به گزارش ایرنا، شیوع بیماری کرونا در آذربایجان غربی نظیر اکثر مناطق کشور به اوج خود رسیده و روز به روز بر تعداد بیماران مبتلا به کرونا، خانواده های درگیر، فوتی های ناشی از بیماری کرونا و ناراحتی بیش از پیش مردم افزوده شود.
با وجود افزایش درگیری در جامعه با بیماری کرونا، بسیاری از مردم و خانواده ها بدون توجه به لزوم پیشگیری، زندگی عادی خود را دارند و با عادی انگاری افراطی علاوه بر دید و بازدیدهای خانوادگی روزمره و هفتگی، حتی از برخی تفریحات نظیر رفتن به پارک، مسافرت، حضور بدون ضرورت در مراکز خرید و بازار اجتناب نکنند.
به دنبال این عادی انگاری طولانی مدت و بی توجهی مردم به شیوع بیماری کرونا در جامعه، دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا در کنار ستادهای استانی و شهرستانی، مجبور به اعمال محدودیت های جدید کرونایی در بسیاری از شهرهای کشور شد.
در حالی که در مرحله نخست، ۴۳ شهر شامل سه شهرستان آذربایجان غربی مشمول این محدودیت های شدید شده بودند، در مرحله دوم، ۴۶ شهر شامل ۶ شهرستان دیگر استان به این جرگه پیوستند.
سهم بیش از ۱۰ درصدی آذربایجان غربی در بین ۸۹ شهر با محدودیت شدید در کشور، نشان دهنده روند نامناسب شیوع بیماری کرونا در آذربایجان غربی است که البته طبق گفته استاندار این استان، احتمال دارد ارومیه نیز به این لیست افزوده شود که البته این امر منوط به تصویب ستاد ملی مقابله با کروناست.
۹ شهرستان شمال و جنوب آذربایجان غربی مشمول محدودیت شدید کرونایی
استاندار آذربایجانغربی با اشاره به افزایش ۶ شهرستان دیگر به جمع مناطق دارای محدودیت شدید کرونایی در استان گفت: طبق تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، ۹ شهرستان شمال و جنوب استان، شامل محدودیت مشاغل گروه ۲ شده است.
محمدمهدی شهریاری در جلسه اخیر ستاد مدیریت و مقابله با بیماری کرونا در آذربایجان غربی افزود: پیش از این شهرستان های مهاباد، ماکو و پیرانشهر شامل این محدودیت ها می شد که شهرستان های خوی، بوکان، سلماس، تکاب، نقده و اشنویه به این تعداد افزوده شده است.
وی اضافه کرد: این محدودیت ها تا جمعه هفته آینده در این ۹ شهرستان اجرایی میشود.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به مطالبه از ستاد ملی برای اجرای محدودیت های گروه ۲ در شهر ارومیه ادامه داد: با توجه به اجرای محدودیت های گروه ۲ در ۹ شهرستان انتظار می رود با همراهی مسوولان، اصناف و اقشار مختلف مردم شاهد روند نزولی بیماری کرونا در روزهای آینده باشیم.
شهریاری برگزاری مراسم عروسی و عزا در کل استان را طبق مصوبه ستاد ملی ممنوع اعلام کرد و افزود: اگر در شهر یا روستایی مراسم عروسی برگزار می شود، این قصور از بابت کم کاری فرمانداران و دیگر مسوولان شهرستانی است.
وی بر نظارت بیشتر بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی در مطب ها و پایانه های مسافری درون شهری تاکید کرد و گفت: طرح حفاظت از افراد بالای ۶۰ سال نیز با همکاری بسیج، هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی تداوم می یابد.
وی با تاکید بر اینکه در ۲ جنگ اقتصادی و کرونایی هستیم، از تلاش کادر درمان و پرستاری به عنوان سربازان و سرداران خط مقدم مبارزه با کرونا قدردانی کرد و افزود: مردم و مسوولان قدردان تلاش های شبانه روزی کادر پزشکی و پرستاری هستند و می طلبد با رعایت دقیق دستورالعمل های بهداشتی در این مبارزه سخت یاریگر پزشکان و پرستاران باشند.
استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: پیشگیری مهمترین اقدامی است که همه موظف به رعایت آن هستند و البته نظارت بر مصوبات و اجرای دقیق دستورالعمل ها، دیگر ارکان اصلی مقابله با کروناست که باید در شهرستان ها توسط فرمانداران به طور جدی پیگیری شود.
شهریاری با بیان اینکه روند نظارت بر محدودیت ها و دستور العمل های بهداشتی رو به بهبود است، تاکید کرد: هنوز نظارت ها راضی کننده نیست و اگر حتی یک نفر هم رعایت نکند، تلاش همه زیر سوال خواهد رفت.
فشار بر روی کادر درمانی در کشور فزاینده است
معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در همین جلسه با اشاره به وضعیت نامناسب کادر درمان به علت بیتوجهی مردم به شیوع کرونا و ازدحام بیماران گفت: برخی اعضای کادر درمانی در کشور، هشت ماه است که خانواده خود را ندیده اند و فشار بر روی کادر درمانی فزاینده است.
مریم حضرتی افزود: این امر نشان دهنده حجم کاری قابل توجه کادر درمان در کشور است که باید همه مردم به آن توجه ویژه ای داشته باشند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر، بیش از ۶ هزار بیمار تحت مراقبت های ویژه در کشور وجود دارد که با توجه به شرایط موجود، مجبور به افزایش تعداد تخت های بستری تحت مراقبت های ویژه شده ایم.
معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: کرونا حداقل تا یک سال آینده تمام نخواهد شد و باید پیشگیری را برای جلوگیری از ازدحام بیماران در مراکز درمانی مد نظر داشته باشیم.
حضرتی گفت: باید نظارت ها برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی با جدیت بیشتری افزایش یابد و در غیراین صورت باید منتظر یک فاجعه بزرگ باشیم.
فوتیهای ناشی از کرونا در آذربایجانغربی از ۱۸۰۰ نفر فراتر رفت
رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی نیز گفت: فوتیهای ناشی از ابتلا به بیماری کرونا در استان از یکهزار و ۸۰۰ نفر فراتر رفته و روند افزایشی آن همچنان با سرعت ادامه دارد.
جواد آقازاده افزود: تاکنون یک هزار و ۸۱۰ نفر از مردم آذربایجان غربی بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داده اند که رقم بسیار بالایی در حدود هشت ماه گذشته به شمار می رود.
وی اضافه کرد: همچنین در حال حاضر با تداوم خیز جدید شیوع بیماری کرونا، یک هزار و ۵۳۸ نفر در بیمارستان های آذربایجان غربی به خاطر بیماری های حاد تنفسی بستری شده که از این تعداد، ۶۸۵ نفر با تست مثبت کرونا بوده و ۸۵۳ نفر مشکوک به این بیماری هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی ادامه داد: از کل بستری شده ها، ۲۶۳ نفر در بخش های مراقبت های ویژه مراکز درمانی در سراسر استان تحت درمان قرار دارند که از این تعداد نیز ۸۳ نفر با حال بسیار وخیم، به دستگاه ونتیلاتور متصل هستند.
وی گفت: وضعیت ارومیه بسیار حاد بوده از ۱۷ فوتی کرونایی طی ۲۴ ساعت گذشته در آذربایجان غربی، ۱۲ نفر معادل بیش از دو سوم مربوط به مرکز استان است.
با وجود اعمال محدودیت ها انتظار می رود که رعایت مردم نیز افزایش یابد و روند کاهشی شیوع را طی هفته های آتی شاهد باشیم.
در صورتی که این امر محقق نشود، صاحب نظران پیش بینی کرده اند که آذرماه و زمستان بسیار سختی پیش روی مردم، مسوولان و کادر درمان در خصوص شیوع بیماری کرونا خواهیم داشت.
نظر شما