هاشم نقیبی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزایش ۱۲۰ هکتاری سطح زیرکشت و سازههای سبک گلخانهای را برنامه هدفگذاری شده امسال در خراسان رضوی ذکر و بیان کرد: امسال تاکنون افزون بر نیمی از این برنامه همراه با افزایش حجم محصولات و سطح زیرکشت گلخانهای در استان تحقق یافته است.
وی ادامه داد: با هدف حمایت از توسعه کشت در این بخش ارائه تسهیلات، محدودیت و ممنوعیتی ندارد و متقاضیان میتوانند با مراجعه و اعلام طرح خود از این فرصت استفاده کنند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ۳۸۸ هکتار گلخانه و محیط کنترل شده تا پایان پارسال در این استان ایجاد شد و خراسان رضوی در جایگاه دوم این حوزه در سطح کشور ایستاد.
نقیبی افزود: پارسال در مجموع ۱۷۰ هکتار به سطح کشت گلخانهای در خراسان رضوی افزوده شد که رتبه استان را در این حوزه از ششم کشور به جایگاه دوم کشوری ارتقا داد.
وی راهاندازی هر هکتار گلخانه را نیازمند ۱۲۰ تا ۳۰۰ میلیارد ریال سرمایه ذکر و بیان کرد: کشاورزان و علاقهمندان به سرمایهگذاری و فعالیت در حوزه کشت گلخانهای مورد حمایت قرار میگیرند.
او ادامه داد: پارسال ۹۵۰ میلیارد ریال تسهیلات یارانهای برای توسعه کشت گلخانهای در خراسان رضوی تخصیص یافت که بخش عمده آن تاکنون جذب شده و بقیه تسهیلات نیز تا پایان سال مالی جاری جذب میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: فعالیت هر هکتار گلخانه به طور مستقیم و غیرمستقیم برای ۱۰ نفر اشتغال ایجاد میکند.
نقیبی افزود: همچنین کار برداشت محصول با به کارگیری شیوه کشت گلخانهای، در تمام ایام سال انجام میشود که خود مزیتی بزرگ و قابل توجه است.
وی ادامه داد: مجموع ویژگیها و مزایای حاصل از تولید محصولات کشاورزی با شیوه کشت گلخانهای گرایش عمومی کشاورزان را به این روش کشت بالا برده و سبب گسترش گلخانهها در خراسان رضوی شده است.
افزون بر ۱۶ هزار هکتار زمین کشاورزی در سطح خراسان رضوی زیر کشت گلخانه است و سالانه سه میلیون تن محصول از این سطح برداشت میشود.
این استان با تولید افزون بر هفت میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی به ارزش ناخالص اقتصادی ۹۵ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال جایگاهی تاثیرگذار در اقتصاد ایران دارد.
کشت گلخانهای در شرایطی که آب و اهمیت مدیریت مصرف آن به یکی از اولویتهای جهانی و منطقهای تبدیل شده از جایگاهی ویژه و خاص برخوردار است. تولید مضاعف با وجود مصرف آب کمتر، این شیوه کشت را به روشی محبوب مبدل کرده است.
صرفهجویی در مصرف آب، افزایش بهرهوری، امکان کاشت و برداشت محصول در تمام فصول، قابلیت مقابله با تهدیدات و خسارات به واسطه امکان کنترل و اقدامات پیشگیرانه از دیگر از مزایای کشاورزی به روش گلخانه ای است.
نظر شما