به گزارش ایرنا، بیمه بخش کشاورزی میتواند مشکلات کشاورزان در مراحل کشت، تولید و برداشت محصولات ناشی از خشکسالی، سرما، یخبندان و گرمازدگی و وقوع بلایای طبیعی نظیر سیل، طوفان و تگرگ را به حداقل برساند.
در حالی که سال زراعی گذشته حدود ۵۵ هزار هکتار از اراضی زراعی استان اصفهان زیرپوشش بیمه قرار داشت این میزان در سال جاری به حدود ۹۰ هزار هکتار رسید اما همچنان درصد زیادی از این اراضی و محصولات آن بیمه نیست و تحقق این امر نیز در گرو فرهنگسازی و آگاهیبخشی است.
بر اساس آمار اخذ شده از جهاد کشاورزی اصفهان، بیشترین درصد بیمه محصولات در استان مربوط به طیور با ۹۸ درصد است و فقط ۴۰ درصد از محصولات زراعی و باغی و ۱۵ درصد از دامها در این خطه تحت پوشش بیمه قرار دارد که لازم است جهاد کشاورزی و دامپزشکی، کشاورزان و دامداران را به بیمه کردن این قبیل محصولات تشویق کنند.
کمتر از ۴۰ درصد از محصولات کشاورزی اصفهان بیمه است
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در حال حاضر کمتر از ۴۰ درصد محصولات کشاورزی این استان تحت پوشش صندوق بیمه قرار دارد.
منصور شیشهفروش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: توصیه جدی مدیریت بحران استان، بیمه کردن محصولات و داراییهای کشاورزان و باغداران در برابر حوادث و مخاطرات طبیعی است.
وی ادامه داد: محصولات کشاورزی و باغی باید پوشش بیمهای وسیع داشته باشد و مدیریت بحران از وضعیت بیمه محصولات زراعی، باغی و دام و طیور این خطه رضایت ندارد.
به گفته وی، بیمه، تنها راهکار جبران خسارت کشاورزان و باغداران است و باید نسبت به بیمه کردن محصولات خود در برابر حوادث از جمله سرمازدگی، سیل، تگرگ و رعد و برق در سال زراعی جاری اقدام کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی باید ستاد بیمه تشکیل دهند و در راستای توسعه پوشش بیمهای اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: ستاد بیمه در جهاد و بانک کشاورزی باید با مشارکت کشاورزان، اقدام جدی در راستای بیمه کردن محصولات انجام دهند.
به گفته وی، سال زراعی گذشته حدود ۴۷ میلیارد تومان غرامت از صندوق بیمه به آسیبدیدگان بخش طیور، دام، زراعت و باغهایی که بیمه بود، پرداخت شد.
شیشهفروش با بیان اینکه کاهش دما و سرمازدگی مهر امسال یکصد میلیارد تومان خسارت به محصولات کشاورزی در ۱۳ شهرستان استان اصفهان وارد کرد، ادامه داد: ۱۱ هزار هکتار از محصولات زراعی استان بر اثر سرمازدگی آسیب دید که ۱۰ هزار هکتار از آن ذرت علوفه ای در ۱۲ شهرستان گلپایگان، خمینی شهر، دهاقان، فلاورجان، اصفهان، نجف آباد، لنجان، شهرضا، بُرخوار، شاهین شهر، تیران و مبارکه است.
بیمه یکی از ضرورتهای مهم بخش کشاورزی
آنطور که رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان بیان میکند، بیمه محصولات کشاورزی یکی از ضروریات و اقدامات مهم بخش کشاورزی محسوب میشود و غفلت از آن میتواند باعث ایجاد مشکلاتی برای تولیدکنندگان شود.
مهرداد مرادمند در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: باید فرهنگسازی بیشتری در میان کشاورزان انجام شود تا بیش از پیش با ضرورت و اهمیت بیمه محصولات آشنا شوند.
به گفته وی، امسال شرایط خاصی از لحاظ بارندگی و وضعیت اقلیمی بر استان و کشور حکمفرماست و این مساله لزوم توجه به بیمه محصولات را دوچندان میکند.
مرادمند با بیاناینکه امسال بارش مناسبی در استان نداشتیم، افزود: باید به تولیدکنندگان بخش کشاورزی اطمینان داده شود که در صورتی که محصولات خود را بیمه کنند و خسارتی به محصولات آنها وارد شود غرامت آنها بطور دقیق و مُنصفانه و در زمان مناسب پرداخت میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیاناینکه شرایط خوب و سیاستهای تشویقی برای بیمه محصولات در نظر گرفته شده است ابراز امیدواری کرد که کشاورزان بهره لازم را از این مزایا ببرند و توجه بیشتری به بیمه کردن محصولات خود داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته از تمام ظرفیتها به منظور افزایش سطوح بیمه کشاورزی در استان استفاده شد و همایشهای تخصصی و جلسات متعددی با حضور مسوولان مرتبط و تولیدکنندگان و بهرهبرداران بخش کشاورزی برگزار شد.
مرادمند گفت: هزینهها و نوع بیمهها متناسب با شرایط کشاورزان استان تغییر کرد و برای تشویق فعالان بخش کشاورزی به بیمه محصولات خود اقدامات بسیاری انجام شد.
وی افزود: باید برای توسعه سطوح بیمه در استان اصفهان تمام بخشها از جمله منابع طبیعی، امور عشایر، نظام مهندسی، دامپزشکی، تعاون روستایی، صنوف و اتحادیهها دست به دست یکدیگر دهند و با برنامهریزی دقیق و منسجم در این زمینه فعالیت کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اهمیت مشخص بودن سهم هر دستگاه در توسعه فرهنگ بیمه کشاورزی اضافه کرد: با توجه به اهمیت این موضوع، همه شهرستانها نیز باید به صورت جدیتر در این بخش وارد شوند.
وی اظهار داشت: سازمان جهاد کشاورزی در راستای صیانت از حقوق تولیدکنندگان این بخش از هیچ اقدامی کوتاهی نخواهد کرد و تلاش میکنیم با به کارگیری تمام امکانات در جهت کمک به کشاورزان استان قدم برداریم.
فاصله استان اصفهان تا رسیدن به نقطه مطلوب بیمه کشاورزی
به نظر مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، تاکنون اقدامات گستردهای توسط سازمان جهاد کشاورزی و سایر بخشهای مرتبط در راستای توسعه بیمه کشاورزی انجام شده و در حال انجام است، اما تا رسیدن به نقطه ایدهآل و مطلوب فاصله داریم.
شیشهفروش بر ضروت تدوین راهبرد دقیق بیمه کشاورزی در استان تاکید و اضافه کرد: برای مبارزه با انوع آفات کشاورزی در اصفهان تلاشهای زیادی انجام شده است.
وی گفت: کرم خراط، مگس مدیترانهای و سن غلات از آفاتی بودند که با برنامهریزی جهاد کشاورزی بخوبی کنترل شدند و نتایج درخشانی در برخورد و مبارزه با آنها بدست آمد.
وی اضافه کرد: پرداخت هرگونه خسارت فقط در قالب بیمه کشاورزی امکانپذیز است به همین دلیل باید تولیدکنندگان بخش کشاورزی نسبت به بیمهکردن محصولات خود اقدام کنند تا در آینده با مشکلی روبرو نشوند.
انجام اقدامات گسترده در راستای توسعه بیمه کشاورزی در استان اصفهان
به گفته معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، تاکنون اقدامات گستردهای در راستای توسعه بیمه کشاورزی در استان انجام شده و کارگروههای تخصصی در این بخش شکل گرفته و با برگزاری جلسات و نشستهای تخصصی، مصوبات مناسبی نیز تهیه و اجرایی شده است.
اصغر محسن زاده کرمانی در گفت و گو با ایرنا، پیگیری بیمهپذیری محصولات جدید، ترویج و اطلاعرسانی خدمات بیمهای و استفاده از ظرفیت رسانهها برای توسعه فرهنگ بیمه را از جمله مهمترین اقدامات در راستای افزایش پوشش بیمه کشاورزی در استان ذکر کرد.
وی ادامه داد: برگزاری جلسات با صنوف و اتحادیهها، شناسایی محصولات در معرض خطر، برگزاری جلسات تخصصی با کارشناسان و متخصصان، پیگیری اصلاح بیمه عشایر، شتاب در بازدید از زنبورستانهای آسیب دیده، مکاتبه در راستای رفع مشکلات موجود با مسوولان مرتبط و انجام پژوهشهای استانی از دیگر اقدامات در راستای افزایش پوشش بیمه کشاورزی در استان است.
محسنزاده کرمانی گفت: اعلام به موقع تعرفههای بیمه کشاورزی، توجه به معیشت کشاورزان و همخوانی آن با میزان حق بیمه، افزایش همخوانی و هماهنگی میان غرامت پرداختی و میزان خسارات، رفع مشکلات کارگزاران بیمه و توسعه آموزش و اطلاعرسانی از مواردی است که میتواند به توسعه بیمه کشاورزی در استان کمک کند.
اراضی کشاورزی اصفهان حدود ۵۶۳ هزار هکتار معادل ۳.۵ درصد از مساحت استان است که با توجه به محدودیتهای منابع آب در سالهای اخیر، فقط حدود ۲۹۰ هزار هکتار آن تحت کشت زراعی و باغی قرار میگیرد.
به گفته مسوولان،۷۰ درصد از مجموع اراضی کشاورزی استان به کشت محصولات زراعی اختصاص دارد و سالانه ۴.۶ میلیون تُن محصولات زراعی در استان اصفهان تولید میشود.
استان اصفهان با دارا بودن ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل ۵ درصد از مساحت کل استان و ۳.۹ درصد از اراضی کشور را به خود اختصاص داده است.
مجموع اراضی باغی استان ۷۹ هزار هکتار است که بیشتر شامل انواع سیب درختی، به، انگور، گلابی، زردآلو، بادام و پسته است.
نظر شما