به گزارش روز دوشنبه سازمان دارالقرآن الکریم، مقام معظم رهبری در یکی از دیدارهایی که با جمع قاریان و حافظان قرآن کریم داشتند، موضوع ایجاد کرسیهای تلاوت در سراسر میهن اسلامی و برگزاری محافلی که در آن صرفاً قرآن تلاوت شود را مطرح کردند.
سازمان دارالقرآنالکریم پس از فرمایش ایشان، از ابتدای سال ۸۹ با انجام کارشناسیهای لازم و به منظور ایجاد انس هر چه بیشتر جامعه با کلام وحی، طرح کرسیهای تلاوت قرآن کریم را پایهگذاری کرد.
ویژگیهای این طرح از این قرار است که هر کرسی تلاوت شامل ۵۰ جلسه هفتگی تلاوت قرآن کریم است و هر مسجد یا مکان متبرکهای که میزبان برگزاری کرسی تلاوت است، باید به مدت ۵۰ هفته، در یک روز و ساعت مشخص یک جلسه تلاوت قرآن را به صورت هفتگی برگزار کند.
همچنین در هر یک از جلسات کرسی تلاوت قرآن، یک مجری یا سخنران توانمند، مفاهیم، نکات و پیامهای مختلف آیاتی را که قرار است تلاوت شود، به صورت مختصر و مفید بیان و پس از آن یکی از قراء ممتاز استانی، کشوری یا بینالمللی، آیات مربوطه را تلاوت میکند. با برگزاری این طرح در سراسر کشور، بیش از پنج هزار تلاوت قرآن کریم صورت میگیرد.
اینک طرح کرسیهای تلاوت ثابت قرآن پس از ۱۰ سال به دلیل شیوع بیماری کرونا کمرنگ و حتی اجرای آن در بسیاری از استانهای کشور متوقف شده است.
سیدجعفر صادقی سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه فناوری سازمان دارالقرآن الکریم گفت: طی سالهای اخیر، طرح کرسیهای ثابت تلاوت قرآن کریم با روند بسیار خوبی در کشور اجرا شده است و شیوهنامه اجرایی این طرح قرآنی طی هر سال برای اجرا به استانهای مختلف کشور ارسال میشود.
وی افزود: متأسفانه با توجه به شرایط خاص کشور به دلیل شیوع بیماری کرونا، این طرح قرآنی از اواخر سال گذشته با فراز و نشیبهای زیادی روبهرو شده و حتی در برخی از استانهای کشور نیز تعطیل شده است.
صادقی با بیان اینکه اغلب فعالیتهای سازمان دارالقرآن در این زمینه به سمت فضای مجازی سوق داده شده است، تصریح کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا و تعطیلی بسیاری از محافل قرآنی در کشور، به استانهای مختلف کشور اعلام شده که در صورت امکان برگزاری این کرسیهای تلاوت، میتوانند محافل قرآنی مربوطه را طبق شیوهنامه سال ۹۸ برگزار کنند.
نظر شما