۱۹ آبان ۱۳۹۹، ۷:۳۸
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 84102444
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مزرعه گردشگری راهکار رونق کشاورزی و توریسم گلستان است

گرگان - ایرنا - معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: گردشگری کشاورزی یکی از جنبه‌های مغفول‌مانده رونق توریسم گلستان است که به دلیل برخورداری این استان از اقلیم مناسب، زمین‌های مستعد، وجود بخشی از سواحل دریای خزر و ظرفیت تولید ۹۲ گونه محصول کشاورزی می‌تواند به یکی از راهکارهای موثر افزایش درآمد فعالان بخش کشاورزی و گردشگری این خطه شمالی تبدیل شود.

یاسر قندهاری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: صدور نخستین پروانه ایجاد مزرعه گردشگری کشور در توسکستان گرگان و بهره برداری رسمی از آن در مهر امسال، فصل جدیدی از سرمایه گذاری گردشگری کشاورزی را در گلستان گشود.

وی بیان کرد: این مزرعه به مساحت پنج هکتار شامل بخش های پرورش تمشک، توت‌فرنگی، سبزی‌ و صیفی‌جات، نگهداری حیوانات و فضای آموزش کشاورزی است که بخش عمده کاشت، داشت و برداشت محصول در این مزرعه بر اساس الگوی کار داوطلبانه توسط گردشگران انجام می شود.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان افزود: این استان دارای ویژگی های منحصر به فرد رونق گردشگری و ترکیب آن با بخش های گوناگون مانند کشاورزی است.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۱۵ نفر متقاضی ایجاد گردشگری کشاورزی در گلستان هستند که راه اندازی این واحدها در بخش های زراعت، باغبانی، دامپروری، شیلات و آبزیان می تواند موجب تحول در بخش گردشگری و کمک به رونق بیشتر کشاورزی استان شود.

قندهاری کمک به حفظ کاربری کشاورزی، رونق اقتصاد خانوارها و ایجاد فرصت های شغلی جدید در بخش گردشگری و توسعه روستاها را از جمله مزایای اجرای گردشگری کشاورزی اعلام کرد و گفت: فضای مورد نیاز ایجاد گردشگری کشاورزی بر اساس نوع فعالیت از ۴۰۰ متر تا ۱۰ هکتار است.

استفاده از ظرفیت جاذبه های کشاورزی استان در حوزه گردشگری نتایجی مانند گسترش بهره برداری از مزرعه، نوآوری در درآمد و کسب درآمد مازاد، یافتن مصرف کنندگان جدید محصولات کشاورزی، افزایش آگاهی و استفاده از محصولات و خدمات محلی، کمک به احیا و توسعه سنت ها، هنرها و صنایع محلی، حفظ بافت سنتی روستاها و در نهایت جلوگیری از مهاجرت به شهرها خواهد داشت.

گلستان در تولید ۱۵ محصول کشاورزی از جمله گندم، جو، سویا، کلزا، پنبه، ذرت، برنج، زیتون، هلو، توتون و زعفران رتبه های بالای کشور را در اختیار دارد.

در این استان شمالی ۲۱۴ هزار خانوار بهره بردار بخش کشاورزی در ۶۶۷ هزار هکتار زمین زراعی مشغول فعالیت هستند که ۳۸ درصد اشتغال خالص استان را به خود اختصاص داده اند.

همچنین وجود هزار و ۷۵ روستا و آبادی در گلستان و سکونت ۴۷ درصد از جمعیت یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفری استان در مناطق روستایی با اقوام و مذاهب گوناگون، نشان می دهد که ظرفیت مناسب جذب گردشگران و توسعه توریسم روستایی در این استان وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha