حسین منفردی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: این میزان ۶۵ درصد از موقوفههای ثبت شده میاندوآب در سامانه جامع موقوفات و بقاع متبرکه را شامل میشود و تا پایان سال جاری برای سایر موقوفهها نیز سند مالکیت دریافت میشود تا از این پس دخل و تصرفی در موقوفات صورت نگیرد.
وی افزود: در میاندوآب ۹۵۰ موقوفه اعم از انتفاعی و منفعتی شامل ۵۰۴ باب مسجد، ۹۵ باب حسینیه و ۹ امامزاده و زیارتگاه ثبت شده که این شهرستان از این نظر رتبه دوم استانی را به خود اختصاص داده است.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه میاندوآب با بیان اینکه در این شهرستان یکهزار و ۱۰۰ رقبه دارای درآمد وجود دارد، گفت: این درآمدها براساس نیت واقف هزینه میشود و مهمترین رسالت سازمان اوقاف و امور خیریه اجرای امینانه نیات واقفان و صیانت از موقوفات است.
منفردی با اشاره به اینکه با گذشت زمان کارآیی برخی موقوفات از بین می رود، اضافه کرد: اداره اوقاف وظیفه دارد این گونه موقوفهها را با تغییر کاربری تبدیل به احسن کند تا درآمدزایی داشته باشند.
وی بیان کرد: ۶۱ رقبه تجاری در میاندوآب وجود دارد که بیشتر آنها در گذشته به صورت سرقفلی واگذار شده و علت آن هم نبود اداره اوقاف و امور خیریه در این شهرستان بوده و همچنین ۵۸ رقبه نیز با کاربری کشاورزی وقف شده که از این تعداد نیز ۱۵ مورد مثمر بوده و درآمد خوبی دارند.
وی مساحت کل موقوفات ثبت شده در این شهرستان را یک میلیون و ۸۰۰ هزار متر مربع اعلام کرد و اظهار داشت: از ۹ امامزاده موجود در میاندوآب ۲ مورد شامل "نظرگاه حضرت عباس (ع)" در شهر میاندوآب و "امامزاده تاجالدین علی" در روستای "قپچاق" در بخش مرحمتآباد شاخص است و مردم در آنها نذر و زیارت خود را بجا میآورند.
منفردی افزود: میاندوآب از نظر کیفیت، تنوع و درآمد و کمیت موقوفات منفعتی در بین شهرهای آذربایجانغربی در رتبههای آخر قرار دارد و علت آن این است که در گذشته به این مهم توجهی نشده و بیشتر موقوفات این شهرستان که در گذشته وقف شده، اکنون در دست اشخاص است.
وی با بیان اینکه آرامستان فعلی میاندوآب یکی از این موقوفات است و باید تکلیف آن مشخص شود، گفت: طبق قانون باید تولیت برخی موقوفات مثل قبرستانهای متروکه به اداره اوقاف و امور خیریه واگذار میشد و در تمام شهرهای کشور چنین است و در میاندوآب هم باید همه در این زمینه با اداره اوقاف و امور خیریه همکاری کنند.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه میاندوآب در پاسخ این شائبه که اداره اوقاف درآمدهای حاصله از موقوفات را در کجا هزینه میکند، اظهار داشت: درآمد اوقاف به هیچ عنوان از محل موقوفات نیست بلکه براساس قانون و شرع هرگونه درآمد از موقوفات باید براساس نیت واقف هزینه شود و درآمد حاصله از نذورات بقاع متبرکه باید برای این مکانها هزینه شود.
وی در خصوص آخرین وضعیت حسینیه موقوفه میاندوآب (عباس یاوری) نیز گفت: در گذشته مسوولان اداره اوقاف و امور خیریه و هیات امنای این حسینیه تصمیم گرفته بودند با مشارکت و سرمایهگذاری بخش خصوصی و با احداث درمانگاه این محل را احیا کرده و درآمدزایی کنند ولی به علت تورم، سرمایهگذار نتوانست به تعهدات خود پایبند شود و از سوی دیگر شبکه بهداشت و درمان ساخت درمانگاه را در این محل تایید نکرد.
وی با بیان اینکه تعیین تکلیف این موضوع نیز در دستور کار این اداره قرار دارد، گفت: سرمایهگذاری در برخی از موقوفات یکی از اولویتهای سازمان اوقاف و امور خیریه است تا به شکل قانونی این مهم عملی شود.
منفردی با بیان اینکه بهسازی سرویسهای بهداشتی مسجد جامع شهر میاندوآب برای استفاده عموم یکی دیگر از برنامههای این اداره است، گفت: همچنین ساماندهی هیات امنای مساجد از دیگر برنامههای در دست اجراست و از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۰۰ نفر از هیات امنای ۴۵ مسجد شهرستان ساماندهی شده و حکم سه ساله از سوی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان برای آنان صادر شدهاست.
وی با اشاره به اینکه با ساماندهی هیات امنای مساجد، امور مربوط به مسجد با همکاری و هماهنگی بیشتر پیگیری میشود، گفت: همچنین در مساجد این شهرستان ۴۶۵ نفر خادم فعالیت میکنند که از سوی دولت برای آنان بیمه پرداخت میشود ولی از خرداد ماه سال ۱۳۹۸ به بعد تحت هر عنوانی برای مسجد خادم معرفی شود، از سوی دولت هیچ گونه حق بیمهای پرداخت نمیشود.
وی با بیان اینکه طی سالجاری یک مورد وقف جدید در میاندوآب ثبت شده، گفت: این موقوفه یک قطعه زمین با کاربری مسکونی به مساحت ۱۹۰ متر مربع و به ارزش یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال است که از سوی یک بانوی خیر و نیکوکار واقع وقف شدهاست.
وی بیان کرد: همچنین در میاندوآب ۱۱ باب مسجد در حال ساخت است که یک مسجد بنام حضرت علیاکبر در خاقانی و بقیه در روستاها قرار دارد و امسال برای تکمیل این مساجد ۲ میلیارد ریال از محل توازن اعتبار تخصیص داده شدهاست.
در این نشست همچنین از خبرنگاران میاندوآبی به جهت تلاش و فعالیت آنان با اهدای لوحی تجلیل شد.
سنت حسنه وقف یکی از افتخارات مکتب اسلام و نیز از موثرترین اهرمهای اعتقادی و فرهنگی برای جبران بخشی از نیازهای مادی و معنوی جامعه است.
دهه وقف همزمان با دهه آخر صفر نامگذاری شده است.
نظر شما