به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از نشریه نیوزویک، ارمنستان درصدد جلب حمایت ایران است و جمهوری آذربایجان نیز از اقدامات دیپلماتیک جمهوری اسلامی قدردانی می کند.
هر دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان معتقدند که فرانسه، آمریکا و برخی دیگر قدرتهای جهانی برای پایان دادن به درگیری در منطقه قفقاز جنوبی به اندازه کافی تلاش نمی کنند.
براساس گزارش نیوزویک، در حالی که نشانه ای از فروکش کردن نبرد بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره باغ کوهستانی مشاهده نمی شود، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران به «جیحون بایرامف» همتای جمهوری آذربایجانی خود پیشنهاد برگزاری مذاکرات سه جانبه با شرکت ایران، روسیه و ترکیه را به منظور کمک به حل و فصل این درگیری ها ارائه داد.
این سازوکار، روند موجود به رهبری سازمان امنیت و همکاری در گروه مینسک اروپا را تکمیل می کند.
«واروژان نرسسیان» سفیر ارمنستان در آمریکا در پاسخ به پیشنهاد ایران در مصاحبه ای که نشریه نیوزویک با وی انجام داد، گفت: ما برای رویکرد متعادل و تلاش های ایران به منظور دستیابی به راهکاری مسالمت آمیز برای درگیری قره باغ که از سال ۱۹۹۱ ادامه داشته است، ارزش قائلیم.
وی افزود: ایران کشور همسایه ارمنستان و جمهوری آذربایجان است و با جمهوری آرتساخ مرز مشترک دارد.
در همین حال، واروژان نرسسیان سفیر ارمنستان در آمریکا به نیوزویک گفت: درمورد مذاکراتی که می تواند به مناقشه در این منطقه پایان دهد، تصور می کنم ایران از ظرفیت در این زمینه برخوردار است .
«الین سلیمانف» نماینده نیز باکو در واشنگتن پیشتر به پیشنهاد ایران پاسخ داد و ضمن استقبال از آن، نسبت به تلاش های گروه مینسک ابراز تاسف کرد.
وی گفت: جمهوری آذربایجان قدردان هر پیشنهادی برای کمک به دستیابی به صلح لازم الاجرا در منطقه ماست.
وی افزود: در عین حال، تلاش های گروه مینسک برای میانجیگری متاسفانه پیشرفت اندکی در بر داشته است.
گروه مینسک بارها از بابت اتهام های مطرح شده مبنی بر هدف قرار گرفتن غیرنظامیان در این درگیری ابراز نگرانی کرده و خواستار برقراری آتش بس فوری در منطقه شده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و امانول مکرون همتای فرانسوی وی روز سه شنبه در مورد این موضوع تلفنی گفت و گو کردند. همچنین قرار است مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا به زودی با دیپلمات های ارشد دو کشور ارمنستان و آذربایجان به طور جداگانه دیدار و گفت و گو کند.
سلیمانف با اشاره به اینکه جمهوری آذربایجان مایل به ازسرگیری مذاکرات مربوط به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در چارچوب گروه مینسک در اسرع وقت است، ارمنستان را به تاخیر انداختن مذاکرات صلح و خودداری از آن و همچنین رد اصول اولیه متهم کرد.
وی افزود: معتقدیم که فرآیند مذاکره باید در داخل گروه مینسک کلی تر باشد و همچنین مشارکت فعالتر همه اعضای گروه مینسک از جمله آلمان و ترکیه و سایرین را دربرگیرد.
نظر شما