پیش‌بینی برداشت ۱۰ تُن زعفران خشک از مزارع بخش رُخ تربت‌حیدریه 

تربت‌حیدریه- ایرنا- مدیرجهاد کشاورزی بخش جلگه رُخ تربت‌حیدریه گفت: در فصل زراعی امسال پیش‌بینی می‌شود در مجموع ۱۰ تن زعفران خشک از زمین‌های کشاورزی این منطقه برداشت و روانه بازارهای مصرف شود.

مهدی شیبانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال بیش از دو هزار و ۲۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی جلگه رخ به کشت زعفران اختصاص یافت که با توجه به شرایط مطلوب آب و هوایی، افزایش برداشت این محصول در مقایسه با پارسال دور از انتظار نیست.

وی بر لزوم رعایت نکات پیشگیرانه و توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در زمان برداشت و پَرکردن گل زعفران تاکید کرد و ادامه داد: کارگران موقع برداشت گلبرگ‌های زعفران علاوه بر استفاده از ماسک و دستکش، فاصله اجتماعی حداقل یک و نیم متری با کارگر مجاور را رعایت کنند تا سلامت خود و دیگران را به مخاطره نیندازند.

تعاون روستایی تربت‌حیدریه همزمان با آغاز اجرای طرح خرید حمایتی، زعفران تولیدی کشاورزان منطقه جنوب خراسان رضوی را خریداری می‌کند.طبق دستورالعمل ابلاغی، زعفران نگین کیلویی ۱۳۰ میلیون ریال و زعفران پوشال مرغوب نیز کیلویی ۱۱۰ میلیون ریال از کشاورزان خریداری می‌شود.
تعاون روستایی تربت‌حیدریه اعلام کرد که در قالب طرح خرید حمایتی که از هفته جاری آغاز و تا پایان آذرماه نیز ادامه دارد، تنها همین ۲ نوع زعفران از کشاورزان خریداری می‌شود

از مجموع نزدیک به ۹۰ هزار هکتار اراضی زیرکشت زعفران استان خراسان رضوی، هشت هزار و ۸۰۰ هکتار آن یعنی معادل ۱۲ درصد استان به اراضی شهرستان تربت‌حیدریه اختصاص دارد. 

یکی از شاخص‌ترین محصولات شهرستان تربت حیدریه که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده ‌زعفران است که میانگین تولید آن چهار کیلوگرم در هکتار و با تولید سالانه ۳۵ تُن است. در سطح استان خراسان رضوی ۱۱۷ هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین ۱۴ تا ۱۵ هزار خانوار زعفران‌کاران تربت‌حیدریه هستند. 

هم اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، ۲۲۰ نفر - روز مشغول کار هستند و در مجموع برای ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۲ تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می‌آید. 
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

بخش رخ با دارا بودن پنج هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی به عنوان قطب نخست کشاورزی شهرستان تربت‌حیدریه محسوب می‌شود و بیش از ۹۰ درصد ساکنان این منطقه از طریق کشاورزی و دامداری امرار معاش می‌کنند. 
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha