۲ آبان ۱۳۹۹، ۱۳:۱۰
کد خبر: 84085810
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ضرورت برنامه‌سازی برای خانواده‌ها در دوران کرونا

۲ آبان ۱۳۹۹، ۱۳:۱۰
کد خبر: 84085810
کاظم سبحان‌زاده
ضرورت برنامه‌سازی برای خانواده‌ها در دوران کرونا

یزد- ایرنا- طی هشت ماه گذشته با همه‌گیری کووید ۱۹ بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ورزشی در مراکز دولتی و غیردولتی از حالت حضوری خارج شده و عملا برنامه‌های غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان و خانواده‌ها تعطیل شده که باید برای رفع خلاء موجود اقدام شود.

اگر چه در این مدت نسبتا طولانی بر حسب شرایط و وضعیت کرونا در برخی مواقع با صلاحدید مسوولان امر برای مدتی هرچند اندک شاهد بازگشایی مراکز فرهنگی، ورزشی و برگزاری دوره‌های آموزشی و حضور مجدد علاقه‌مندان به خصوص دانش‌آموزان در برنامه‌های حضوری بودیم ولی به علت نوسان زیاد و تعطیلی‌های مکرر دچار مشکل شدند.

در این شرایط خاص که اکثر دانش‌آموزان برای پیشگیری از کرونا باید بیشترین زمان ممکن روز را در در خانه و کنار خانواده‌ها سپری کنند و تنها بخش محدودی از آن به فراگیری دروس مدرسه‌ای و آموزش‌های علمی رسمی می‌گذرد باید خلاء موجود بنحو مناسب توسط مراکز فرهنگی و ورزشی در راستای پرکردن صحیح اوقات فراغت پرشود.

تاکنون در این راستا توسط برخی از دستگاه‌های دولتی و غیردولتی فعالیت‌های فرهنگی، هنری ، ورزشی و برخی آموزش‌های مورد نیاز برای عموم مردم و خانواده‌ها و دانش‌آموزان به صورت غیرحضوری و برخط ( آنلاین) پیش‌بینی، پیگیری و برگزار شده که جای قدردانی است ولی باید برای ارتقای آنها بیشتر بررسی و اقدام شود.

ایجاد سرگرمی‌های مناسب و ضروری برای اقشار مختلف مردم و عموم خانواده‌ها که در شرایط کرونایی بیشتر وقت را در خانه سپری می‌کنند موضوع بسیار مهمی است که بعضا مورد غفلت واقع شده و هنوز رسانه‌های گروهی و متولیان امر که این مسوولیت خطیر را بر عهده دارند به وظایف خود به صورت جامع اقدام نکرده‌اند.

تهیه و پخش برنامه‌های جذاب بدون تکرار و مناسب توسط رسانه ملی، سازمان‌های فرهنگی، هنری و ورزشی و تشکل‌ها به خصوص با استفاده از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی با درنظر گرفتن شرایط استان و مطالبات مخاطبان به ویژه نوجوانان و جوانان باید در کنار همه اقدامات، محور و هدف اصلی در جذب همگان قرار گیرد.

با رغم گذشت حدود هشت ماه از  شیوع این ویروس و میهمان ناخوانده که دقیق معلوم نیست چه زمانی قصد کوچ دارد باید برنامه‌ریزان و برنامه‌سازان فرهنگی و اجتماعی جدی وارد عرصه کار و تلاش شده و برای پیشگیری از برخی آسیب‌ها که ناشی از کرونا و خانه‌نشینی است،  لحظاتی شاد و آموزنده برای خانواده‌ها فراهم کنند.

پرکردن اوقات فراغت خانواده‌ها و آینده سازان در خانه با بهره‌گیری صحیح از فضای مجازی و رسانه‌های جمعی یک فرصت در شرایط کرونایی است که اگر از آنها استفاده درست به عمل نیاید قطعا به تهدید تبدیل می‌شود و مشکلات عدیده جسمی و روحی و روانی برای شهروندان فراهم می‌کند.

امید است تمامی متولیان امر که رسالت انجام تهیه و تولید برنامه‌های فرهنکی، هنری ، ورزشی، سرگرم کننده  و برگزاری دوره‌های آموزشی مورد نیاز مردم و خانواده‌ها را دارند بیش از گذشته با درک شرایط خاص موجود به وظیفه خود عمل کرده و شرایط خوبی را برای گذر سالم از این وضعیت مهیا کنند.

هم اکنون حدود ۱۰۰ هزار دانشجو در ۶۰ مرکز آموزش عالی و  ۲۷۰ دانش‌آموز در یک هزار و ۸۰۰ مدرسه استان مشغول تحصیل هستند.

این استان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و ۵۰  نهاد و سازمان هم متولی غنی‌سازی و برنامه‌ریزی اوقات فراغت برای اقشار مردم هستند .   

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha