معصومه فرهادی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: این افراد از فردا / پنجشنبه/ به مدت چهار روز در این آزمون شرکت می کنند که برای اولین بار در سطح کشور این جلسات با حضور معاونت آموزش قوه قضائیه برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری آزمون وکالت این مرکز برای سالجاری، افزود: در این آزمون تعداد ۳ هزار و ۹۰۰ داوطلب همزمان با سراسر کشور با رعایت پروتکل های بهداشتی شرکت کردند که نتایج آن به زودی اعلام می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون تعداد ۳۲۰ نفر کارآموز وکالت توسط مرکز وکلای قوه قضائیه آذربایجان شرقی در حال سپری کردن دوره های آموزشی خود هستند، اظهار داشت: این افراد در آزمون سال گذشته پذیرفته شده اند که با تکمیل مدارک و پس از ۲ سال کارآموزی می توانند نسبت به اخذ مجوز وکالت خود اقدام کنند.
فرهادی با بیان اینکه برگزاری همایش آموزشی اخلاق حرفه ای برای وکلای تازه کار مرکز فوق در تبریز توسط مسئولان معاونت آموزشی قوه قضائیه در دستور کار قرار دارد، یادآوری کرد: با توجه به شرایط کرونایی کشور و لزوم عمل به دستورات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تلاش می کنیم مجوز برگزاری این همایش را از ستاد ملی مبارزه با کرونا اخذ کنیم.
فرهادی ادامه داد: در صورتی که ستاد ملی مبارزه با کرونا مجوز برگزاری همایش یاد شده با رعایت پروتکل های بهداشتی را ندهد، برگزاری آن ملغی می شود.
وی با بیان اینکه مرکز وکلای قوه قضائیه با حساسیت خاصی با توجه به وضعیت شیوع کرونا در کشور و استان برنامه های آموزشی خود را تدوین می کند، اضافه کرد: بر همین اساس به دلیل جلوگیری از تجمع افراد، آزمون اختبار شفاهی کارآموزان وکالت جلوتر از آزمون اختبار کتبی گرفته می شود.
رییس کمیسیون آموزش مرکز وکلای قوه قضائیه در آذربایجان شرقی آموزش پیش از خدمت و بدو خدمت را از اولویت های مهم و دستور کارهای اصلی این مرکز بیان کرد و افزود: بر همین اساس آموزش برای ورود به شغل وکالت که از ظرافت و پیچیدگی های خاصی برخوردار است، در سطح استان به دقت پیگیری می شود.
فرهادی از همکاری و تعامل سازنده دستگاه های مختلف استانی از جمله دادگستری، نیروی انتظامی و سایر ارگان ها با مرکز وکلای قوه قضائیه آذربایجان شرقی قدردانی کرد و اظهار داشت: بدون همکاری این نهادها دست یابی به اهداف تعریف شده مرکز ممکن نخواهد شد.
سرپرست مرکز وکلای، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه در آذربایجان شرقی گفت: این مرکز در حال حاضر یکهزار و ۸۰۰ نفر عضو دارد و با جذب وکلای جدید این آمار در ماه های آینده افزایش خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه بنا بر حکم مقرر در قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۷۹ تأسیس شد و مطابق ماده ۱۸۷ این قانون، قوه قضائیه اجازه پیدا کرد تا نسبت به تائید صلاحیت فارغ التحصیلان رشته حقوق و نیز سایر رشتههای کارشناسی اقدام نماید.
این مرکز که در حوزه ارائه خدمات وکالتی، کارشناسی رسمی و مشاوره حقوقی فعالیت میکرد که به موجب قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۲ و آییننامه آن صلاحیت گستردهتری در حوزه مشاوره خانواده پیدا کرد.
مرکز دارای شخصیت حقوقی، مالی و اداری مستقل است که رییس آن را رییس قوه قضاییه از میان حقوقدانان انتخاب می کند تا مرکز را زیر نظر هیات نظارتی به ریاست معاون اول قوه قضاییه و با حضور برخی از اعضای شورای عالی قضایی اداره کند.
در هر استان یک هیات مدیره متشکل از نمایندگان وکلای آن استان و یک هیات مدیره متشکل از نمایندگان کارشناسان آن استان امور مربوط به حوزه صلاحیت خود را اداره می کنند.
موفقیت در آزمون اختبار از پیش نیازهای وکالت است که به صورت ۲ مرحله ای ابتدا به صورت کتبی در ۶ رشته ی حقوق جزا، آیین دادرسی کیفری، حقوق مدنی، حقوق تجارت، آیین دادرسی مدنی و حقوق ثبت برگزار می شود و مرحله دوم آزمون شفاهی و مصاحبه است، به این صورت که یکی از وکلای با تجربه کانون پرونده ای را مطرح می کند و فرد شرکت کننده در آزمون باید به صورت شفاهی آن مشکل را حل کند.
نظر شما