طرح‌های آبخیزداری در فولادمحله مهدیشهر سفره‌های آب زیرزمینی را تقویت کرد

سمنان- ایرنا- رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهدیشهر گفت: اجرای طرح‌های آبخیزداری در یک دوره ۱۵ تا ۲۰ ساله موجب تقویت سفره‌های آب زیرزمینی و افزایش سطح آب در روستای فولادمحله این شهرستان شد.

حمیدرضا عبدوس روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: منابع طبیعی با اجرای طرح‌های آبخیزداری مانند بندخاکی، بند سنگ و ملات، بند تور سنگی و بند کپری در مسیر سیلاب در طی دوره ۱۵ تا ۲۰ ساله توانسته به افزایش سطح سفرهای آب زیر زمینی کمک کند.
وی ادامه داد: بندهای کپری بندهای پایه چوب یا بتنی هستند که در مناطق بالادست که امکان بردن مصالح وجود ندارد ساخته می‌شود.
وی بیان کرد: اداره منابع طبیعی با اجرای طرح‌های آبخیزداری به دنبال ذخیره و جمع‌آوری آب نیست، بلکه طرح‌های آبخیزداری در مسیر سیلاب احداث می‌شود تا با مهار و کاهش سرعت سیلاب از خسارت به زیرساخت‌ها جلوگیری شود.
عبدوس تصریح کرد: احداث طرح‌های آبخیزداری با مهار سرعت سیلاب، به آب‌های روان فرصت نفوذ در زمین می‌دهد.
وی یادآور شد: در حوضه آبخیز فولاد محله پنج بندخاکی با حجم ۱۰۰ هزار متر مکعب ساخته شده است که طی دوره ۱۵ تا ۲۰ ساله نتیجه اجرای طرح‌ها مشهود است.
وی اضافه کرد: اقدامات و مطالعات آبخیزداری در حوضه آبخیز روستای فولاد محله تکمیل شده است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری مهدیشهر اظهار داشت: مهار سیلاب در پشت بندهای خاکی در حوضه آبخیز روستای فولادمحله امسال به اندازه‌ای بود که کشاورزان این روستا چاه‌های آب را روشن نکردند و از سیلاب خروجی بندخاکی استفاده کردند.
وی اظهار داشت: سیلاب در پشت بندخاکی مهار می‌شود و سپس از طریق شیر تخلیه بعد از مهار سرعت روان می‌شود و کشاورزان از آب خروجی استفاده می‌کنند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهدیشهر خاطرنشان کرد: بررسی آب خروجی از قنات‌ها و چاه آب شاهد نیز نشان از افزایش سطح آب‌های زیرزمینی در روستای فولاد محله دارد.
وسعت عرصه‌های منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر ۳۹۵ هزار هکتار است و ۱۵ حوضه آبخیز دارد.
فولادمحله یکی از روستاهای شهرستان مهدیشهر در ۷۵ کیلومتری مرکز استان سمنان است. این روستا مرکز دهستان پشتکوه بر پایه سرشماری نفوس و مسکن ۱۳۹۵، بیش از سه هزار و ۱۰۰ نفر جمعیت دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha