به گزارش ایرنا، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به منظور بررسی وضعیت گونههای حیات وحش در این منطقه مانند گونه ارزشمند گورخر ایرانی از پارک ملی کویر گرمسار بازدید کرد و روز گذشته نیز از پارک ملی توران در شهرستان شاهرود واقع در شرق استان سمنان برای بررسی وضعیت یوزپلنگ آسیایی بازدید کرد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان در حاشیه این بازدید به ایرنا گفت: مجموعه پارک ملی و منطقه حفاظت شده کویر در سال ۱۳۵۴ به دبیرخانه یونسکو به عنوان ذخیره گاه زیست کره معرفی و در مجامع بین المللی نیز ثبت شد و در زمان حاضر دارای طرح جامع و تفضیلی مدیریت است.
امیر عبدوس در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: تمامی مناطق مشخص شده برای پارک در سال ۱۳۵۷ به پارک ملی ارتقاء یافت و در سال ۱۳۶۱ منطقه به دو قسمت تفکیک شد، بخش جنوبی و جنوب شرقی با مساحت۴۴۲ هزار هکتار به عنوان پارک ملی باقیمانده و بقیه آن مجددا به منطقه حفاظت شده تقلیل سطح یافت.
وی با بیان اینکه گورخر آسیایی تنها بازمانده علف خوران تک سُم و از گونه های شاخص حیات وحش استان است، ادامه داد: گورخر ایرانی زیرگونه ای از گورخر آسیایی است که به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد و اکنون پارک ملی کویر گرمسار زادگاه این گونه ارزشمند است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان اظهار داشت: مرکز تحقیقات، تکثیر و رهاسازی گورخر ایرانی پارک ملی کویر استان سمنان با اعتباری بالغ بر ۲میلیارد ریال از محل طرحهای ملی سازمان حفاظت محیط زیست در محل ورودی پارک ملی کویر گرمسار در استان سمنان از مسیر جاده سنگفرش احداث شده است.
مرکز تحقیقات، تکثیر و رهاسازی گورخر ایرانی پارک ملی کویر استان سمنان در کشور و حتی در منطقه منحصر به فرد است و تمام جزئیات این مرکز چون کاروان ایمن و استاندارد حمل گورخر و نقشه و مشخصات مرکز تکثیر و تجهزات و امکانات تعبیه شده در آن با اتکا به دانش بومی کارشناسان حفاظت محیط زیست استان سمنان طراحی و ساخته شده است.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به منظور بازدید از برخی مناطق تحت حفاظت محیط زیست سمنان، روز چهارشنبه به صورت سر زده وارد این استان شد.
نظر شما