حبیب لشکری روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: انجام سرشماری وحوش با تجمع شبانه محیط بانان در پاسگاه های محیط بانی همراه است از این رو برای پیشگیری از شیوع کرونا، امسال طرح سرشماری اجرا نخواهد شد.
وی افزود: سرشماری پاییزه به منظور بررسی وضعیت جمعیت حیات وحش انجام میشود و هر ساله گونههای شاخص پستانداران علفخوار شامل قوچ و میش، کل و بز وحشی و آهو سرشماری می شود.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: فضا در محیط بانی ها کوچک است از این رو رعایت فاصله اجتماعی برای محیط بانان که کار سرشماری را انجام می دهند، امکان پذیر نیست.
لشکری در بخش دیگری از سخنان خود درباره وضعیت وحوش در استان گفت: آمار دقیق جمعیت وحوش باید از نتایج طرح سرشماری استخراج شود، اما مشاهدات نشان می دهد شمار وحوش در مناطق زیر مدیریت حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، کاهش نیافته است.
وی گفت: در یکی دو سال گذشته، بارندگی های بهاره، خوب و مناسب بوده و به دنبال آن وضعیت مراتع و تولید علوفه در عرصه های طبیعی بهبود یافته است که این امر سبب بهبود شرایط زیست وحوش علفخوار شده است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: به یقین بهبود شرایط زیست گونه های علفخوار در بهبود شرایط زیست گونه های گوشتخوار نیز موثر است، اکنون حیات وحش در مناطق زیر مدیریت این اداره کل، وضعیتی پویا و فعال دارند.
در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را، که محل زیست پلنگ ها است، مجموعا با گستره ۱۹۴ هزار هکتار مدیریت می کند.
نظر شما