۱۲ آبان ۱۳۹۹، ۷:۴۵
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 84094115
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نگاه علمی و صنعتی زیربنای توسعه زعفران گناباد است

گناباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی گناباد نگاه علمی و صنعتی را زیربنای کشت و توسعه زعفران در این شهرستان دانست و خواستار توجه بیشتر مسوولان بخش‌های تولیدی، صنعتی و دانشگاهها به این مهم شد.

علیرضا حسین زاده روز دوشنبه طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود قدمت و ظرفیت‌های گناباد در تولید زعفران تاکنون از توان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و بخش صنعت برای کشت و برداشت زعفران استفاده لازم نشده است.

وی ادامه داد: هنوز هم همان روش‌های شیارزنی و سله شکنی اولیه در مزارع زعفران به کار می‌رود و با توجه به اینکه بخش اعظم زمین‌های زیرکشت زعفران گناباد خرده مالکی است امکان آبیاری تحت فشار و مکانیزه در آنها وجود ندارد و بخش صنعت و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی باید ارتباط و تعامل بهتری با بخش کشاورزی به خصوص در تولید، کشت و برداشت زعفران در این شهرستان داشته باشند.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: تغییرات اقلیمی و گرمای زیاد هوا در فصل تابستان موجب تاخیر در باردهی پیاز زعفران شده و فراهم نشدن امکان برداشت زعفران در پاییز برداشت این محصول در شهرستان را به تاخیر انداخته است.

وی افزود: شهرستان گناباد با برخورداری از سه هزار و ۵۰۰ هکتار زمین زیرکشت زعفران از مناطق مستعد تولید این محصول در استان خراسان رضوی به شمار می‌رود و طبق بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان و پژوهشگران از بین زعفران تولیدی ۸۵ نقطه کشور زعفران گناباد از نظر عطر و طعم از کیفیت بهتری برخوردار است.

حسین زاده ادامه داد: با توجه به کیفیت زعفران تولیدی گناباد و از طرفی همزمانی برداشت محصول این شهرستان با شهرستان‌های همجوار، گناباد با برنامه‌ریزی صحیح  قابلیت تبدیل به قطب تولید گل زعفران در منطقه را دارد.

وی گفت: ثبت نظام آبیاری مبتنی بر قنات روستای سنوی گناباد توسط سازمان خواروبار کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) بیانگر اصالت و کیفیت مطلوب زعفران این شهرستان است و باید از این ظرفیت برای شناساندن محصول زعفران این شهرستان در مجامع ملی و بین‌المللی بیشتر بهره گرفت.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد سطح زیرکشت زعفران در گناباد را طی سال زراعی جاری سه هزار و ۵۰۰ هکتار ذکر کرد و افزود: برداشت این محصول در شهرستان از ۱۵  آبان ماه جاری آغاز و به مدت یک ماه ادامه دارد و پیش‌بینی می شود در این مدت ۱۲ تن زعفران برداشت شود.

از مجموع تولید سالیانه حدود ۱۹ هزار و ۳۰۰ تن محصولات باغی در گناباد ۱۲ تن را زعفران تشکیل می‌دهد و سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های این شهرستان به کشت زعفران اختصاص یافته است.

۳۴ هزار بهره بردار بخش کشاورزی گناباد با ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، ۱۷۰۰ هکتار دیمزار و ۵۰۰ هزار راس دام سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی تولید و روانه بازار مصرف می کنند.

مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha