بیانات رهبر انقلاب درباره قره باغ بیان اصول پذیرفته شده بین المللی بود

تهران-ایرنا- یک دیپلمات پیشین گفت: بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مناقشه قره باغ بیان اصول پذیرفته شده بین المللی و مبتنی بر اصول اسلامی و انسانی بود.

محسن پاک‌آیین روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره قره‌باغ اظهارکرد: فرمایشات مقام معظم رهبری، بیان اصول پذیرفته شده مجامع بین‌المللی و مبتنی بر اصول اسلامی و انسانی و با محوریت عدالت بود.

سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان بیانات رهبری در حمایت از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان و آزادی سرزمین‌های اشغال شده توسط ارمنستان را یک موضع اصولی دانست و افزود: اشغال سرزمین‌های مستقل امروز از سوی هیچ‌کس پذیرفته نیست و کشوری که سرزمین آن اشغال شده این حق را دارد که برای آزادی اراضی اشغالی خود مبارزه کند و بجنگد. 

پاک‌آیین افزود: کشورها موظند به صورت معنوی یا هر شکل دیگری به کشوری که سرزمینهای آن اشغال شده، کمک کنند که بتواند سرزمین خود را آزاد کند. لذا بیانات رهبری کاملاً اصولی بود. 
وی ادامه داد: خود ما هم با تجربه‌ای که از جنگ تحمیلی داشتیم و سرزمین ما هم اشغال شده بود، این حق را داشتیم که برای رفع اشغال بجنگیم و به همین دلیل اکنون این حق را برای جمهوری آذربایجان هم قائل هستیم.

این دیپلمات پیشین ادامه داد: جنگ امر تلخی است و امیدواریم هرچه سریعتر این جنگ پایان یابد و شاهد ایجاد امنیت در مرزهای شمالی کشور جمهوری اسلامی ایران باشیم.

عضو مجمع جهانی صلح اسلامی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره حقوق ارامنه در قره‌باغ اظهارکرد: قره‌باغ یک منطقه ارمنی‌نشین در ذیل تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان است. رهبری هم به حقوق جمهوری آذربایجان برای دفاع از سرزمین‌شان اشاره کردند و هم از این کشور خواستند که حقوق ارامنه در داخل قره‌باغ حفظ شده و مورد احترام جمهوری آذربایجان قرار بگیرد.

پاک‌آیین با بیان اینکه این موضوع یک بحث کاملاً جامع و خط دهنده به مقامات جمهوری اسلامی ایران بود که آنها نیز در همین چهارچوب عمل کنند، تصریح کرد: طرح ایران در ارتباط با موضوع قره‌باغ که اخیراً از سوی آقای عراقچی با کشورهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان مطرح شد نیز به این اصول توجه داشته است.

وی تاکید کرد: امیدواریم در آینده اصولی که رهبر انقلاب اسلامی به عنوان فصل‌الخطاب مطرح کردند هم از سوی مقامات وزارت امور خارجه و دیگر مقامات ارشد نظام و همچنین از طرف رسانه‌های گروهی تبیین شده و مورد توجه قرار گیرد.

کارشناس مسائل قفقاز  همچنین درباره هشدار رهبر انقلاب درباره حضور تروریستها در منطقه و تاکید بر برخورد جمهوری اسلامی با تروریست‌ها در صورت تجاوز به مرزها اظهارکرد: اتفاق ناخوشایندی که در قضیه جنگ جمهوری آذربایجان و ارمنستان افتاده این است که برخی از کشورهای منطقه تکفیری‌ها را تشویق کردند که در این منطقه حضور یافته و در درگیریها شرکت کنند.

پاک‌آیین ادامه داد: البته خود این کشورها این موضوع را تکذیب می‌کنند اما شواهد نشان می‌دهد که تکفیری‌ها در منطقه حضور دارند و حتی فیلم‌هایی را از حضورشان در مناطق جنگی در فضای مجازی منتشر کرده‌اند.

وی حضور تکفیری‌ها را در هر جایی موجب ناامنی و ترور دانست و افزود: اگر کسانی به دنبال این باشند که بعد از اینکه تکفیری‌ها از سوریه و عراق رانده شدند به جای دیگری بروند و آن کشور هم به استقرار تکفیری‌ها در آن مناطق کمک کند، قطعاً در اشتباه خواهد بود.

این دیپلمات پیشین تاکید کرد: براساس فرمایش رهبر انقلاب قطعا اگر خطری از سوی تکفیری‌ها متوجه مرزهای ما شود، جمهوری اسلامی ایران قاطعانه عمل خواهد کرد.

پاک‌آیین  همچنین با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره انحطاط سیاسی، مدنی و اخلاقی آمریکا خاطرنشان کرد: مسئله‌ای که امروز در اتفاقات آمریکا شاهد آن هستیم و خصوصا در مناظرات نامزدهای انتخابات کاملا مشخص بود نشان‌دهنده انحطاط فکری و فرهنگی آمریکا است و دیدیم که چگونه طرفین یکدیگر را به دروغ متهم کردند.

کارشناس مسایل بین الملل ادامه داد: فردی که می‌خواهد رئیس جمهوری یک کشور شود دروغگو خطاب شد و در تایید ادعای خود مبنی بر دروغگو بودن طرف مقابل هم استدلال‌هایی را آورد که واقعیت هم داشت و هر دو طرفی از صفت دروغگویی برخوردار بودند.

پاک‌آیین با اشاره به بیانات رهبر انقلاب به موضوع تقلب از سوی کسی که الان مدیر و رییس جمهوری این کشور است، تصریح کردند: در کشوری که رییس جمهوری مستقر آن صحبت از تقلب به میان آورد مشخص است که زمینه‌های این تقلب را قبلا هم به نفع خودش فراهم کرده است.

وی خاطرنشان کرد:  وضعیت انتخابات و دموکراسی در  برخوردهایی که آنها در سالهای اخیر با نژادهای مختلف در این کشور داشتند نشان دهنده روحیات نژادپرستانه ای بود که بر این کشور حاکم است. هر دو نامزد نشان دادند که طرفدار نژادپرستی و برخورد خشن هستند و همه اینها نشان دهنده انحطاط فرهنگ لیبرال دموکراسی است که رهبر انقلاب اسلامی هم به آن اشاره کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha