دکتر حبیب الله معصومی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: بهرهگیری از ظرفیت نیروهای داوطلب یکی از ابزارهای آشنا و موفق در سازمانهای خدماتی و عامالمنفعه به شمار میرود.
وی ادامه داد: در همین راستا مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان به منظور ارتقای سطح آگاهی عمومی، فرهنگسازی، آموزش و توانمندسازی نیروهای داوطلب اقدام به جذب نیروهایی در قالب طرح همیار اورژانس و آموزش مهارتهای ساده و اولیه به نیروهای داوطلب می کند.
وی اضافه کرد: این داوطلبان پس از کسب مهارتهای کافی، در صورت بروز مشکلی در منزل یک محله مسکونی در بالین بیمار و حادثه دیده حضور یافته و تا رسیدن نیروهای اورژانس خدمات لازم را به مصدوم ارائه میدهند.
مدیر اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: در صورت بروز حوادث غیرمترقبه، بلایای طبیعی و کاهش نیرو برای امداد رسانی به حادثه دیدگاه، می توان از توان نیروهای داوطلب برای خدمت رسانی به حادثه دیدگان استفاده کرد.
معصومی گفت: برای ثبت نام به عنوان همیار اورژانس نیازی به داشتن مدارک تخصصی و دانشگاهی مرتبط با این موضوع نیست بلکه نام نویسی از عموم مردم صورت گرفته سپس متقاضیان با حضور در دوره آموزشی اورژانس پیش بیمارستانی و فوریتهای پزشکی در مواقع لازم و بحران ها به مردم خدمات اولیه ارائه میدهند.
وی افزود: با توجه به شرایط کرونایی و ضرورت پیشگیری از تجمع و رعایت فاصله فیزیکی، در حال حاضر تنها نام نویسی از متقاضیان صورت می گیرد و در شرایط عادی دوره آموزشی برای افراد برگزار میشود.
مدیر اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: با جذب نیروهای داوطلب می توان از بروز آسیب به سانحه دیدگان به علت مداخله افراد ناوارد در فرایند امداد رسانی به مصدمان کاست.
وی بیان کرد: همچنین یکی دیگر از مزیتهای بهرهگیری از توان همیاران اورژانس، کاهش زمان رسیدن به بالین بیمار یا همان زمان طلایی است چرا که در این مواقع داوطلبان که در محل حضور دارند پیش از رسیدن نیروهای اورژانس به کمک مصدوم میپردازند.
نظر شما