احمدرضا نصری کارگردان فیلم انیمشین "صفر در سفر" روز سه شنبه در حاشیه سی و سومین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان در گفت و گو با ایرنا به ارتباط با جایگاه انیمیشن در سینمای کودک و نحوه برقراری ارتباط با کودک افزود: جذابیت انیمیشن آنقدر قدر زیاد است که هر کودکی تلویزیون را که روشن کند حتی اگر به رده سنی او نخورد حداقل چند دقیقه از آن را تماشا خواهد کرد و این ظرفیت این بخش از سینما را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: در حالی که در فیلمهای سینمایی که اگر فرد بزرگسالی را ببیند حتی اگر موضوع کودک باشد تمایلی به دیدن نشان ندهد، نسلهای قبلتر هم ثابت شد که انیمیشن همیشه و در هر حالی مخاطبان خود را دارد و افراد را جذب خود میکند و امتیاز مثبت دیگر آن دامنه مخاطبی است که دارد.
نصری با بیان اینکه برگزاری آنلاین جشنواره امسال میتواند ابتکارات خوبی را در خود داشته باشد اظهارداشت: اتفاق خوب این است که فیلمها در اختیار عموم مردم قرار میگیرد اما در کنار آن حق مولف و مساله کپی رایت پیش میآید که تهیهکنندگان متضرر می شوند و شاید بهتر بود که در بخش مالی با پرداخت مبلغی به تهیه کنندگان کمک شود.
وی بیان کرد: یکی از شرایط حضور فیلم ها در جشنواره این است که فیلم جایی پخش نشده باشد و بحث محافظت از آن هم خیلی مهم است والبته می دانیم هرچقدر هم این حفاظت قوی باشد در نهایت منتشر خواهد شد با این حال در نهایت باید جشنواره امسال برگزار شود و بعد به بررسی نقاط قوت و ضعف آن بپردازیم.
وی ادامه داد: نکته مثبتی که از آن بسیار خوشحالم این است که بچههای سراسر ایران و در هر نقطهای، که در سالهای قبل امکان آمدن به اصفهان و یا توان دیدن فیلم های مختلفی را نداشتند، امسال می توانند در کنار خانواده از دیدن فیلم ها و جشنواره لذت ببرند.
نصری در خصوص داستان فیلم "صفر در سفر" گفت: داستان فیلم ما که فیلم بلند داستانی است در ارتباط با جوانی است که بر سردوراهی ازدواج قرار میگیرد و در ادامه باید راهی سفری شود که در طی آن با چالشهای مختلفی روبرو می شوند و ادامه داستان.
این کارگردان سینمای کودک با اشاره به مسائل و مشکلاتی که در زمینه انیمیشن یا پویانمایی وجود دارد، تصریح کرد: اگر ما از لحاظ بودجه تامین باشیم، توان ساخت فیلمهایی با کیفیت بالا در کشور وجود دارد، اما مهم ترین مساله نبود حامیان مالی است وآن حامیانی هم که وجود دارند ترجیح می دهند از افرادی که شناخته شده هستند، حمایت کنند.
وی افزود: برای تهیه یک اثر خوب بین 2 تا 3 میلیارد تومان هزینه نیاز است که حامیان ما کمتر وارد این میدان می شوند و آثار کمی در این حوزه داشته ایم.
وی با اشاره به این مساله که در حوزه انیمیشن با موضوع " لژیونرهای داخلی" و فرار مغزها روبرو هستیم، تاکید کرد: در حال حاضر با توجه به هزینه هایی که وجود دارد، افراد متخصص این رشته تنها با دریافت یک پیام و ایمیل سفارشات خود را با مبالغ زیادی از خارج از ایران دریافت میکنند به ویژه از کشورهای هند، ترکیه، امارات و حتی اروپایی و اینجا است که این افراد ترجیح می دهند که بر روی سفارشی که هزینه بیشتری به آنها میدهند کار کنند تا روی کاری که سرمایه کمی دارد و یا ما مجبور می شویم به جای کارهای سه بُعدی خوب و با کیفیت با توجه به بودجه ای که داریم عمل کنیم.
نصری اظهار داشت: در واقع به نوعی نمی توانیم از نیروی متخصص خودمان بنا به دلایل مالی استفاده کنیم. باید بگویم در ایران بهترین ها را در زمینه انیمیشن داریم و این مساله را با توجه به سبکهای مختلف و تکنیک ها از جمله 3 بُعدی فانتزی که انجام دادیم و یا کارهایی که بیشتر سبک کشورهای شرق آسیا است و در جشنواره های مختلف موفق به گرفتن جایزه شده ایم میگویم و ثابت شده هستیم.
وی ادامه داد: در کنار این مساله با توجه به هزینه ها نیز خود این افراد متخصص ترجیح می دهند به جای پرداختن کارهای داستانی و فیلم های خوب و بلند و به نوعی دیربازده به سمت کارهای زودبازده و یا تبلیغاتی و جلوههای بصری در فیلم های سینمایی بروند.
وی گفت: هرچند کارهای انیمیشنی ثابت کردند که بازخورد مالی بسیار خوبی نسبت به فیلم های دیگر دارند و تهیه کننده را درگیر کارهای مثل لوکیشن نمی کند.که این مساله را تهیه کنندگان سینمایی به خوبی میدانند.
وی افزود: درست است مدت زمان زیادی درگیر می شود اما بازخورد مالی خوبی خواهد داشت و اگر سرمایه گذاران بزرگ بشناسند که قدرت انیمیشن ما چقدر است و این سرمایه را به این سمت سوق دهند هم از آورده مالی خوبی برخوردار خواهند بود و هم تیم های ما وارد قضایای تهیه کار و سفارشات خارج از ایران نمیشوند.
کارگردان فیلم انیمیشن "صفر در سفر" با اشاره به اینکه فیلمش در بخش سینمای ایران و در بخش بلند داستانی قرار است پخش شود، خاطرنشان کرد: تصمیم دارم که بعد از جشنواره کودکان و نوجوانان اصفهان، با انجام زیر ساختهای لازم از جمله ترجمه آن بتوانیم در جشنواره های دیگر هم شرکت کنیم.
وی تصریح کرد: چون ما در فیلم نگاه بومی و داخلی داشتیم، با توجه به برخی نگاههای مغرضانه که وجود دارد ممکن است خیلی توفیقی در عرصه بین المللی به دست نیاوریم.
نصری به حمایت بسیج در تهیه این فیلم داستانی اشاره کرد و گفت: زمانی که به دنبال سرمایه گذار بودیم با اینکه شرایط خوبی نداشتند و هر چند اندک و قطره چکانی بود، اما به یک تیم کاملا اصفهانی اطمینان کردند و ما با هزینه اندکی شروع کردیم، اما همین نگاه قابل تقدیر است و لازم است که به حمایت بسیج استان اشاره داشته باشم.
به گزارش ایرنا، سال گذشته سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم های کودکان و نوجوانان از ۲۸ مرداد تا چهارم شهریور ۹۸ در ۲ بخش "ملی" و "بین المللی" در شهر اصفهان برگزار میشود.
سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، براساس توافقنامه سازمان سینمایی، بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان، و با عنایت به شیوع جهانی کووید -۱۹، از ۲۷ مهر ماه لغایت ۲ آبان ۱۳۹۹ (۱۸ اکتبر لغایت ۲۳ اکتبر ۲۰۲۰) به صورت مجازی و نمایش آنلاین برگزار و در آن جوایزی به برگزیدگان جشنواره اهدا خواهد شد.
نظر شما