به گزارش ایرنا، ۱۳ روز مانده به انتخابات آمریکا و یک روز مانده به مناظره انتخاباتی حضوری میان دونالد ترامپ و جو بایدن نامزدهای حزب جمهوریخواه و دموکرات، تبلیغات انتخاباتی با سخنرانی حضوری یک رئیس جمهوری سابق شکلی دیگر گرفت.
باراک اوباما که تاکنون به صورت مجازی یا ویدئویی حمایت خود را از بایدن اعلام کرده است، روز چهارشنبه به فیلادلفیای پنسیلوانیا رفت تا در جمع هواداران بایدن-هریس سخنرانی کند و به این شکل، سبد آرای معاون اول پیشین خود را سنگین کند.
وی ابتدا در جمعی از نمایندگان سیاهپوست پنسیلوانیا حضور یافت و سپس به برنامه سخنرانی عمومی خود رفت که در آن به شدت از ترامپ و رفتارهای فردی و اجرایی وی انتقاد کرد.
رئیس جمهوری سابق آمریکا از امید سخن گفت و یادآور شد امید خوشبینی کورکورانه یا نادیده گرفتن مشکلات نیست، بلکه امید در برابر دشواری اعتقاد دارد که می تواند بر آن غلبه کند و جهان بهتری بسازد.
اوباما در این سخنرانی جوانان را مورد هدف قرار داد تا به صندوقهای رای بیایند و این جمله را که چه فرقی بین مشارکت ۶۰ درصدی یا ۸۰ درصدی وجود دارد، زیر سوال برد.
وی با انتقاد از عملکرد دولت در مقابله با همهگیری کرونا و ابتلای خود ترامپ به این بیماری، اظهار کرد: با گذشت هشت ماه از این بیماری همهگیر، موارد در سراسر این کشور در حال افزایش است. دونالد ترامپ قرار نیست ناگهان از همه ما محافظت کند. او حتی نمیتواند اقدامات اساسی را برای محافظت از خود انجام دهد.
رئیس جمهوری سابق آمریکا با تمسخر کردن مشغله ترامپ در تلویزیون و توئیتر اظهار کرد: او نمیتواند سنگینی کار را درک کند زیرا او فقط به فکر خودش است. این یک نمایش واقعی نیست. این واقعیت است و بقیه ما مجبور شدیم با عواقب جدی ناشی از اثبات خودش از توانایی خود در گرفتن این مسئولیت، زندگی کنیم.
اوباما گفت: با حضور جو و کامالا در راس امور، شما مجبور نخواهید بود هر روز به به حرفهای دیوانه کنندهای که زده میشود، فکر کنید. شما میتوانید زندگی خود را ادامه دهید و بدانید که رئیس جمهوری قصد ندارد دوباره نظریههای توطئه درباره کابین مخفی که دنیا را اداره می کنند یا اینکه یگان آبی-خاکی-هوایی نیروی دریایی [اسامه] بن لادن را نکشته است، بازتوییت کند.
وی این رفتار و بازنشر این توئیت را نشان دهنده رفتار یک رئیس جمهوری عادی ندانست.
رئیس جمهوری سابق آمریکا همچنین رفتار و اقدامات ترامپ را عاملی برای بیرحمی، تفرقه و نژادپرستی در کشور دانست و تصریح کرد: این اقدام، جامعه را از بین میبرد.
قصد دموکراتها برای تحریم رایگیری در سنا
از آنجا که قرار است روز پنجشنبه (امروز) کمیته قضایی سنای آمریکا برای انتخاب قاضی امی کنی برت گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ برای تصدی کرسی دیوان عالی آمریکا رایگیری کند، خبرها از آن حکایت دارد که دموکراتها قصد دارند در این نشست حضور نیابند.
آنها علت این تصمیم خود را بی توجهی جمهوریخواهان و ترامپ به اینکه تنها ۱۳ روز تا انتخابات باقی است و بسیاری از ایالتها در حال برگزاری انتخابات پیش از موعد هستند، اعلام کردهاند.
چاک شومر رهبر اقلیت سنای آمریکا روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد ما با شرکت در کمیته به روندی که میخواهد گزینه پیشنهادی را در ۱۲ روز پیش از انتخاباتی برگزیند که پیشتر آغاز شده است، مشروعیت بیشتری نخواهیم داد.
با این حال لیندسی گراهام رئیس کمیته قضایی سنا و سناتور جمهوریخواه کارولینای جنوبی اظهار کرد نشست این کمیته مطابق برنامه پیش خواهد رفت.
وی سیستم سیاسی را شکسته توصیف کرد اما قاضی برت را شایسته تصدی کرسی دیوان دانست.
رایگیری حضوری در ویرجینیا
رایدهندگان ویرجینیای غربی که در ۲۰ سال اخیر به نامزد جمهوریخواهان رایدادهاند، چهارشنبه با هزاران نفر برای شروع رای گیری زودهنگام برای رفتن به پای صندوق رای، صف کشیدند.
این ایالت دارای ۵ رای الکترال کالج است.
گزینه عکس اختصاصی با ترامپ
کرونا در آمریکا به روند گسترده خود ادامه میدهد، تاکنون بیش از ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار گرفتار کووید-۱۹ شناسایی شده و بیش از ۲۲۳ هزار نفر هم جان باختهاند.
با این حال، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که خود به این ویروس مبتلا و فعلا بهبود یافته است، بدون رعایت مسایل بهداشتی در گردهماییهای انتخاباتی خود و همچنین بدون اشاره به این بحران، به دنبال جذب بیشتر رایدهندگان آمریکایی است.
کارزار انتخاباتی ترامپ هم ایمیلهایی برای تامین مالی به حامیان ترامپ ارسال کرد که "ما هرگز نامزد پرانرژیتری برای رئیس جمهوری در مقایسه با دونالد ج. ترامپ ندیدهایم. وی در این کشور به میزبانی تجمعات عظیم - اغلب بیش از یکبار در روز - با هزاران میهن پرست در حال سفر است."
در این ایمیل، آمده است "اگر این اشتیاق را تا روز انتخابات حفظ کنیم، به هیچ طریقی نمیتوانیم ببازیم.
کارزار انتخاباتی ترامپ با این ترفند که در صورت برنده شدن میتوانید به یکی از محلهای تشریفاتی تجمعهای وی بیایید و عکس ۲ نفره بگیرید، گفته است تا ساعت ۱۱:۵۹ دقیقه چهارشنبه هر مبلغی که میتوانید کمک کنید.
پیشتازی بایدن در نظرسنجیها
پنسیلوانیا که یکی از ایالتهای نبرد انتخاباتی میان ۲ نامزد ریاست جمهوری آمریکا است، توجه تحلیلگران را به خود جلب کرده است.
بر اساس ۲ نظرسنجی منتشر شده در روز چهارشنبه، بایدن همچنان در این ایالت از ترامپ برتری دارد. نظرسنجی دانشگاه کوینی پیاک نشان میدهد ۵۱ درصد رایدهندگان احتمالی در پنسیلوانیا از بایدن حمایت میکنند، در حالیکه ۴۳ درصد حامی ترامپ هستند.
۵ درصد هم هنوز مردد ماندهاند. این نظرسنجی که از ۱۶ تا ۱۹ اکتبر انجام شده و دارای خطای نزدیک به ۳ درصد است، همچنین نشان میدهد که ۵۶ درصد از رایدهندگان احتمالی، عملکرد ترامپ در مقابله با کرونا را رد کردهاند.
شبکه خبری سی ان ان هم نظرسنجی دیگری را انجام داد که در آن هم نشان داده میشود بایدن با ۵۳ درصد در مقابل ترامپ با ۴۳ درصد جلوتر است. این نظرسنجی از ۱۵تا۲۰ اکتبر انجام شده است و دارای یک حاشیه خطای ۴ درصدی است.
علاوه بر این ۲ نظر سنجی که درباره پنسیلوانیا انجام شده بود، فاکس نیوز هم از نظر سنجی جدیدی پرده برداشت که نتیجه آن در ایالتهای رقابتی اینگونه بود.
میشیگان: بایدن ۵۲ درصد – ترامپ ۴۰ درصد
اوهایو: ترامپ ۴۸ درصد- بایدن ۴۵ درصد
پنسیلوانیا: بایدن ۵۹ درصد- ترامپ ۴۵ درصد
ویسکانسین: بایدن ۴۹ درصد- ترامپ ۴۴ درصد
ترامپ در آرزوی تماس از ایران
رئیس جمهوری آمریکا که از سه سال پیش به طور یکجانبه و برخلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد از برجام خارج و تروریسم اقتصادی را بر مردم ایران اعمال کرد، در هفتههای اخیر مدعی شده است که در صورت پیروزی در انتخابات، نخستین تماس خارجی وی از ایران خواهد بود.
ترامپ این ادعا را بار دیگر در شامگاه چهارشنبه و در گردهمایی کارولینای شمالی به زبان آورد در حالیکه به ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی افتخار کرد و او را تروریست نامید.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگویی با اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا تاکید کرد که پرونده ترور سردار سلیمانی بسته نشده است.
همچنین تروریسم اقتصادی آمریکا باعث خسارات جانی و مالی زیادی بر ایران شده و مقامات جمهوری اسلامی از جمله وزیر امور خارجه و نماینده ایران در سازمان ملل تاکید کردهاند که آمریکا باید در قبال این مساله، پاسخگو شود.
ترامپ در یک یادداشت توئیتری هم به ادعای جان راتکلیف مدیر اطلاعات ملی خود مبنی بر تلاش ایران و روسیه برای دخالت در انتخابات آمریکا پرداخت و به نقل از او نوشت: ایران و روسیه اطلاعات رایدهندگان را به دست آوردهاند. ایران کوشیده است به رئیس جمهوری ترامپ آسیب برساند.
این ادعا هم با پاسخ سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد مواجه شد که ایران برخلاف آمریکا در انتخابات هیچ کشوری دخالت نکرده است.
آزادی زندانی برای کسب رای
دونالد ترامپ روز چهارشنبه پس از آزادی یک سیاهپوست که ۲۴ سال در زندان بوده است، گفت: وقتی من او را دیدم که از در خارج میشود، فهمیدم که خدا واقعی است.
رئیس جمهوری آمریکا در آستانه انتخابات سعی دارد برای کسب آرای جامعه رنگینپوستان آمریکایی و همچنین مسیحیان متعصب از هر شیوه و ابزاری استفاده کند.
از حضور در کلیسا، در دست گرفتن انجیل پس از اعتراضهای خیابانی در مقابل یک کلیسا و همسانسازی خود با حضرت عیسی(ع) در شهرت گرفته تا آزادی ۲ زندانی رنگینپوست و ادعای اصلاح قانون مجازات، ابزاری برای ترامپ شدهاند تا بتواند خود را در کاخ سفید نگهدارد.
نامزد حزب جمهوریخواهان در یک یادداشت توئیتری نوشت: اگر به نظر نمیرسد سیاستمدار مرسوم واشنگتن باشم، به این دلیل است که من سیاستمدار نیستم. اگر من همیشه مطابق با قوانین مستقر واشنگتن عمل نمیکنم، به این دلیل است که من سختتر از هر کس دیگری برای جنگیدن برای شما انتخاب شدهام!
نظر شما