محمد اسلامی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران در بندرچابهار اظهار داشت: بندرچابهار از پیشران های توسعه است و این بندر ۱۱ میلیون تن ظرفیت تخلیه وبارگیری سالانه دارد و برای تجار فرصت ترانزیت و واردات و صادرات کالا را تامین کرده است.
وی ادامه داد: امروز سرمایه گذاران داخلی از نقاط مختلف کشور کالاهای خود و محصولات کشاورزی را از این بندر صادر می کنند و با استفاده از ظرفیت های داخلی برای توسعه استفاده کرده و علاوه بر نیاز خود نیاز دیگران برای توسعه صادرات را نیز فراهم کرده ایم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دشواریهای زیاد اعتباری و اقتصادی گفت: علیرعم این دشواریها استقبال در صنعت و تجارت را شاهد هستیم و خدمات خوبی در حال کار است.
وی به افزایش تخلیه و بارگیری کالا در بندرچابهار اشاره کرد و گفت: قیمت تمام شده صادرات و واردات در بندر چابهار را کاهش دادیم و این تسهیلات به استقبال و استفاده سرمایه گذاران از این بندر منجر شده است.
اسلامی ادامه داد: براساس جمعیت، قطب چابهار و کنارک از منطقه سواحل مکران را برای جمعیت پذیری فعال نموده و چابهار از قطب های بزرگ پتروشیمی وفولاد شده و خط راه آهن چابهار به زاهدان در حال اجراست که این طرح از مفاخر مهندسی کشور و بزرگترین و پیچیده ترین طرح ها است.
وزیر راه وشهرسازی اظهار داشت: مقام معظم رهبری با عنایت ویژه و تخصیص اعتبار برای توسعه و پیشرفت سواحل مکران دستورات ویژه ای داده اند و این توجهات منجر به آماده سازی زیرساخت ها و افزایش سرمایه گذاری شده است.
وی بیان کرد: سهم تجارت و ترانزیت به خاطر بین المللی بودن قرارداد با کشور هند در حال کار است.
اسلامی به فرودگاه چابهار اشاره کرد و گفت: فرودگاه چابهار از الزامات توسعه است و مسائل پیرامونی در حال بررسی است تا مجددا عملیات اجرایی آن آغاز شود.
وی خشکسالی ها را سبب مهاجرت مردم به حاشیه شهرها و توسعه حاشیه نشینی دانست و خاطرنشان کرد: در همین راستا و به منظور ساماندهی سکونت گاههای رسمی بنیادمسکن و ستاد بازآفرینی مستقر و ساماندهی آنها در یکهزار هکتار آغاز شده است تا مردم از مسکن مناسب بهره مند شوند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ساخت خط ریلی گفت: ریل تا کنار کشتی خواهد آمد و بار از کشتی به کامیون و قطار منتقل خواهد شد.
وی افزود: کالاها با حداکثر تسهیلگری باید انتقال شوند و نباید کالایی در بنادر رسوب کند و ترخیص نشود بابد قبل از هرگونه مشکلات پیش رو بررسی و صاحبان کالا موارد و موانع را بررسی کنند.
وزیر راه شهرسازی گفت: برای حاشیه نشینان اقدامات خوبی انجام شده و بزودی شاهد تحول خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه استان پهناور سیستان وبلوچستان با مشکلاتی در زمینه زیرساختها به ویژه راه مواجه است که هم اینک یکهزار کیلومتر راه در دست مطالعه است.
اسلامی ادامه داد: با تامین بودجه عمرانی در حوزه راه از پسابندر تا چابهار و جاسک بطول یکهزار و۶۰۰ کیلومتر اقدام که یک هزار کیلومتر آن آسفالته شده است.
نظر شما