«محسن طرزطلب» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: نیروگاههای فرسوده موجود در کشور عمری بالای ۴۰ سال دارند که همین امر بهره وری آنها را پایین آورده و بنابراین نوسازی آنها ضروری است.
وی از برنامه ریزی برای از مدارخارج کردن نیروگاههای فرسوده در استان سیستان و بلوچستان و نیز خراسان رضوی خبرداد و خاطرنشان ساخت: کار از مدارخارج کردن نیروگاه فرسوده در سیسان و بلوچستان چندی است که شروع شده و برای سال آینده یک واحد فرسوده دیگر از مدار خارج خواهد شد.
طرزطلب ادامه داد: کار از مدارخارج کردن نیروگاههای فرسوده تداوم خواهد یافت و به تدریج نیروگاههای با بازدهی بالا جایگزین خواهند شد.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی ایران از آغاز همکاری با وزارت نفت برای نوسازی نیروگاه های فرسوده خبرداد و خاطرنشان ساخت: مقرر است وزارت نفت سرمایه گذاریهایی را برای کمک به فرایند بهینه سازی نیروگاهها با کمک این شرکت انجام دهد.
وی ادامه داد: پیگیری این موضوع در حال انجام است تا به نتیجه مطلوب برسد.
به گزارش ایرنا، بنا بر آمارهای رسمی ظرفیت نصب شده نیروگاههای کشور اکنون به رقم ۸۵ هزار مگاوات رسیده که نیروگاههای حرارتی با ظرفیت ۶۶ هزار و ۲۹۱ مگاوات جایگاه نخست را در این بین به خود اختصاص دادهاند، سایر نیروگاهها مانند نیروگاههای اتمی، برق آبی و تجدیدپذیر روی هم ۱۰ درصد تولید برق را برعهده دارند.
نیروگاههای حرارتی انواع مختلفی مانند بخاری، سیکل ترکیبی، گازی و دیزلی دارند که برای تولید برق نیازمند مصرف سوختهای فسیلی نظیر گاز طبیعی و گازوئیل هستند.
از مجموع ظرفیت نامی نیروگاههای نصب شده در کشور، ۲۲ درصد به واحدهای بخار، ۳۵ درصد به واحدهای گاز، ۲۵ درصد به واحدهای سیکل ترکیبی و مابقی به نیروگاههای دیزلی اختصاص دارد و از مجموع نیروگاههای حرارتی موجود در کشور، ۴۲ واحد دولتی، ۶۰ واحد خصوصی و ۲۱ واحد در اختیار صنایع بزرگ است.
قدمت نیروگاههای حرارتی
بررسی قدمت نیروگاههای حرارتی کشور نشان میدهد۶۲۲ مگاوات از این نیروگاهها عمری بالای ۵۰ سال و سه هزار و ۴۶۶ مگاوات معادل چهاردرصد این نوع نیروگاهها هم از عمری بالای ۴۰ سال برخوردارند، هرچه سن یک نیروگاه حرارتی افزایش یابد به قولی فرسودهتر شود، میزان آلایندگی آن بیشتر خواهد شد.
اکنون ۳۱ درصد نیروگاههای حرارتی معادل ۲۰ هزار و ۹۶ مگاوات عمری بین ۲۰ تا ۴۰ سال دارند و ۶۵ درصد معادل ۴۲ هزار و ۷۲۹ مگاوات با عمری کمتر از ۲۰ سال مشغول تولید برق مورد نیاز کشور هستند.
مصرف سوخت در نیروگاه های حرارتی
«رضا صمدی» مدیرکل دفتر مطالعات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق ایران در باره روند مصرف سوخت این نیروگاه ها به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: نیروگاههای حرارتی برای تولید برق نیاز به سوزاندن انواع سوخت های فسیلی مانند گاز طبیعی و گازوئیل دارند که با احتراق آنها انرژی مورد نیاز برای تولید برق را به دست می آورند.
صمدی میگوید: نیروگاههای حرارتی، اکنون ۹۰ درصد برق کشورمان را از محل سوزاندن سوختهایی مانند گاز طبیعی، گازوئیل و مازوت تامین میکند.
نظر شما