علیرضا حسین زاده روز دوشنبه طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود قدمت و ظرفیتهای گناباد در تولید زعفران تاکنون از توان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و بخش صنعت برای کشت و برداشت زعفران استفاده لازم نشده است.
وی ادامه داد: هنوز هم همان روشهای شیارزنی و سله شکنی اولیه در مزارع زعفران به کار میرود و با توجه به اینکه بخش اعظم زمینهای زیرکشت زعفران گناباد خرده مالکی است امکان آبیاری تحت فشار و مکانیزه در آنها وجود ندارد و بخش صنعت و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی باید ارتباط و تعامل بهتری با بخش کشاورزی به خصوص در تولید، کشت و برداشت زعفران در این شهرستان داشته باشند.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: تغییرات اقلیمی و گرمای زیاد هوا در فصل تابستان موجب تاخیر در باردهی پیاز زعفران شده و فراهم نشدن امکان برداشت زعفران در پاییز برداشت این محصول در شهرستان را به تاخیر انداخته است.
وی افزود: شهرستان گناباد با برخورداری از سه هزار و ۵۰۰ هکتار زمین زیرکشت زعفران از مناطق مستعد تولید این محصول در استان خراسان رضوی به شمار میرود و طبق بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان و پژوهشگران از بین زعفران تولیدی ۸۵ نقطه کشور زعفران گناباد از نظر عطر و طعم از کیفیت بهتری برخوردار است.
حسین زاده ادامه داد: با توجه به کیفیت زعفران تولیدی گناباد و از طرفی همزمانی برداشت محصول این شهرستان با شهرستانهای همجوار، گناباد با برنامهریزی صحیح قابلیت تبدیل به قطب تولید گل زعفران در منطقه را دارد.
وی گفت: ثبت نظام آبیاری مبتنی بر قنات روستای سنوی گناباد توسط سازمان خواروبار کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) بیانگر اصالت و کیفیت مطلوب زعفران این شهرستان است و باید از این ظرفیت برای شناساندن محصول زعفران این شهرستان در مجامع ملی و بینالمللی بیشتر بهره گرفت.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد سطح زیرکشت زعفران در گناباد را طی سال زراعی جاری سه هزار و ۵۰۰ هکتار ذکر کرد و افزود: برداشت این محصول در شهرستان از ۱۵ آبان ماه جاری آغاز و به مدت یک ماه ادامه دارد و پیشبینی می شود در این مدت ۱۲ تن زعفران برداشت شود.
از مجموع تولید سالیانه حدود ۱۹ هزار و ۳۰۰ تن محصولات باغی در گناباد ۱۲ تن را زعفران تشکیل میدهد و سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای این شهرستان به کشت زعفران اختصاص یافته است.
۳۴ هزار بهره بردار بخش کشاورزی گناباد با ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، ۱۷۰۰ هکتار دیمزار و ۵۰۰ هزار راس دام سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی تولید و روانه بازار مصرف می کنند.
مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما