محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان‌ نیازمند حمایت فرا وزارتخانه‌ای است

کرمانشاه - ایرنا- رییس جهاد دانشگاهی کشور با بیان اینکه خطر رفتن شرکت‌های دانش‌بنیان از کشور در صورت حمایت نشدن محصولاتشان وجود دارد، گفت: معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری نه فقط از ایجاد و فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان بلکه باید به صورت یک نهاد فرا وزارتخانه‌ای بتواند از محصولات این شرکت‌ها در مقابل نمونه‌های وارداتی حمایت کند.

به گزارش ایرنا؛ «حمیدرضا طیبی» روز پنجشنبه در حاشیه افتتاح مرکز نوآوری کشاورزی هوشمند پارک علم و فناوری کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا و ایسنا افزود: اکنون امکان حمایت از شرکت‌های دانش بنیان به معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری داده‌ شده اما موضوع مهم این است که این شرکت‌ها باید بتوانند محصولات خود را در بازار بفروشند در غیر این صورت با مشکل مواجه خواهند شد و خطر رفتن آنها از کشور وجود دارد.

وی تاکید کرد: موسسات و کشورهای زیادی در کمین شکار شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های خلاق ایران هستند اما اگر محصولات این شرکت‌ها در داخل استفاده و زمینه ورود آنها به بازارهای صادراتی فراهم شود، آنها به ماندن و خدمت در کشور دلگرم می‌شوند.

راهکارهای حمایت از محصولات دانش‌بنیان‌ها

رئیس جهاد دانشگاهی کشور تاکید کرد: دولت باید از جوانان مبتکر و خلاق حمایت کند و ابزارهای این کار را هم دارد؛ به عنوان نمونه شرایط مساعدی را برای خرید محصولات دانش‌بنیان‌ها ایجاد کند یا با تنظیم عوارض گمرکی، محدودیت‌هایی را برای خرید نمونه‌های خارجی وضع کند.

او اظهار داشت: دولت همزمان با هدایت و تشویق بازار به سمت خرید کالاهای فناورانه داخلی لازم است با نظارت بر تولید محصولات فناورانه، زمینه بهبود کیفیت آنها را فراهم کند؛ برای افزایش کیفیت محصولات هم می‌توان منابع مالی را به صورت هوشمند در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیانی قرار داد که سال به سال کیفیت خود را افزایش می‌دهند.

طیبی کشور کره جنوبی را مثال زد و گفت: دولت این کشور وام‌های ارزان قیمت و معافیت‌های مالیاتی و خدمات رایگان بیمه را به شرکت‌های ارائه می‌دهد که به صورت مستمر در حال ارتقای کیفیت خود هستند و راز شکوفایی صنعت خودروسازی کره جنوبی نیز در همین شیوه ارتقای کیفیت محصولات داخلی است.

اقتدار اقتصادی با کمک دانش‌بنیان‌ها شدنی است

رییس جهاد دانشگاهی کشور در ادامه گفت: زیرساخت اصلی توسعه، رسیدن به اقتدار اقتصادی است، آن هم باید متکی بر توسعه علمی و فناورانه پیشرفته باشد که از نظر کیفیت، قیمت و ارائه سرویس مناسب بتواند با دنیا رقابت کند و این کار از دست شرکت‌های دانش بنیان بر می‌آید.

وی اظهار داشت: شرکت‌های دانش بنیان شرایطی را مهیا می‌کنند که جوانان مبتکر بتوانند با حضور در این شرکت‌ها یا مراکز رشد، پیشرو و پارک‌های علم و فناوری استعدادهای خود را بروز دهند.

طیبی با اشاره به ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری گفت: ما باید محیط‌هایی را فراهم کنیم که جوانان مستعد کشور منابع مالی و تجهیزات لازم را برای پیاده‌سازی ایده‌های خود در اختیار داشته باشند.

به جوانان مستعد فرصت اشتباه کردن بدهیم

او قدم مهمتر را حمایت از خرید محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان و اضافه کرد: نباید توقع داشته باشیم که جوانان مستعد در همان ابتدای تولید محصول بتوانند با بهترین‌های دنیا رقابت کنند زیرا شرکت‌هایی با بیش از ۱۰۰ سال سابقه کار هم هنوز ممکن است در کار خود اشتباه کنند اما طبعاً آن اشتباه را برطرف می‌کنند ما نیز باید به جوانان خود میدان و فرصت اشتباه کردن بدهیم.

به گفته طیبی، زیرساخت‌هایی مانند آزمایشگاه‌های مرجع را هم باید برای استفاده جوانان مستعد فراهم کرد تا محصولات خود را در آنجا آزمایش کنند و وقتی گواهی کیفیت گرفتند، بخش خصوصی و دولت هم از محصول آنها حمایت کنند.

رییس جهاد دانشگاهی کشور گفت: کاری که جهاد دانشگاهی از سال ۱۳۵۹ به دنبال آن بوده این است که با الگوسازی نشان دهد امکان و توان انجام کارهای بزرگ در داخل وجود دارد و ما می‌توانیم در مرز علم دنیا حرکت کنیم چنانکه در سلول‌های بنیادی این اتفاق رخ داد و اکنون نیز درمان پارکینسون حرف نو و جدید ما برای دنیا است.

باید از فرصت تحریم استفاده کنیم

طیبی با بیان اینکه باید از فرصت تحریم برای به میدان آوردن جوانان خلاق کشور استفاده کرد گفت: در شرایط کنونی باید به سراغ جوانان مبتکر برای تولید فناوری برویم و در مرحله بعد شرایط لازم را برای تولید بهترین محصولات توسط آنها فراهم کنیم.

او در عین حال گفت: کسی که کار علمی و فناورانه شاخص انجام می‌دهد باید به بهترین قطعات و مواد اولیه و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی دسترسی آسان داشته باشد تا بتواند بهترین محصول را با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت تولید کند؛ در این صورت می‌تواند هم بازار داخل را در اختیار بگیرد و هم در بازارهای جهانی برای خود جا پیدا کند اما این شرایط در زمان تحریم به سختی قابل تحقق است.

طیبی اظهار داشت: به عنوان نمونه در حوزه الکترونیک قدرت که یکی از مزیت‌های کشور ماست، تولید عنصر نیمه هادی برای ما اقتصادی نیست و در مراحل نخست نیاز به خرید این محصول داریم.

مرکز نوآوری کشاورزی هوشمند پارک علم و فناوری کرمانشاه روز پنجشنبه با «حمیدرضا طیبی»، رییس جهاد دانشگاهی کشور افتتاح شد. این مرکز که در پنج کیلومتری جاده شهر کرمانشاه به هَلَشی قرار دارد، در راستای تکمیل اکوسیستم نوآوری و فناوری استان کرمانشاه تاسیس شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha