مشکی در روزهای کرونایی، دیگر رنگ عشق نیست

خمین - ایرنا - موج سوم کرونا و به صدا درآمدن آژیر بحران در خمین بر اثر بی‌توجهی به شیوه نامه‌های بهداشتی این روزها وضعیت سیاه را برای زادگاه امام راحل رقم زده و با وجود همه هشدارها، این شهرستان حال و روز خوشی ندارد.

شمار بالای جان‌باختگان کووید ۱۹ و شرایط عدم تناسب امکانات درمانی نسبت به مراجعان بیمارستانی در روزهای سیاه کرونای خمین بیانگر آن است که همیشه به روایت «رضا صادقی» خواننده ایرانی مشکی رنگ عشق نیست و گاهی نیز با خود درد و آلام سنگین دارد که باید از آن درس گرفت.

با انتشار نخستین اخبار شیوع ویروس کرونا در ایران در اواخر سال گذشته کسی تصور نمی‌کرد وضعیت اغلب استان‌های کشور در هشت ماه به موقعیت قرمز برسد و شماری از شهرهای ایران از بر اثر  سهل‌انگاری شماری از هموطنان حتی موقعیت قرمز بیماری را نیز پشت سر گذاشته و به ایستگاه مرگبار و روزهای سیاه کووید ۱۹ برسند و با وجود همه اقدامات، تراژی غم‌بار جان‌باختن شمار بیشترمردم را تجربه کرده و کادر خسته و بی‌رمق درمان به‌دلیل افزایش مراجعان نیازمند بستری قصه پردرد و شرایط جسمانی و روحی بدی را دارند.

رسیدن به روزهای سیاه کرونا در بازه زمانی کوتاهی برای خمین رخ داد وقتی که عده‌ای بی‌مسئولانه و بی‌توجه به هشدارهای ستاد کرونا، وضعیت نارنجی این شهر را با ماسک نزدن و تجمع ‌های خود به وضعیت قرمز تبدیل کردند و امروز مصائب سلامت خمین در سایه تاخت و تاز بی‌رحمانه ویروس لحظه به لحظه عمیق‌تر می‌شود و تلاش‌ها و محدودیت‌ها نیز نتوانسته سرنوشت روزهای وخیم پیش‌رو را تغییر دهد.

تازیانه‌های بحران کرونا با خاتمه محرم و صفر و راه‌اندازی جشن‌های عروسی و دورهمی‌های خانوادگی در خمین کاری‌تر شد و لکه سیاهی این بیماری وقتی شکل گرفت که مردم بی‌مبالات، به ویروس در کمین نشسته فرصت جولان دادند و با جدی نگرفتن توصیه استفاده از ماسک، رفتن به مسافرت و خیابان‌گردی، آیین‌های عزا و عروسی و سبک و رفتارهای غیرمسئولانه گمان کردند مرگ و ابتلا ناشی از کرونا فقط برای همسایه است.
اکنون در ایستگاه سیاه کرونا بازگشت به عقب و پشیمانی معنایی ندارد و بحران روز به روز حادتر  می‌شود و مشکل اینجاست که هنوز هم هستند عده‌ای که بر طبل بی‌عاری و غفلت می‌کوبند و با رفتار و سبک زندگی نامناسب و نادیده گرفتن توصیه‌های وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی دامنه لکه سیاه کرونا را وسعت می‌بخشند، فارغ از اینکه مرگ و دشواری‌های این بیماری نزدیک‌تر از همیشه و در یک قدمی آنان است.

جولان کرونا و خواب خرگوشی برخی از صنوف در خمین

فرماندار شهرستان خمین گفت: با قرار گرفتن زادگاه امام راحل در فهرست شهرهای سیاه کرونا، مصوبات ستاد ملی کرونا و پدافند زیستی خمین در اعمال محدودیت‌های متنوع از جمله  تعطیلی مشاغل گروه دو  سه و چهار در دستور کار قرار گرفته اما گویا هنوز برخی از صنوف مشمول در خواب خرگوشی هستند و با رفتارهای غیرمنطقی اصرار بر ادامه فعالیت خود دارند و حتی برخی از آن‌ها در روزهای اخیر با کرکره نیمه پایین  فعالیت داشتند ، ولی ستاد  کرونا سلامت مردم را اولویت می‌داند و با متخلفان تعارفی نداشته و برخورد قانونی در انتظار آنان است.

«احمد طهرانی» افزود: برخی از صنوف متخلف دلیل اصرار بر باز بودن محل کسب خود را داشتن چک‌های برگشتی، خسارت تعطیلی در ایام عید و ناتوانی در تامین اجاره بهای مغازه عنوان می‌کنند اما، سئوال اینجاست که وقتی قربانی کرونا بشنوند دیگر کار و پول ارزشی ندارد و باید برای خود و دیگران احترام قایل شد و کوشید با همراهی و همکاری  سامانی به اوضاع آشفته خمین داده شود.
وی توضیح داد: روزی ۴۰۰ مرگ بر اثر کرونا در کشور باید سیلی محکمی بر گوش افرادی باشد که در غفلت از بیماری به سر می‌برند و نیاز است که این شهروندان درک کنند بالاتر از سیاهی رنگی نیست و اگر قرار است چتر غم‌بار مصائب سلامت خمین برچیده شود تنها راه آن همراهی مردم با دستورالعمل‌های بهداشتی است .

فرماندار خمین ادامه داد:  جمعی از مسئولان خمین در روز نخست اجرای مصوبات پدافند زیستی با حضور در بازار و خیابان‌های شهر با دیدن رفتار برخی کسبه شوکه شدند و اکنون تنها این ابزار قانون است که برای توقف آسیب متخلفان در حوزه کرونا به کار گرفته می‌شود و هیچ ارفاق و گذشتی در صورت اهمال از پروتکل‌های اعلام شده پذیرفته نیست.

طهرانی تاکید کرد: محدودیت‌های ستاد ملی کرونا به‌مدت ۱۰ روز در شهرهای جنوبی استان مرکزی ادامه دارد و گشت‌های بازرسی از هشت صبح هر روز در سطح شهر فعال بوده  و اگر در گام نخست با تذکر مراتب اعمال پروتکل‌ها پذیرفته نشود متخلفان با برخورد قاطع روبه‌رو خواهند بود و عواقب آن نیز با خودشان است.
وی اطلاع رسانی، آگاه سازی و اقناع مردم برای اجرای محدودیت‌ها در این شهرستان را تکلیف رسانه‌های جمعی دانست و بیان کرد: همه باید برای سامان شرایط کنونی پای کار باشند.
طهرانی گفت: با وجود اقدامات انجام شده از سوی کادر درمان و دستگاه‌های اجرایی و همکاری خوب مردم، خمین در ردیف شهرستان‌های دارای وضعیت بحرانی از نظر شیوع کرونا قرار گفته و تداوم این شرایط نگران کننده است.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه براساس پیش‌بینی‌ها از اواخر آبان و اوایل آذر کشور با شرایط دشوارتر کرونا مواجه می‌شود، انتظار می رود در مدت اجرای محدودیت‌ها تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در خمین کاهش پیدا کند.

فرماندار خمین گفت: هرگونه تجمع بالای ۱۰ نفر کانونی برای انتقال ویروس کرونا است و نباید  اجازه برپایی هیچ جشن عروسی در خمین داده شود و این مهم هوشیاری مسئولان و همراهی مردم در اطلاع رسانی به ضابطان از برگزاری دورهمی‌های خانوادگی ، مراسم عزا و عروسی را می‌طلبد.


 طهرانی تصریح کرد: دهیاران و بهورزان در مناطق روستایی موظف به رصد رعایت ضوابط بهداشتی در این مناطق هستند و  باید از برگزاری جشن‌های عروسی جلوگیری کنند.

وی با بیان اینکه مصوبات ستاد پدافند زیستی شهرستان لازم‌الاجرا است، اظهار داشت: انتظار می‌رود در پایان اعمال این محدودیت‌ها با حسایت‌سازی، اطلاع رسانی و برخورد با متخلفان،  استفاده از ماسک در این شهرستان ۱۰۰ درصد شود.

عبور از پروتکل‌های بهداشتی کرونا جرم است
دادستان عمومی و انقلاب خمین گفت: هر اقدامی که سلامت مردم جامعه را به خطر انداخته و تهدید کند در زمره جرم است و بر این اساس افراد سهل‌انگار در رعایت ضوابط بهداشتی مجرم هستند و با آنان برخورد قانونی می‌شود.
«خسرو شجاعیان» افزود: تبعیض در برخورد با کسانی که مصوبات ستاد پدافند زیستی در راستای مبارزه با بیماری کرونا را رعایت نمی‌کنند پذیرفته نیست و دستگاه اجرایی و قضایی در این زمینه با هیچ فرد و نهادی تعارفی ندارد.
وی با بیان اینکه در روزهای نخست شیوع ویروس کرونا حساسیت مردم نسبت به خطرات آن بیشتر بود، ادامه داد: غفلت و کم توجهی مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی قابل بخشش نیست و اگر سبک زندگی خود را همخوان با رعایت مصوبات ستاد ملی کرونا نکنند با قانون طرف هستند.
شجاعیان یادآور شد: اجرای محدودیت برای فعالیت اصناف در شرایط سخت اقتصادی جامعه قابل درک است  اما، حفظ سلامت مردم مهم‌ترین شاخصه محسوب شده و هیچ یک از  گشت‌های بازرسی در خمین حق مسامحه با صنوف متخلف را ندارند.

کابوسی به رنگ سیاه و مدافعانی که دیگر رمقی ندارند
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین  گفت: هفته‌های اخیر زادگاه امام راحل کابوس سیاه کرونا را مشق می‌کند و هر صفحه از آن مملو از صحنه‌های تاسف‌بار و ناراحت کننده است و مدافعان سلامت این شهر هرآنچه داشته‌اند در طبق اخلاص گذاشته اما با عمیق‌تر شدن بحران این تلاش‌ها نتیجه لازم را ندارد و شمارقربانی‌ها و  بیماران بستری روز به روز بیشتر می‌شود.
دکتر «مجتبی دیده‌دار» افزود: از نظر تجهیزات پزشکی و دارو در خمین مشکلی وجود ندارد اما این شهرستان  دارای یک مرکز بستری است که دیگر تختی برای مراجعان بستری ندارد.
وی ادامه داد: برگزاری جشن‌های عروسی پس از ماه‌های محرم و صفر، تجمعات و رعایت نکردن ضوابط بهداشتی از سوی برخی ادارات منجر به افزایش بیماران مبتلا به کرونا شده است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین خواستار همکاری آحاد مردم برای کنترل شیوع ویروس کرونا شد و  اظهار داشت: ۳۰ درصد از مدافعان سلامت و کادر درمانی و بهداشتی این شهرستان به کرونا مبتلا شده‌اند و مراحل قرنطینه و درمان را می گذرانند.

وی گفت: آزمایش کرونا برای یک‌هزار و ۲۲۸ نفر در خمین مثبت بوده و  ۵۵ بیمار مبتلا  در بیمارستان این شهرستان بستری شده و مراحل درمانی را می‌گذرانند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین اضافه کرد: تاکنون ۷۱ نفر در این شهرستان جان خود را در اثر ابتلا به بیماری کرونا از دست دادند و اگر مردم رعایت نکنند این آمار در ماه آذر ماه  افزایش می‌یابد.
دیده‌دار گفت: ارزیابی‌ها بیانگر آن است که ۸۰ درصد از مردم خمین از ماسک استفاده می‌کنند در حالیکه این رقم باید به بیش از  ۹۵ برسد.
وی اضافه کرد: با وجود هشدارها و محدودیت‌ها هنوز برخی خانواده‌ها برای برپایی تجمعات مختلف در شرایط بحرانی  اصرار دارند و با این کار نسخه تکثیر ویروس و تهدید سلامت خود و همشهریانشان را امضا می‌کنند.

وی با اشاره به جان باختن ۱۶ بیمار مبتلا به کرونا یی خمین در۲ هفته اخیر  ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود پیک بیماری در آذرماه رخ دهد و اگر مردم همراهی با مسئولان نداشته باشند به سمت فاجعه می‌رویم.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: از روز چهاردهم ابان‌ماه محدودیت‌های جدید برای گروه‌های شغلی دو، سه و چهار درخمین آغاز شده است و انتظار می‌رود تمام اصناف با احترام به این محدودیت‌ها کادر درمان را در این شرایط سخت یاری کنند. 
 دیده دار تصریح کرد: تاکنون ۲ هزار و ۷۴۹ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در این شهرستان انجام شده است.
وی افزود: یک‌هزار و ۶۷ بیمار مبتلا به کرونا در خمین شناسایی شدند  و از این شمار بیمار ۹۰۵ نفر بهبود یافتند و از بیمارستان مرخص شدند.
دیده دار بیان کرد: از آغاز شیوع کرونا تا کنون ۷۱ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در خمین جان خود را از دست دادند.

آمران سلامت سفیر نجات در روزهای سیاه کرونا
رئیس جمعیت هلال احمر خمین گفت: ۲۰ داوطلب این جمعیت در اجرای طرح آمران سلامت در این شهرستان شرکت دارند و در روزهایی که کرونا نفس مردم و مسئولان را به شماره آورده به یاری آمده‌اند.
سید «حبیب‌الله شریفی» اظهار داشت: تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ ماسک از سوی آمران سلامت بین شهروندان بدون ماسک در خمین توزیع شده است.
وی بیان کرد: بسیاری از شهروندان و فروشندگان سیار میوه ماسک دارند اما از آن استفاده نمی‌کنند و نیاز است که برخورد با متخلفان شدیدتر شود تا پروتکل‌های بهداشتی به‌طور کامل در این شهرستان اجرا شود.
حال باید منتظر نتیجه این محدودیت‌ها و سختگیری‌ها ماند که آیا مردم خمین می توانند آمار ۷۱ فوتی را ثابت نگه‌ دارند.
بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجموع بیماران کرونایی در کشور  تا ۱۴ آبان ماه  به ۶۴۶ هزار و ۱۶۴  نفر  رسیده و  ۳۶ هزار و ۵۷۹ نفر از هموطنان نیز جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده‌اند.
۲۷ استان کشور در وضعیت قرمز کرونا هستند و شمار زیادی از شهرها از جمله اراک ، ساوه و خمین در استان مرکزی وضعیت قرمز بیماری را نیز پشت سرگذاشته و شرایط بحرانی دارند.
 
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha