به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، اسحاق جهانگیری روز شنبه در هفتمین جلسه ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور که به ریاست وی برگزار شد، با تبریک فرارسیدن هفته وحدت به مردم ایران و مسلمانان جهان گفت: این هفته مزین به نام پیامبر رحمت، مهربانی و مدارا است. افتخار همه مسلمانان این است که در این مکتب بزرگ تربیت یافته و رشد و اعتلا یابند و پیامبر مکرم اسلام(ص) را الگو و سرمشق خویش قرار دهند.
معاون اول رییس جمهوری با ابراز تأسف از حوادث و اخبار ناخوشایندی که از اهانت و خشونت در غرب منتشر میشود، اظهار داشت: هیچ کس نباید به نام آزادی و دمکراسی به پیامبر اسلام اهانت کند، قطعاً این گونه رفتارها برای دو میلیارد مسلمان جهان که رفتارشان را با رسول اکرم(ص) میسنجند، غیرقابل تحمل است و نمیتوان به نام آزادی، اهانت و دشمنی را ترویج کرد.
جهانگیری در عین حال تصریح کرد: سربریدن انسانها و حمله به اماکن مذهبی دیگر ادیان با توجیه دینی به هیچ وجه پذیرفته نیست.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: غرب باید چرخه اهانت و خشونت را متوقف کند. اهانت به مسلمانان حتماً میتواند واکنشهایی به دنبال داشته باشد. امیدواریم فرانسویها متوجه باشند که این کار چقدر میتواند زیانبار شود.
جهانگیری با اشاره به گزارش ارائه شده از نحوه برگزاری مراسمهای عزاداری در ماههای محرم و صفر گفت: باید از مردم متدین و هیات مذهبی و دست اندرکاران این مراسمها که با رعایت پروتکلهای بهداشتی این عزاداریها را برگزار کردند، قدردانی کرد. مردم متدین ایران در شرایط دشوار کرونا خواهان برگزاری مراسمهای مذهبی هستند خوشبختانه در ماههای محرم و صفر و اکثریت عزاداریها با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شد تا رضایت مردم و سلامت آنان توأمان تأمین شود.
معاون اول رییس جمهوری افزود: قطعاً الگوسازی مقام معظم رهبری در برگزاری مراسم عزاداری و نیز حمایتهای مراجع عظام از رعایت پروتکلهای بهداشتی در برگزاری مراسمها راهگشا و کمک کننده بود.
جهانگیری با اشاره به مشارکت و تعهد مردم برای تأمین سلامت جامعه در اجتناب از برگزاری مراسمهایی نظیر سیزده به در و یا راهپیمایی اربعین گفت: مردم ما با هوشمندی بالا با مدیریت کشور برای متوقف کردن چرخه بیماری همکاری کردند و با توصیه و هشدار مسئولان از برگزاری تجمعاتی که خطرزا محسوب میشود اجتناب کردند اگر هم موارد معدودی تخلف انجام میشود باید حتماً برخورد قانونی انجام شود تا همه بدانند که رعایت دستورالعملهای بهداشتی اعلام شده جدی است.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به مصوبه شورا در خصوص ایرانیان مقیم خارج از کشور گفت: اتباع ایرانی خارج از کشور علاقهمند به ایران هستند و روی کشورشان تعصب دارند آنها سرمایههای کشور محسوب میشوند و باید در چارچوب این سند نیازهای آنان در نقشهای مختلف پاسخ گفته شود.
جهانگیری افزود: ظرفیت و توانمندیهای فراوانی در حوزه اقتصادی و علمی در ایرانیان خارج از کشور وجود دارد و باید با همکاری همه دستگاهها بتوانیم از فرصت حضور آنان به نفع ایران استفاده کنیم.
پیش از سخنان معاون اول رییس جمهوری حجت الاسلام عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارشی در خصوص پیامدهای فرهنگی کرونا در حوزه تضعیف ارتباطات اجتماعی به مخاطره افتادن سلامت روانی جامعه، تغییر نظام قضایی، توسعه ارتباطات مجازی و اوقات فراغت و نحوه گذران آن ارائه و بر تدوین سندی پیرامون کاستن از تبعات منفی این بیماری در زندگی مردم تأکید کرد.
حجت الاسلام قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی هم گزارشی درباره نحوه برگزاری مراسم عزاداری در ایام محرم و صفر ارائه کرد و گفت: تجربه مطلوبی برای استفاده از روشهای نوین و زنده نگه داشتن عزاداری با رعایت پروتکلهای بهداشتی به دست آمد.
در این جلسه همچنین محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ضمن تشریح سند راهبردی ایرانیان مقیم خارج از کشور بر ضرورت برنامه ریزی برای استفاده ظرفیتهای کم نظیر ایرانیان خارج از کشور تاکید کرد.
در این جلسه که وزرای امور خارجه، آموزش و پرورش، میراث فرهنگی و گردشگری، ورزش و جوانان، علوم تحقیقات و فناوری و معاونان رییس جمهوری در بنیاد شهید و امور زنان و خانواده حضور داشتند، وزارت امور خارجه موظف شد تا با مشارکت نهادها و دستگاههای ذی ربط «سند راهبردی ایرانیان مقیم خارج از کشور» را تدوین کند.
همچنین بنیاد شهید به عنوان دستگاه متولی تدوین «سند ملی فرهنگ دفاع و مقاومت، ایثار جهاد و شهادت» تعیین شد.
اعضای شورا بر بازخوانی سند جامع گردشگری در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور ارتقاء بهتر این سند با نظارت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تأکید کردند.
نظر شما