به گزارش ایرنا از دویچه وله ؛ وزارت دادگستری آمریکا در رویارویی حقوقی با شرکت گول پا به میدان نهاده است. بهویژه نحوه عملکرد شرکت گوگل در مجموعه فعالیتهای شرکت آلفابت مشاجره برانگیز شده است. دادگستری آمریکا بر این باور است که گوگل عملا بازار ماشینهای جستوجوی اینترنتی را به شکل انحصاری به زیر تسلط خود کشیده است و رقبا را تضعیف کرده است.
روزنامه "نیویورک تایمز" روز سهشنبه ۲۰ اکتبر (۲۹ مهر) خبر شکایت وزارت دادگستری علیه شرکت گوگل را رسانهای کرده است. از شکایت وزارت دادگستری آمریکا علیه شرکت گوگل تحت عنوان بزرگترین مشاجره حقوقی چند دهه اخیر آمریکا سخن میرود.
وزارت دادگستری آمریکا با بهره گرفتن از قانون رقابت علیه این غول دنیای دیجیتال شکایت کرده است.
تسلط بر ماشینهای جستوجو نه تنها مزیت هدایت نظر و گرایش مردم در شبکهها را به همراه دارد، بلکه از منظر مالی نیز، یکی از پردرآمدترین شاخههای فعالیت اقتصادی به شمار میآید.
گفته میشود که گوگل به شکل سامانمند، میزان درآمدهای مالی ناشی از تبلیغات دیگر ماشینهای جستوجو را به سود خود محدود کرده است.
شکایت از گوگل و انتخابات آمریکا
سایت "اشپیگلآنلاین" نیز با انتشار گزارشی در همین رابطه اعلام کرده است که انتخاب زمان ارائه شکایت علیه گوگل از سوی وزارت دادگستری آمریکا، امری تصادفی نبوده و با موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور بی ارتباط نیست.
گفته میشود که ترامپ بارها به هواداران خود وعده داده بود از قدرت انحصاری و تعیین کننده غولهای اینترنتی همچون شرکتگوگل، فیسبوک، آمازون و اپل خواهد کاست. طرحی که میتواند در بین نیروهای وابسته به حزب دموکرات نیز همراهانی بیابد.
به عنوان نمونه، الیزابت وارن، یکی از نامزدهای حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، پیش از کنارهگیری از رقابتها وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات، در برابر قدرت این غولهای فنآوری دیجیتال بایستد.
افزون بر آن، ترامپ بارها مدعی شده است که گوگل اعمال تبعیض نموده و اخبار و اطلاعات مربوط به نیروهای محافظهکار را محدودتر منتشر میکند.
این در حالی است که گول بارها اعلام کرده است که ماشینهای جستوجوی متعددی وجود دارند و کاربران از حق انتخاب برخوردارند.
در بین کشورهای اروپایی نیز، ناخشنودی از عملکرد شرکتهای بزرگ دیجیتال آمریکایی بارها خود را در شکایتهای حقوقی جلوهگر ساخته است. اتحادیه اروپا در همین رابطه بارها به درآمدهای کلان شرکتهای آمازون و گوگل اشاره کرده و خواستار پرداخت مالیات بیشتری از سوی این شرکتها شده است. موضوعی که به عنوان نمونه، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه از آن به عنوان مالیات بر فعالیتهای دیجیتال سخن میگوید.
نظر شما