به گزارش ایرنا از دادگستری استان تهران، علی القاصی مهر پیش از برگزاری ملاقات چهره به چهره و در جمع معاونان و دادیاران ناظر بر زندان گفت: کسانی که به عنوان قاضی ناظر و اجرای احکام در زندان مستقر هستند باید بدانند فلسفه حضورآنها چیست؟ و بنده اعتقاد دارم هیچ دری به روی افراد زندانی بسته نیست و خداوند هر دری را ببندد درب دیگری را باز می کند.
وی افزود: رئیس قوه قضاییه نسبت به مقوله زندان و وضعیت زندانیان نگاه تحولی ویژهای دارند و رویکرد تحولی ریاست قوه قضاییه رویکرد اصلاحی و باز اجتماعی شدن زندانیان است. ایشان بارها به بنده تاکید کرده اند که شخصاً در مورد زندانهای تهران خصوصاً ندامتگاه شهر ری (ویژه زنان) ورود کنم؛ که امروز این توفیق حاصل شده که به همراه جمعی از قضات دادسرای تهران که موثر در بررسی و تعیین و تکلیف زندانیان هستند و مسئولیت مستقیم دارند در این مجموعه حاضر شویم.
القاصی مهر اظهارداشت: اهمیت این کار از آن جهت است که این شرایطی که امروز برای ما در جهت رفع مشکل زندانیان و کمک به آنها فراهم شده یک فرصت و نعمت بزرگی است که ممکن است برای هر کسی فراهم نشود؛ و ما باید قدر این نعمت الهی که خدا برای ما مقدر کرده، بدانیم و تلاش کنیم که گرهای از مشکلات زندانیان که با دست شما باز میشود باز کنیم و این امر قطعاً در نزد خداوند دیده خواهد شد.
دادستان تهران تاکید کرد: ارتباط ما با زندانیان باید یک ارتباط نوع دوستانه و با احساس برادرانه و خواهرانه و معطوف به رفع مشکل آنها باشد.
القاصی مهر گفت:ضمن تاکید ریاست قوه قضاییه بر سیاست حبس زدایی و با توجه به اینکه قانونگذار در رابطه با فرایند اجرای مجازات حبس در راستای باز اجتماعی کردن و روند اصلاحی زندانیان، سازوکارهای خاصی را پیش بینی کرده است باید از این ظرفیتهای قانونی حداکثر استفاده را برای اصلاح مددجویان و بازگشت آنها به جامعه داشته باشیم؛ خصوصاً خانمهای زندانی که وضعیت آنها خاص و به لحاظ تبعیت پذیری از همسر به ویژه در جرایم مرتبط با مواد مخدر و شرایط معیشتی و اقتصادی دچار مشکلاتی میشوند و با وجود اینکه واجد مسئولیت کیفری هستند، ولی ایجاب میکند که در خصوص زنان و بالاخص زنان دارای فرزند خردسال نگاه ویژه در جهت آزادی آنها صورت گیرد.
دادستان تهران در جریان این بازدید ضمن حضور در جمع قضات و دادیاران زندان دستور داد علاوه بر پالایش زندانیان، وضعیت بلاتکلیفها، درخواستهای آزادیهای مشروط ها، تعلیق اجرای مجازات، پا بند الکترونیکی و اعطای مرخصیهای پایان حبس مشخص شود.
وی همچنین هیأت قضائی را که به همراه خود به زندان زنان قرچک آورده بود، مأمور کرد که در محل زندان وضعیت زندانیان و استحقاق آنان را از حیث تخفیف مجازات و پیشنهاد عفو مورد بررسی قرار دهند.
بنا بر این گزارش، با دستور دادستانی مقرر شد در خصوص آن دسته از محکومان که دارای احکام محکومیت متعدد بودند با قید فوریت پیگیریهای قضایی توسط قضات ناظر و اجرای احکام در جهت ادغام محکومیت آنها انجام و مراتب جهت صدور حکم واحد به دادگاه ذیصلاح ارسال شود.
همچنین در مورد آن دسته از محکومانی که صرفاً به خاطر رد مال در زندان هستند، هر چه سریعتر با استفاده از ظرفیت شورای حل اختلاف، قضات ناظر و مددکاران زندان مساعی لازم در جهت جلب رضایت و مصالحه با شکات آنها به عمل آید و در خصوص محکومان مالی نیز طبق آیین نامه جدید ریاست قوه قضاییه که اجازه اعطاء تسهیلات و مرخصی برای جلب رضایت شکات را به قضات اجرای احکام کیفری محول کرده است نیز دستود داده شد تا هر چه سریعتر اقدامات لازم را نسبت به اعطاء مرخصی آنها و زمینه جلب رضایت شکات را فراهم کنند.
القاصی در جمع قضات حاضر در زندان دستور داد با عمل به قانون از سختگیریهای بلا وجه در مورد اعطای مرخصی، آزادی مشروط و پذیرش وثایق و سایر تاسیسات ارفاقی خودداری شود و ضمن در نظر قرار دادن شرایط زندانی هم شرایط و اوضاع و احوالی که تحت تاثیر آن مرتکب جرم شده و هم شرایط خانوادگی وی تصمیماتی را در چهارچوب قانون و رافت اسلامی اتخاذ کنند تا آنهایی که مستحق استفاده از تاسیسات ارفاقی هستند زودتر به دامان خانواده خود بازگردند.
دادستان تهران در این بازدید باز اجتماعی و اصلاح کردن زندانیان را وظیفه اصلی زندان دانست و به قرار گرفتن زندانها در این مسیر تاکید کرد.
وی ضمن حضور در بند مادران زندانی و اهداء جوایز و هدایا به کودکان، رسیدگی به پروندههای آنها را جزو اولویتهای این بازدید قرار داد و از وضعیت شرایط زندان و نحوه تأمین مایحتاج کودکان این مادران زندانی مطلع و نسبت به رسیدگیهای ویژه بهداشتی و درمانی به مادران و فرزندان آنها تاکید کرد.
براساس این گزارش، مشکلات اغلب زندانیان در رابطه با آزادی مشروط، اعسار از پرداخت محکوم به، عدم حصول رضایت شکات در پروندههای مالی و درخواست عفو بود که دادستان تهران مورد به مورد سوالات و درخواستهای مددجویان را بررسی و در این خصوص دستورات آنی در راستای اجابت خواسته زندانیان صادر کرد.
در نتیجه این بازدید یکروزه، دادستان تهران با حضور همه قضات اجرای احکام و ناظر زندان و در راستای برنامههای تحولی ریاست قوه قضاییه و سیاستهای کاهش جمعیت کیفری همچنین در اجرای دستورالعمل ساماندهی امور زندانیان و کاهش جمعیت کیفری با تعداد ۸۰۰ زندانی ملاقات چهره به چهره انجام گرفت که تعداد 30 زندانی زن ندامتگاه تهران با اعطای مرخصی پایان حبس آزاد شدند.
همچنین در جریان این بازدید با درخواست آزادی مشروط ۷۵ زندانی موافقت شد و سه زندانی نیز از محل اعتبارات خیران آزاد شدند. ۲۵ نفر از مددجویان نیز با شیوه تعویق اجرای مجازات از زندان آزاد و دادخواست اعسار ۱۵۵ نفر نیز مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت.
طبق دستور دادستان تهران، تعدادی از زنان که واجد شرایط عفو بودند در فهرست اسامی کمیسیون عفو و بخشودگی قرار گرفت و تعداد ۱۷۵ نفر از زنان زندانی نیز به همین مناسبت به مرخصی رفتند.
دادستان تهران در راستای نظارت بر مسائل بهداشتی و رفاهی زندان، اعزام به موقع زندانیان به شعب مراجع قضایی و انتقال محکومان زندانی به زندان شهرستان محل اقامت خود در جهت رفاه حال خانواده آنها دستوراتی به مسئولان ذیربط صادر کرد.
تهران - ایرنا - دادستان عمومی و انقلاب تهران به همراه هشت تن از معاونان، ۲۸ نفر از قضات اجرای احکام و ناظر زندان و جمعی از مدیران زندان از ندامتگاه شهر ری (ویژه زنان استان تهران) بازدید کرد.
نظر شما