به گزارش ایرنا، در هشت روز مانده به پایان انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا که مهمترین آن را انتخاب رئیس جمهوری شکل داده است، جمهوریخواهان سنا با اکثریت ۵۲ رای خود، گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ را برای تصدی کرسی خالی دیوان عالی در برابر ۴۸ رای مخالف دموکراتها و مستقلان سنا، تایید کردند.
ترامپ که روز شلوغی را در پنسیلوانیا با برگزاری سه سخنرانی پشت سر گذاشته بود، خود را به کاخ سفید رساند تا در مراسم تحلیف سومین قاضی منصوب وی برای دیوان عالی، حضور یابد.
امی برت پس از ادای سوگند در اظهاراتی به اهمیت استقلال دستگاه قضا پرداخت و گفت این وظیفه یک قاضی است که در برابر سیاستهای خود مقاومت کند. تسلیم شدن در برابر آنها از بین بردن وظیفه است.
۶۳ میلیون رای زودهنگام
گسترش کرونا و دو قطبی شدن شدید جامعه آمریکا از صدر تا ذیل، انتخابات ۱۳ آبان آمریکا را به یک انتخابات متفاوت تبدیل کرده است به گونهای که هنوز هشت روز تا موعد اصلی انتخابات باقی است اما تا کنون بیش از ۶۳ میلیون نفر آرای خود را چه به صورت حضوری و چه به صورت پستی به صندوقها انداختهاند.
پیشبینی نیویورکتایمز بر این است که آرای زودهنگام در این انتخابات به ۸۰ میلیون رای برسد با این حال، این شلوغی و ازدحام، اطمینان از نحوه شمارش و دقت آن را زیر سوال برده است.
واشنگتن پست هم از احتمال ریخته شدن ۵۰ تا ۷۰ درصد آرا به صندوقها زودتر از موعد مقرر سخن گفته و آن را با ۲۳ درصد آرای زودهنگام انتخابات چهار سال پیش مقایسه کرده است.
از نظر این روزنامه، آرای پیش از موعد در این انتخابات رکورد دار بوده است و روز ۱۳ آبان پایان یک دوره طولانی رایگیری و آغاز یک شمارش طولانی احتمالی خواهد بود.
مطابق آنچه که در تارنمای بالتپدیا آمده است، شمارش آرا بلافاصله پس از پایان روز انتخابات آغاز میشود و درصدهایی از آن اعلام میشود اما فرایند تجمیع آرا و تایید آن ممکن است چند روز به طول انجامد.
در اعلام اولیه هم گفته شده است ترکیبی از آرای پستی و حضوری است، هرچند در برخی ایالتها سیستم جداگانهای برای آرای غیابی-پستی در نظر گرفتهاند.
اخطار دیگر توئیتر به نوشته ترامپ
شبکه اجتماعی توئیتر روز دوشنبه یک توئیت را پرچم گذاری کرد که در آن ترامپ اعلام کرد "مشکلات و اختلافات بزرگی در صندوقهای رایگیری پستی در سراسر ایالات متحده وجود دارد".
رئیس جمهوری آمریکا در چند ماه اخیر که وضعیت خود را متزلزل میبیند بارها از احتمال فساد، کلاهبرداری یا تقلب در انتخابات سخن گفته است و سعی دارد نتایج انتخابات پستی را که به نظر میرسد مورد اقبال بیشتر دموکراتها قرار گرفته است، مخدوش سازد.
ترامپ ادامه داد: باید جمعآوری نهایی در ۳ نوامبر باشد.
هنوز از انتشار این پیام توئیتری ترامپ نگذشته بود که توئیتر آن را به عنوان یک پیام گمراهکننده علامتگذاری کرد.
در پیام توئیتر آمده است: برخی یا تمام محتوای به اشتراک گذاشته شده در این توئیت مورد مناقشه است و ممکن است در مورد چگونگی شرکت در انتخابات یا روند مدنی دیگر گمراه کننده باشد.
پیش از این هم چند پیام توئیتری ترامپ با علامتگذاری توئیتر مواجه شد.
رسانههای آمریکا به ویژه آنهایی که با شیوه برخورد ترامپ با آنها مشکل دارند، در تلاشند تا ادعاهای بی اساس او را منتشر نسازند یا در صورت طرح، از رئیس جمهوری آمریکا اسناد تایید آن را درخواست کنند.
همین مساله در مصاحبه ترامپ با برنامه ۶۰ دقیقه شبکه خبری سی بی اس، منجر به قطع گفتوگو شد.
نگرانی بایدن از زمین سوخته
علاوه بر ترامپ، جو بایدن نامزد دموکراتها در این انتخابات هم در پنسیلوانیا بود.
وی با دستمایه قراردادن چند نفر از دستیاران مایک پنس معاون اول رئیس جمهوری آمریکا به ویروس کرونا، گفت: میلیاردها دلار باید برای آزمایش سریع و اقدامات دیگر سرمایه گذاری شود.
معاون اول باراک اوباما از ترامپ به خاطر ادامه برگزاری گردهماییهای انتخاباتی که از نظر بایدن گسترده هستند و رهنمودهای بهداشتی در آن رعایت نمیشوند، انتقاد کرد.
بایدن به انتصاب قاضی امی کنی برت هم واکنش نشان داد و گفت من آنها را به خاطر جشن گرفتن سرزنش نمیکنم اما امیدوارم حاضران ماسک بزنند ، فاصله اجتماعی داشته باشند و اقدامات احتیاطی دیگری انجام دهند.
وی افزود: من نمیدانم که در ۲۱ ژانویه چه چیزهایی به ما به ارث میرسد اما با سرعتی که او میرود، خوب نخواهد بود.
بایدن اما درباره اطمینان از چشمانداز پیروزی خود، گفت: من نسبت به هیچ چیزی بیش از حد اطمینان ندارم اما امیدوارم "به لطف خدا" پنسیلوانیا را به دست آورم.
وی با اشاره به برخی ایالتهای صحنه نبرد انتخاباتی اظهار کرد احساس خوبی در مورد میشیگان ، ویسکانسین و سایر مناطق رقابتی دارد که پیش از این، دیوار آبی قابل اعتماد برای دموکراتها بودهاند.
این نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری از برنامه خود برای رفتن به آیووا، ویسکانسین، جورجیا و فلوریدا هم خبر داد.
تکرار احتمال تقلب
دونالد ترامپ که رقابت سختی را برای خود در پنسیلوانیا میبیند، روز دوشنبه در سه شهر این ایالت سخنرانی کرد اما نه تنها به بایدن، بلکه به تعدادی دیگراز افراد همچون باراک اوباما، برخی فرمانداران دموکرات و حتی مجریهای تلویزیونی اهانت کرد.
نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری، در نخستین سخنرانی خود که بیش از یکساعت طول کشید، به بایدن حمله کرد و درباره طرح او درباره نفت و گاز گفت: یک حکم اعدام اقتصادی برای بخش انرژی پنسیلوانیا خواهد بود.
ترامپ که پیش از این گفته بود در صورت شکست در این انتخابات چون از بدترین رقیب شکست خورده است شاید مجبور به ترک کشور شود، بار دیگر تکرار کرد "در برابر بدترین نامزد تاریخ انتخابات ریاست جمهوری رقابت میکند".
وی در اظهارات تکراری دیگر، تجمعات بایدن را که با حداقل افراد انجام میشود به سخره گرفت و گردهماییهای خود را پررنگ جلوه دارد و اینگونه گفت که "هیچ کس برای تماشای باراک حسین اوباما حاضر نمیشود."
رئیس جمهوری آمریکا همچنین از سختگیری فرماندار پنسیلوانیا برای برگزاری گردهمایی انتخاباتی او به خاطر همهگیری کرونا انتقاد کرد و خطاب به فرماندار ولف گفت: ما از نزدیک شما را تماشا میکنیم. ما در حال تماشای همان مردی هستیم که دسترسی به یک مکان را برای ما غیرممکن میکند. ... به نظر من تقلب گسترده، تنها راهی است که می توانیم ببازیم.
رفتار انتخاباتی پمپئو زیر علامت سوال
روسای دموکرات دو کمیته مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه اعلام کردند که دفتر مشاوره ویژه در حال بررسی این موضوع است که آیا مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا هنگام سخنرانی برای کنوانسیون ملی جمهوریخواه به هنگام سفر رسمی دیپلماتیک، نقض قانون بوده است یا خیر.
الیوت انگل رئیس کمیته امور خارجی و نیتا لووی رئیس کمیته اعتبارات مجلس در بیانیهای مشترک افزودند این دفتر همچنین در حال بررسی وعده پمپئو برای انتشار بیشتر ایمیلهای هیلاری کلینتون قبل از روز انتخابات است.
این دو مقام ارشد مجلس نمایندگان آمریکا ادامه دادند مایک پمپئو را استفاده نادرست از وزارت خارجه و دلارهای مالیات دهندگان برای جاهطلبی سیاسی شخصی گستاخ دانستند.
پمپئو در سفر به سرزمینهای اشغالی بود که کنوانسیون ملی جمهوریخواهان برگزار شد اما او از تلآویو در حمایت از ترامپ به صورت ویدئویی سخنرانی کرد.
نظر شما