ترانزیت در مرز دوغارون با رونق کریدورهای جدید تجاری افزایش یافت

مشهد- ایرنا- رییس اداره ترانزیت اداره‌ کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی گفت: بسته شدن مرز جنوبی افغانستان و مرزهای زمینی ترکمنستان با ایران همزمان با رونق کریدورهای جدید تجاریت بین‌المللی حجم ترانزیت کالا را از طرق مرز دوغارون واقع در خراسان رضوی با افغانستان افزایش داد.

حمید محمدی فاز عصر جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: در پی اختلال در تجارت مرزی پاکستان و افغانستان حجم ترانزیت کالا از بنادر جنوبی ایران به پایانه مرزی دوغارون بیشتر شده است.

وی ادامه داد: همچنین با شیوع ویروس کرونا مرزهای زمینی ترکمنستان با ایران و دیگر کشورهای همسایه بسته شد و اکنون فقط مرز زمینی سرخس در حد محدود بازگشایی شده است لذا تجار بین‌المللی، مسیرهای جایگزین دیگر از جمله مرز دوغارون را برای ترانزیت کالای خود به آسیای مرکزی انتخاب کرده‌اند.

رییس اداره ترانزیت اداره‌ کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی گفت: در این چارچوب مسیر کتای شامل ایران، افغانستان، تاجیکستان و قرقیزستان فعال گردید و همچنین با اجرای توافقنامه تجاری میان ایران، افغانستان و ازبکستان، این مسیر جدید نیز جایگزین مسیر ترکمنستان برای ترانزیت کالا به کشور ازبکستان شد.

وی افزود: علاوه بر آن با فعال شدن محور تجاری شرق کشور و توسعه بندر چابهار، ترانزیت کالا از این بندر به افغانستان از طریق مرز دوغارون مورد توجه تجار افغانستانی و شرکای تجاری این کشور قرار گرفت و به حجم ترانزیت کالا در این مرز افزود.

محمدی فاز سهم هر یک از این رویدادهای مرزی و ترانزیتی در افزایش تبادلات تجاری مرز دوغارون را متفاوت دانست و ادامه داد: انسداد و اختلال در تجارت زمینی پاکستان از گذرگاه مرزی جنوبی افغانستان و ولایت قندهار این کشور، مهمترین عامل رونق ترانزیت در مرز دوغارون است و می توان سهم ۸۰ درصدی به این رویداد برای رونق مرز دوغارون در نظر گرفت.

وی گفت: اکنون می توان با تسهیل ترددهای مرزی و رونق هر چه بیشتر کریدورهای جدید، ترانزیت کالا به افغانستان از مسیر پاکستان را به ایران منتقل کرد و از فرصت پیش آمده به نفع ترانزیت کشور استفاده نمود.

رییس اداره ترانزیت اداره ‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی افزود: طی نیمه نخست امسال ۱۰ هزار و ۵۰۶ دستگاه ناوگان ترانزیتی از مرز دوغارون کالای تجاری به افغانستان برده‌اند که در مقایسه با ۹ هزار و ۳۸ دستگاه کامیون در مدت مشابه پارسال ۱۷ درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: این ترانزیت خروجی بیشتر شامل بارگیری و انتقال کالا از بنادر جنوبی کشور به افغانستان بوده است.

محمدی فاز مقصد ترانزیت ورودی کالا از مرز دوغارون را بیشتر بنادر جنوبی و همچنین مقدار اندکی مرز ترکیه عنوان کرد و گفت: در نیمه نخست امسال هزار و ۶۸ دستگاه کامیون به شکل ترانزیت ورودی از مرز دوغارون وارد کشور شده‌اند که این ترانزیت در مقایسه با ۷۹۷ دستگاه کامیون در مدت مشابه سال گذشته، ۳۴ درصد افزایش داشته است.

پایانه مرزی دوغارون در ۱۸ کیلومتری تایباد قرار دارد.

مرکز شهرستان ۱۲۰ هزار نفری تایباد نیز در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha