۱۱ آبان ۱۳۹۹، ۱۹:۱۸
کد خبر: 84095725
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تولید انار در یزد ۱۵ درصد کاهش یافت

۱۱ آبان ۱۳۹۹، ۱۹:۱۸
کد خبر: 84095725
تولید انار در یزد ۱۵ درصد کاهش یافت

یزد - ایرنا - مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: از پنج هزار و ۸۹۰ هکتار درختان بارور انار استان ۱۰۱ هزار و ۵۴۷ تن محصول برداشت شد که این میزان تولید نسبت به سال زراعی گذشته حدود ۱۵ درصد کاهش دارد.

اکبر شیخ علیشاهی عصر یکشنبه در بازدید از آخرین مراحل برداشت انار در تعدادی از باغ های شهرستان ابرکوه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا علت کاهش تولید را سرمای زودرس بهاره و همچنین کاهش دمای هوا و  سرما زدگی پاییزه محصول ذکر کرد.

به گفته وی سطح زیرکشت باغ های انار استان در سال زراعی گذشته که ۶ هزار و ۵۹۰ هکتار بود امسال با حدود ۱۰ درصد کاهش به پنج هزار و ۸۹۰ هکتار رسید و تغییر الگوی کشت و جایگزینی کاشت محصولات  کم آبخواه از دیگر عوامل کاهش سطح زیر کشت باغ هاست.

وی  با بیان اینکه یزد رتبه پنجم سطح زیرکشت و رتبه چهارم تولید انار کشور را دارد، اظهار کرد: میزان عملکرد برداشت انار در واحد سطح ۱۷ تن و ۳۰۴ کیلوگرم در هر هکتار است.

شیخ علیشاهی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیرکشت انار مربوط به شهرستان‌های میبد، اردکان، یزد ، تفت و ابرکوه است ، خاطرنشان کرد: از ۴۰ رقم انار استان ، ۱۱ نوع آن مرغوب و ارزش صادراتی دارد .

این مسوول بیشترین ارقام انار مرغوب استان را ملس یزدی، شیرین شهوازی ، زاغ عقدا، قصرالدشت شیرازی، ملس سریزد و گِل تفت ذکر کرد و یادآور شد: انار تولیدی علاوه بر عرضه در بازار استان‌های همجوار، نوع ملس، دانه سیاه، زاغ عقدا و حصیبی آن به عراق و کشورهای حوزه خلیج‌فارس صادر می‌شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد ، خاطرنشان کرد: بخشی از محصول به صورت تازه خوری ، بخشی از آن به رب انار و ساندیس فراوری و مقداری هم به‌صورت کنسانتره و اناردان به هند و پاکستان برای تبدیل به ادویه صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه خشکسالی و کم‌آبی از جمله مشکلات باغداران برای توسعه کشت این گیاه است تأکید کرد: بهترین روش آبیاری نوین ، آبیاری قطره‌ای برای باغ‌هاست که کشاورزان می‌توانند برای اخذ تسهیلات بلاعوض دولت برای اجرای طرح‌های آبیاری نوین به جهاد کشاورزی استان مراجعه کنند.

برداشت انار در یزد از اواخر شهریور ماه آغاز می شود و در برخی مناطق استان تا اواخر آبان ماه ادامه دارد.

مجموع اراضی قابل کشت یزد ۱۷۰ هزار هکتار است که به دلیل تداوم خشکسالی و تغییر الگوی کاشت و کشت گیاهان کم آبخواه هم اکنون ۱۱۳ هزار و ۷۶۰  هکتار آن زیرکشت قرار دارد و از این مقدار سطح زیرکشت  ۳۲ هزار و ۶۶۹ هکتار ( ۲۹ درصد) به کشت محصولات زراعی و بقیه به باغی اختصاص دارد که حدود ۷۰ هزار کشاورز، دامدار و بهره بردار در تولید محصولات کشاورزی ، باغی ، گلخانه ای و دامی استان فعال هستند.

شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha