نگاهی به مهم‌ترین اخبار کرونایی قم در هفته گذشته

قم- ایرنا- لزوم تداوم محدودیت‌های کرونایی، اعمال محدودیت‌های کرونایی جدید، کاهش میانگین سنی افراد مبتلا به کرونا و استفاده ۹۴ درصدی از ماسک در اداره‌ها از مهم‌ترین اخبار کرونایی قم در هفته گذشته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در جلسه ستاد مدیریت بحران قم با بیان این‌که  استفاده از ماسک در قم وضعیت مطلوبی ندارد، اظهار داشت: وضعیت قم در رابطه با کرونا به یک حالت ثابت و روبه نزول رسیده‌است.

به گفته محمدرضا قدیر، کرونا یک بیماری خانوادگی است و اصول فاصله‌گذاری اجتماعی باید از درون منازل آغاز شود.

وی اظهار داشت: تجمع، تراکم و تردد سه عامل اصلی سرایت و چرخش ویروس کروناست که هر سه عامل در استان قم بسیار بالاست.

وی یادآور شد: نگرانی مهم قم در حال حاضر اتصال پیک جاری به پیک جدید است که در فصل سرما احتمال آن بسیار زیاد است.

محدودیت‌های کرونایی جدید قم

قدیر پیشنهادهایی برای اعمال محدودیت برای هفته آینده را مورد توجه قرار داد و گفت: طی هفته آینده همچنان باید کلیه، مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و آموزشگاه‌ها به‌صورت غیرحضوری برگزار شود.

وی اضافه کرد: فعالیت کلیه رستوران‌ها، اغذیه‌فروشی‌ها، تالارهای پذیرایی، کبابی‌ها و غیره هم به یک‌سوم ظرفیت فعال شود.

وی ادامه داد: مهدهای کودک قم طی هفته آینده باید به‌صورت کامل تعطیل شوند و گیم نت‌ها و محل‌های بازی هم با یک‌سوم ظرفیت خود به فعالیت ادامه دهند.

کاهش میانگین سنی افراد مبتلا به کرونا در قم

رییس مرکز بهداشت قم نیز در این جلسه گفت:‌ قم ازنظر بروز کرونا در جایگاه دهم کشور و ازنظر تعداد فوت نیز دیگر در رتبه اول قرار ندارد.

سیامک محبی افزود: با اعمال محدودیت‌های سه هفته گذشته در قم، تعداد افراد بستری، مبتلا و مراجعه‌کننده به مراکز درمانی کاسته شده است.

وی اظهار داشت: ساعت کاری در ۶ مرکز بهداشت قم که نمونه‌گیری اولیه کرونا در آن انجام می‌شود تا ساعت ۲۱ شب تمدیدشده که در بیماری یابی فعال اثربخش است.

به گفته وی، طی روزهای گذشته قم با کاهش تست‌های مثبت کرونا مواجه شده و میزان تست‌های مثبت از ۶۶ درصد در هفته گذشته به ۴۴ درصد در هفته جاری رسیده است.

استفاده ۹۴ درصدی ادارات قم از ماسک

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم نیز در این جلسه گفت: درصد استفاده از ماسک در بین کارکنان ادارات دولتی ۹۴ درصد است درحالی‌که میزان استفاده عمومی از ماسک در قم ۵۱ درصد می‌باشد.

محمدرضا گروسی گفت: از ورود افراد فاقد ماسک به دستگاه‌های دولتی باید ممانعت به عمل آید.

وی تصریح کرد: دستگاه‌های اجرایی قم باید زیرساخت‌های لازم را برای برگزاری جلسات غیرحضوری و خدمات الکترونیک تکمیل کنند.

سلامت مردم خط قرمز تصمیمات کرونایی است

استاندار قم گفت: سلامت مردم خط قرمز مسئولان قم در هر تصمیم مرتبط با کروناست و هیچ مساله دیگری نمی‌تواند سلامتی مردم را در تصمیم‌گیری‌ها به خطر بیاندازد.

بهرام سرمست در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری افزود: الزاماتی که برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران انجام شود باید طی جلسات آینده به‌صورت دقیق مشخص گردد.

وی ابراز داشت: هیچ فردی بدون ماسک نباید وارد حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران شود.

وی با تاکید بر این‌که عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بین ادارات قم قابل‌قبول نیست و افراد متخلف باید به هیات تخلفات معرفی شوند گفت: دستگاه‌های اجرایی حق ارائه خدمات به افراد فاقد ماسک را ندارند.

سرمست گفت: اینکه آمار داده می‌شود ۶ درصد ادارات قم به پروتکل‌های بهداشتی بی‌توجه هستند برای مجموعه مدیریت قم، نقطه آسیب بزرگی است.

مردم احساس نکنند خطر ویروس کرونا از بستگان آن‌ها دور است

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم در جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان قم، گفت: مرگ قرین ویروس کرونا است و نباید مردم احساس کنند که خطر این ویروس از بستگان آن‌ها دور است.

بیژن سلیمان‌پور اضافه کرد: برای افزایش تبلیغات محیطی باید سازه‌های تبلیغاتی سپاه، مخابرات و شهرداری در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار بگیرد.

وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تولیدات محتوایی خود در رابطه با هشدارهای کرونایی را باید در اختیار تمام رسانه‌های رسمی استان قرار دهد.

کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی

 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز عنوان کرد: باوجود پایین آمدن درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کل کشور اما قم همچنان وضعیت مطلوب‌تری نسبت به شهرهای دیگر دارد.

به گفته سید موسی حسینی کاشانی، میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در قم به کمتر از ۷۰ درصد رسیده و فقط در بین ادارات قم این میزان بیشتر از ۹۰ درصد است.

وی گفت: مجموعه سازه‌های خالی از تبلیغات شهرداری بعد از پایان ماه صفر در اختیار دانشگاه علوم پزشکی برای نصب پیام‌های بهداشتی و هشدارآمیز قرار گرفته ‌است.

وی یادآور شد: عادی انگاری کرونا همچنان در بین مردم وجود دارد و هنوز برخی از مردم خطر این ویروس را کم‌اهمیت قلمداد می‌کنند.

تولید ۶ هزار محتوای رسانه‌ای در موج دوم کرونا

معاون مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز بیان کرد: از زمان آغاز پیک دوم کرونا درمجموع ۶ هزار و ۱۲۸ تولید محتوای خبری در قالب‌های مختلف توسط رسانه‌های رسمی استان انجام‌گرفته است.

محمدجواد محرابی ادامه داد: از خردادماه سال جاری تاکنون ۶۰۸ گزارش و گزارش تصویری، ۳ هزار ۴۵۰ گزارش مکتوب، ۲۹۰ گزارش ویدیویی، هزار و ۲۵۰ کار اطلاع‌رسانی و ۵۳۰ تولید محتوای مجازی برای کانال‌های خبری و پیج‌های مجازی انجام پذیرفته است.

وضعیت کرونا در قم از روز بیستم شهریورماه و به دنبال افزایش قابل توجه بیماران و مبتلایان این بیماری فوق قرمز شده است.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد،  ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.‌

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha