانبه علیه تجارت تسلیحاتی ایران

نیویورک- ایرنا- وزیر خارجه آمریکا در حالی مدعی بازگشت تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران شد که برای اجرای آن، به اتخاذ تحریم‌های یکجانبه علیه کشورهایی تهدید کرد که بخواهند به تجارت تسلیحاتی با ایران بپردازند.

به گزارش ایرنا، مایک پمپئو روز یکشنبه در واکنش به پایان یافتن رسمی محدودیت تسلیحاتی ایران مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، در حالی که ۱۳ عضو شورا با یکجانبه‌گرایی آمریکا در استفاده از مکانیسم ماشه به صراحت مخالفت کردند و این کشور را عضوی از این توافق بین‌المللی ندانستند، این ادعا را مطرح کرد.

وی مدعی شد: در ۱۹ سپتامبر ، عملا همه تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران، از جمله اعمال مجدد تحریم تسلیحاتی سازمان ملل، بازگشت. بر این اساس، صادرات برخی اسلحه های متعارف به ایران نقض قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل و تهیه هرگونه سلاح یا مواد مرتبط از ایران نقض قطعنامه ۱۷۴۷ است.

وزیر خارجه آمریکا که پیش از این هم تجربه تلخ انزوای سیاسی در عرصه شورای امنیت را تجربه کرده است، ادعا کرد: ایالات متحده آماده استفاده از اختیارات داخلی خود برای تحریم هر فرد یا نهادی است که به طور مادی در تامین، فروش یا انتقال اسلحه متعارف به یا از ایران کمک کند و همچنین افرادی که آموزش فنی، پشتیبانی مالی و خدمات و سایر کمک‌های مربوط به این سلاح‌ها را ارائه می‌دهند.

پمپئو البته مشخص نکرد در صورتی که تحریم‌های پیشین شورای امنیت که به موجب ۲۲۳۱ لغو شده‌اند، چگونه بازگشته‌اند که آمریکا مجبور است از اختیارات داخلی خود برای اعمال تحریم‌های بین‌المللی استفاده کند و چرا هیچ کمیته تحریمی در سازمان ملل برای اجرای قطعنامه‌های ادعایی وی تشکیل نشده است.

وزیر خارجه دولت ترامپ که کشورش بزرگترین فروشنده تسلیحات به خاورمیانه است و خودش یکی از دلالان این توافقات بوده است، در ادامه ژست صلح‌طلبی خود ادعا کرد: هر ملتی که به دنبال صلح و ثبات در خاورمیانه است و از مبارزه با تروریسم حمایت می‌کند ، باید از هرگونه معاملات تسلیحاتی با ایران خودداری کند.

پمپئو ادامه داد: ارائه اسلحه به ایران تنها باعث تشدید تنش‌ها در منطقه، قرار گرفتن سلاح‌های خطرناک‌تر در اختیار گروه‌های تروریستی و نیابتی‌ها و افزایش تهدیدات برای امنیت اسرائیل و سایر ملت‌های صلح طلب می‌شود.

وی اضافه کرد: طی ۱۰ سال گذشته، کشورها تحت اقدامات مختلف سازمان ملل از فروش سلاح به ایران خودداری کرده‌اند. هر کشوری که اکنون این ممنوعیت را به چالش بکشد، روشن است که می‌خواهد شعله‌ور کردن اختلافات و تنش‌ها را بر سر تقویت صلح و امنیت انتخاب کند.

وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد: هر ملتی که به ایران اسلحه بفروشد مردم ایران را با منحرف کردن مسیر تامین مالی حکومت به سمت اهداف نظامی، فقیر می‌کند.

پمپئو اضافه کرد: حکومت ایران یک انتخاب دارد؛ می‌تواند خرید اسلحه را بر خلاف اقدامات تحریمی سازمان ملل دنبال کند، یا اینکه از بودجه خود برای تامین هزینه‌های مردم ایران استفاده کند.

ادعاهای بی اساس این مقام دولت ترامپ، در حالی انجام می‌شود که جمهوری اسلامی ایران تا کنون هیچ برنامه خرید تسلیحاتی را مطرح نکرده و وزارت امور خارجه ایران هم بر توانایی نظامی و تولید محصولات دفاعی تاکید داشته است.

وزیر خارجه آمریکا که در توصیف محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، وزیر نفرت نامید شده است، با نادیده انگاشتن تروریسم اقتصادی که خود او یکی از محورهای اصلی اعمال این تروریسم علیه مردم ایران است، مدعی شد ایرانی‌ها رنج می‌برند زیرا حکومت بر خلاف درخواست مقامات بهداشتی ایران برای تامین بودجه مورد نیاز، همچنان حدود ۱ میلیارد دلار به وزارت بهداشت ایران برای پاسخ به کووید-۱۹ اختصاص نداده‌اند.

به گفته مقامات ایران و اذعان کارشناسان بین‌المللی از جمله گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد، تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم ایران، بر تامین تجهیزات پزشکی لازم حتی واکسن آنفلوآنزا و مبارزه با ویروس کرونا که باعث کشته شدن تعداد زیادی از مردم بی‌گناه شده، اثر منفی و جدی داشته است.

پمپئو که این روزها در فعالیت‌های انتخاباتی کشورش شاهد برملا شدن هر روزه نوعی فساد به ویژه فساد نظام‌مند، تبعیض نژادی و نابرابری است، مدعی وجود فساد در بین مقامات ایران شد و خود را در کنار آنهایی قرار داد که علیه نظام، به اصطلاح مبارزه می‌کنند.

به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، محدودیت تسلیحاتی ایران و همچنین محدودیت مسافرتی تعدادی که در پیوست ب این قطعنامه مطرح شده بودند، پس از پنج سال به طور خودکار منقضی خواهد شد که این اتفاق در بامداد یکشنبه به وقت ایران محقق شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha