صدبرابری شدن آثار دفاع مقدس در جدیدترین «شیرازه کتاب»

تهران- ایرنا- مجمع ناشران انقلاب اسلامی در شمارۀ جدید نشریۀ «شیرازۀ کتاب» با عنوان «هشت سال جنگ، یک قرن روایت» به مطالبۀ رهبر انقلاب مبنی بر «صدبرابری شدن آثار دفاع مقدس» که در مهرماه ۹۷ مطرح شده بود پرداخته است.

به گزارش ایرنا مجلۀ شیرازۀ کتاب در بخش «خانوادۀ نشر» به معرفی انتشارات حماسۀ یاران پرداخته و علاوه بر انتشار مهم‌ترین اخبار و رویدادهای حوزۀ کتاب طی دو ماه گذشته، گزارشی از پویش «سفیر حسین» که با همکاری کتابشهر ایران، انجمن کتاب‌فروشان جبهۀ فرهنگی انقلاب اسلامی و مرکز رسانه‌ای شیرازه برگزار شد، منتشر کرده است.

پروندۀ ویژه این شماره از مجله به مطالبۀ «صدبرابری شدن آثار دفاع مقدس» پرداخته است. در این بخش، ابتدا نگاهی گذرا به آثار مورد توجه رهبر انقلاب در حوزۀ دفاع مقدس شده و در ادامه، با حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیرازی نمایندۀ ولی فقیه در نیروی قدس سپاه، محمدحسین صفارهرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت نهم، میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، علی ناظری رئیس هیئت‌مدیرۀ مجمع ناشران دفاع مقدس، گلعلی بابایی نویسنده و پژوهشگر حوزۀ دفاع مقدس، مازیار حاتمی مدیر انتشارات ۲۷ بعثت، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی نورایی مدیر انتشارات دارالحضاره لبنان و مجید جعفری‌اقدم مدیر آژانس ادبی پل به گفت‌وگو نشسته است.

علاوه بر این، مقالاتی از مجدالدین معلمی معاون هنری حوزۀ هنری انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عباس شیرازی فعال حوزۀ ادبیات پایداری، علیرضا کمیلی دبیر انجمن امت واحده، فرزانه قلعه‌قوند معاون پژوهشی مؤسسۀ پیام آزادگان و فاطمه ترکاشوند فعال و خبرنگار فرهنگی نیز به رشتۀ تحریر درآمده و راهکارهای تحقق این مطالبۀ مهم رهبر انقلاب بررسی شده است.

در بخش «طعم کتاب» علاوه بر سری ششم «نکته‌هایی برای نوشتن» که فاطمه سلیمانی ازندریانی آن را نگاشته است، نگاهی هم به کتاب‌های «اتاقی که در آن اتفاق افتاد»، «ماجرای عجیب یک جشن تولد»، «ایهام» و «ابوباران» شده است. در پایان این بخش نیز بستۀ پیشنهادی سامانۀ کارشناسی مجمع ناشران انقلاب اسلامی در خصوص دفاع مقدس به مخاطبان ارائه شده است.

نویسندگان «کافه شیرازه» در این شماره، یادداشت‌های خود را به دفاع مقدس و راه‌های افزایش تولیدات این حوزه اختصاص داده‌اند. در این شماره، «کافه شیرازه» میزبان یادداشت‌هایی از حسین کاجی، محمدعلی مرادیان، مهدی محمدخانی، جواد شادانلو، مهدی بوشهریان، محمدمهدی شیخ‌صراف، مصطفی وثوق‌کیا، عاطفه جعفری، میثم رشیدی مهرآبادی، شهلا پناهی، حسین زحمتکش و فاطمه سادات محمودیان بوده است.

در مطلبی از گلعلی بابایی نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس با عنوان « به نسل جدید امیدواریم» آمده است: الان وضع نشر وضع خوبی نیست، آنهایی که خصوصی هستند در این وضعیت کرونا و برگزار نشدن نمایشگاه کتاب زمین خورده اند. ناشران دولتی هم که به آن شکل نمی بینیم قدمی بردارند، نشانه هایی نمی بینیم که مبین این باشند که تولیدات حوزه ادبیات دفاع مقدس صدبرابری، ده برابری یا حتی دوبرابری شده باشند. باید کار کنیم و قدمی برداریم. باید راهکارهای عملی ارائه دهیم از طرفی دیگر شما کتابی را می بینید که روی آن نام و عنوان شش موسسه ثبت شده است که جزو آمار آن ها هم حساب می شود، اگر این آمار چند درصدی واقعا محقق شود مشهود است و در جامعه احساس می شود. چون احساس نمی کنیم فکر نمی کنم کاری شده باشد.

از آنجا که نویسندگی در کشور شغل حساب نمی شود ظرفیت ما واقعی نیست، نویسندگان برای دلشان می نویسند .در کنارش شغلی هم دارند که از آن کسب درآمد می کنند، حمایت نمی شوند و چون حمایت نشده اند به جایی هم وابسته نیستند. قطعا به این ظرفیت نمی شود اتکا کرد. زمانی می توان گفت کاری انجام می شود که عده ای روی چیزی تمرکز کنند و ظرفیت زمانی ایجاد می شود که به نویسنده هویت بدهیم...

در بخش پایانی مجلۀ «شیرازۀ کتاب»، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا زائری و وحید یامین‌پور به معرفی سه کتاب خوب در حوزۀ دفاع مقدس پرداخته‌اند و آن‌ها را به مخاطبان پیشنهاد داده‌اند.

مجلۀ شیرازۀ کتاب به سردبیری مهدی سلیمانی تولید و منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha