دکتر «محسن شانقی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پوشش واکسیناسیون طیور استان مرکزی علیه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان امسال با هدف پیشگیری از شیوع احتمالی این بیماری در استان نسبت به پارسال سه برابر شده است.
وی ادامه داد: ۷۳۰ هزار قطعه طیور استان مرکزی پارسال علیه بیماری آنفلوآنزای پرندگان ایمن سازی شدند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به میزان کافی در کشور وجود دارد و با معرفی تولیدکنندگان از سوی این اداره کل حواله صادر میشود.
شانقی یادآورشد: ۳۰ مورد بازدید ممیزی امسال در راستای اصلاح ساختار مرغداریها از سوی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی و سازمان جهاد کشاورزی استان انجام شده و در این مدت ۹ مجوز جوجهریزی صادر و برای ۲۱ مورد اعلام نواقص شده است.
وی گفت: سه هزار و ۴۰۴ مورد بازدید از مرغداریهای صنعتی، روستایی، پرنده فروشیها، کشتارگاهها طیور، تالابها و سدهای استان نیز امسال انجام شد و پنج هزار و ۹۵۱ مورد نمونهبرداری خون، بافتی و سرمی در این مناطق انجام و یکهزار و ۶۸۶ مورد آزمایش بر روی نمونهها انجام شده و تاکنون موردی از این بیماری در استان مشاهده نشدهاست.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۱۴ گروه پایش و پیشگیری از شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان در این استان فعال است و راهبردهای مراقبتی را انجام میدهند.
دکتر شانقی افزود: این گروهها متشکل از ۲۸ کارشناس دامپزشکی استان مرکزی است که وظیفه پایش، مراقبت و پیشگیری از شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان را برعهدهدارند.
وی ادامه داد: تقویت دامنه نظارتی در راستای پیشگیری از بیماری در واحدهای مرغداری صنعتی، سنتی، با مهاجرت پرندگان آغاز و تاپایان سال جاری ادامه مییابد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: پایش، مراقبت و پیشگیری از شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان از سوی این گروه ها روزانه بهصورت غیر فعال و در صورت لزوم حضور در واحدهای پرورش مرغ تخمگذار، بوقلمون، مرغ مادر و مرغ گوشتی و تالاب ها انجاممیشود.
وی اطلاع رسانی به جامعه هدف ( مرغداران)، برگزاری جلسات هماهنگی ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان و شهرستانها و آماده باش تمامی دستگاههای عضو ستاد آنفلوانزا، پیگیری برای حذف واحدهای تخمگذار بالای ۹۰ هفته، هماهنگی با نیروی انتظامیبهمنظور کنترل تردد طیور و فرآورده های آن و نظارت بر کشتارگاه های طیور را از دیگر اقدامات پیشگیرانه از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان عنوان کرد.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یکهزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.
نظر شما