اعتبار حفاظت و مرمت آثار تاریخی آذربایجان‌غربی پاسخگوی نیازها نیست

ارومیه- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی گفت: ۲۰۰ میلیارد ریال برای حفاظت و مرمت بناهای تاریخی استان نیاز است و اعتبارات تخصیصی پاسخگوی نیازهای حفاظتی و مرمتی نیست.

جلیل جباری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سالانه حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از اعتبارات مورد نیاز برای مرمت و حفاظت از آثار و ابنیه تاریخی تخصیص می‌یابد و بارها این موضوع با مسوولان رده بالای استانی و کشوری مطرح شده‌است.

وی با اشاره به اینکه در بخش تملک اعتبار استان بسیار کم است، گفت: نیاز است در بودجه ریزی ها توجه بیشتری به بخش میراث فرهنگی استان انجام شود زیرا در مقایسه با سایر پروژه ها و حوزه های فعال در استان  اگر ۲ درصد اعتبارات این حوزه ها به بخش میراث تعلق گیرد، تحول خوبی در حفاظت و مرمت رخ خواهد داد.

 مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی گفت: هم اکنون در استان بناها و آثار بسیاری نیازمند حفاظت احیا و مرمت مستمر هستند.

جباری با اشاره به اینکه اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی سالانه اعتبار خاصی را برای حفاظت از این بناها هزینه می‌کند، اضافه کرد: امسال ۷۰ بنای تاریخی با هزینه ۱۴۰ میلیارد ریال مرمت شده‌است.

وی بیان کرد: از جمله این بناهای مورد مرمت قرار گرفته می‌توان به پل‌های تاریخی ممیند نقده، میرزارسول میاندوآب، باراندوز ارومیه، مسجد جامع تکاب، حمام میرزارسول مهاباد، مغازه‌های تپه قالاباشی نقده، بازارهای تاریخی ارومیه و خوی و تعدادی دیگر از بناها اشاره کرد.

جباری اضافه کرد: با اقدامات انجام شده در حال حاضر تعدادی از بناهای تاریخی که در دست مالکان خصوصی و دستگاه‌های دیگر است نیاز به مرمت‌هایی دارند که این مرمت‌ها هم نیاز به کسب اجازه مالک بوده و در صورت بی‌توجهی آنها مراتب لازم برای مرمت از طریق دادستانی پیگیری می‌شود.

این استان دارای یکهزار و ۶۰۰ بنا، تپه و محوطه تاریخی است که سالانه گردشگران بسیاری از این آثار بازدید می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha